Super Moderator jawkers Napisano 2 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2017 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Witam. Podczas trwania konkursu będę prowadził relację z budowy modelu Mini Cooper Mk.1. firmy Tamiya Tytuł relacji to: "Jesienny Rajd Pojazdów Zabytkowych 2017" Jest to samochód który premierę miał w Październiku (Jesienią), w roku 1959 na "London Motor Show". Wersja Mk.1 produkowana była do roku 1967. To tyle z historii. Czas na inbox: Plus dodatki wykonane własnoręcznie oraz to co może zostanie jeszcze dokupione. Zapraszam do oglądania oraz komentowania. Wszystkim życzę miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Moje ukochane auto. Od ostatniego, którego posiadałem mam nick - Austin Mini Cooper 998 z 1969 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Września 2017 A teraz już praktycznie nie spotykany na drogach. A na dzisiejsze czasy idealnie nadawał by się na miasto, wszędzie zaparkujesz. Zmieścisz się w każdej "szczelinie" Jak się nim jeździło, wygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2017 Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach PolskiPrzekładkę kierownicy będziesz robił czy jedynie polska rejestracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Września 2017 Popatrz, nie zauważyłem że on ma kierownicę po prawej stronie. Głównie chodziło mi o barwy nadwozia biało czerwone, no ale skoro to jest taki problem to z tego zrezygnuje. Ale na przekładkę może się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2017 Popatrz, nie zauważyłem że on ma kierownicę po prawej stronie.Głównie chodziło mi o barwy nadwozia biało czerwone, no ale skoro to jest taki problem to z tego zrezygnuje. Ale na przekładkę może się skuszę Dla mnie to nie problem Bardziej właśnie mnie intrygowało, jak anglika pokazać, że jest polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Ładny model, smaka mi na niego narobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Zmieścisz się w każdej "szczelinie" Jak się nim jeździło, wygodnie? Od szczelin to lepszym specjalistom Smart jest. Miałem 4 sztuki. Nigdy nie narzekałem na wygodę ale zawieszenie miał wczesnoporonne (tam nie ma sprężyn tylko gumowe gruszki) i jak nawet sportowymi autami jeździłem co podobno plomby wyrywają to każde przy Mini miało komfortowe zawieszenie. 4 osoby bez problemu sie mieściły - genialnie zaprojektowane auto. A z silnikiem 1275 nawet bez tuningu mechanicznego 65KM z 600 kg wagi radziło sobie super i miny kierowców wyprzedzanych passerati do dziś mam przed oczami Największa wada to to, że siedziałeś na takiej wysokości od ziemi, że zawsze byłeś przez każde auto oślepiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Września 2017 Dla mnie to nie problem Bardziej właśnie mnie intrygowało, jak anglika pokazać, że jest polski Jakoś damy radę Skoro oni dali, to my też damy To wracamy do barw polskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2017 Dla mnie to nie problem Bardziej właśnie mnie intrygowało, jak anglika pokazać, że jest polski Jakoś damy radę Skoro oni dali, to my też damy To wracamy do barw polskich A no pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Fajny temat się zapowiada. Widzę te auta bardzo często na okolicznych drogach. Bardzo malutkie ale mają swój urok. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Września 2017 Fajny temat się zapowiada. Widzę te auta bardzo często na okolicznych drogach. Bardzo malutkie ale mają swój urok. Powodzenia Po nicku domyślam się że w Irlandii? Obmyślam historyjkę do której opowiadania, będę budował model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 26 Rajd Polski (PL). 10 eliminacja. 3-6.08.1966r. Może ten. Wrzuć w Google i dopisz mini Cooper będzie foto czerwonego. Sorki ze nie wstawiłem ale na telefonie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Września 2017 Witam. Skleiłem blok silnika i kilka elementów wyciąłem z ramek, następnie usunąłem z nich ślady łączeń połówek formy. Usunąłem też świece zapłonowe i wywierciłem otwory w korpusie oraz w aparacie zapłonowym. Zostaną umieszczone tam przewody wysokiego napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 blok silnika musi być czerwony - kolor 1275 skrzynia (pod silnikiem) - żeliwo pokrywa zaworów czarna gaźniki - metal z czarną zakrętką na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Września 2017 blok silnika musi być czerwony - kolor 1275 A nie zielony? Wszystkie zdjęcia jakie widziałem to silnik był zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 zielony to 850 żółty 997 i 998 ja kuźwa takie w rękach miałem tu masz 1275 (aluminiowa pokrywa zaworów to dużo młodsza produkcja) chłodnica cała czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Września 2017 Dzięki za zdjęcie i wyjaśnienia. Tan czerwony to naprawde wali po oczach. Nie miałem styczności z cooperami więc zrobię jak mówisz. Poztaram się dobrać taką czewień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Czerwień ma być czerwona i tyle. Tutaj i tak ma być brudno więc kurz (pigmenty) i wash Twoimi przyjacielami są. Tutaj masz trochę zdjęć z Rajdu Polski - startowało 5 Cooper-ów Zobacz jakie tuzy za kierownicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Września 2017 Napiszę że Tamiya pokombinowała z silnikiem. Zdjęcia ze strony http://markfive.republika.pl/bmot/mot1.htm#T11 W zielonym prostokącie zaznaczyłem wzierniki które są w silniku 998 Natomiast w czerwonym zaznaczyłem zaślepki płaszcza wodnego, które dwie są w wersji 1275, a jedna w wersji 998. Ten silnik składa się z dwóch silników. Na tę chwilę silnik wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 pociesz się że od strony grodzi nic nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Września 2017 Dokładnie. Ta strona silnika jest od strony ściany grodziowej. Silnik już zapodkładowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Września 2017 Witam. Od dzisiaj relację z budowy Mini Coopera będą wam składać Dziennikarka i Serwisant. Oni opowiedzą wam tytułową historię wątku "Jesienny Rajd Pojazdów Zabytkowych 2017". Obydwoje fascynują się motoryzacją. Tym czasem na warsztacie: Silnik zaprzodkowywany, czeka na nałożenie koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Września 2017 Witam. Samochodu jeszcze nie ma a tablice już mam. Nie ma to jak zaczynać wszystko od tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Września 2017 Share Napisano 8 Września 2017 Fajna tablica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi