makinen Napisano 30 Października 2017 Share Napisano 30 Października 2017 Wg mnie kiepsko nadal. Szczególnie słabo wyglada łączenie tafli wody z wodospadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 30 Października 2017 Autor Share Napisano 30 Października 2017 OK. Spoko coś się wymyśli. Najpierw poprzycinam żeby było więcej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 31 Października 2017 Autor Share Napisano 31 Października 2017 A teraz co sądzicie o tej wylewce. Bez washa i bielenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 nadal kibicuję prawu grawitacji i twierdzę, że woda powinna pionowo lecieć a nie z ukosa ale wygląda zdecydowanie lepiej niż pierwotna wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 31 Października 2017 Autor Share Napisano 31 Października 2017 nadal kibicuję prawu grawitacji i twierdzę, że woda powinna pionowo lecieć Kurcze poddaję się Teraz jest chyba tak jak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Jako baza do dalszych działań ta wersja podoba mi się zdecydowanie bardziej. Kibicuje również prawu grawitacji i jeśli to nie rzeka, tylko wypływ nadmiaru wody, to spadek musi być pionowy, lub prawie pionowy. Może być tak, jak pokazałeś. Teraz walcz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Baza zdecydowanie lepsza. Teraz wklej kilka kamieni/cegieł w różnych odstępach ( nie tak ja poprzednio - za gęsto i nienaturalnie ) i nałoż z pędzla trochę vikolu - po wyschnięciu da Ci półprzezroczystą powłokę - imitację spienionej wody przed kamieniem i kilka rozciągniętych smug po obu stronach kamienia ( jak na filmiku YT ). Na sam koniec z suchego pędzla potraktuj górę spienionej wody białą farbą Czekam na dalsze postępy Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Listopada 2017 Autor Share Napisano 1 Listopada 2017 No to mogę dalej ruszać, poprzednia woda była z Hot Gule a teraz z Plexi Tabliczki do moich prac też gotowe. Dla zainteresowanych podam dane kontaktowe. A grafika będzie wg waszego projektu. Cena wykonania to tylko 6,30zł przy wymiarze 5x10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Listopada 2017 Autor Share Napisano 1 Listopada 2017 Kurcze, nikt nie zauważył, że na tabliczce jest błąd Ja zresztą też bo skupiłem się na grafice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 1 Listopada 2017 taaa czyściele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 Pomału, pomalutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 wg mnie to te kamiory przy wodospadzie to powinny być w tej samej kolorystyce co ścianki kulistego zbiornika (coś a'la jego pokruszona krawędź). Teraz to wygląda trochę "od czapy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 Nooooo fakt moglem je pomalować, ale i tak będę najpierw poprawiał białą farbą wokół nich, to je pomaluję. Chociaż ciągle myślę o zrobieniu jakiejś zasuwy zamykanej od spodu. Po bokach spływu też trzeba zrobić mokry ślad wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 „Spień” trochę wodę na styku wodospadu i tafli wody. Kamienie to w jakim celu tam leżą? W dodatku w szyku defiladowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 „Spień” trochę wodę na styku wodospadu i tafli wody. Kamienie to w jakim celu tam leżą? W dodatku w szyku defiladowym. Spieniłem ale teraz nie jestem pewien czy nie za mocno, bo wydaje mi się, że wali po oczach, nie wiem czy ta biel i lampa błyskowa? A kamieni można dołożyć, to nie problem. Może jakiś wash żeby przytłumić, ale nie wiem jaki kolor. Pierwszy raz robię wodospad a to nie to samo co kałuże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Ja się nie znam, ale dla mnie teraz wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 Gdy zza siatki wyskakuje głodny "Chrobotek" to do kanału zmykać musi kotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 masz fantazję ! dobrze Ci idzie... Bardzo fajna diorama się zapowiada. Nietypowa. Wg. mnie 10 razy lepsza od twojej drugiej "Dzielnica obiecana - Uciekinierzy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Studzienkę zrobiłem i wodę do niej doprowadziłem. Kamieni dołożyłem i koło nich co było spieniłem, a na koniec na zielono podświetliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 4 Listopada 2017 No i pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Listopada 2017 Share Napisano 4 Listopada 2017 Nooo! Teraz wodospad elegancki, ale...bez podświetlenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 te cegły "luzem" wywal - bez sensu tak się walają (w dodatku czyste i niezawilgocone) za to karasie w cytrynowym kisielu super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 No i nadszedł czas wprowadzić do kanału moich twardzieli - Metra "CZYŚCICIELI" Tak jak 116lat temu Romanowów obalono, carat rozgromiono, tak i tym razem z Metra mutantów przepędzono . I odbędzie się impreza. Zjadą się goście, będzie balanga Tak się uczci święto Wielkiej Socjalistycznej Rewolucji Październikowej 116 lat odnosi się do roku 2033. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 7 Listopada 2017 Autor Share Napisano 7 Listopada 2017 Po powrocie z pracy czekała na mnie niespodzianka Dotarły do mnie poprawione tabliczki, akurat w rocznicę rewolucji Wyglądają pierwsza klasa a te kropeczki to błyski jak lakierze samochodowym taki metalik. Szkoda, że te fotki nie mogą oddać tego efektu i jak fajnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 14 Listopada 2017 Autor Share Napisano 14 Listopada 2017 Czas na małe uzupełnienie pierwszego poziomu, bo na dole za bardzo nic się nie zmieniło. Chyba że kolor podświetlenia na bardziej zielony a nie taki jak poście powyżej. Na górze wygląda to tak jak na fotkach plus dodano dwóch czmychających po kablach kanalarzy. Tabliczkę planuję dać tam gdzie jest na fotkach. Chyba, że macie jakieś inne pomysły to można jeszcze coś pozmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi