Skaidrus Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 (edytowane) Witam Chociaż forum obserwuję od kilku lat, to dopiero teraz zdecydowałem się na pokazanie swoich modeli. Tytułem wstępu – modelarstwem zajmuję się od prawie 30 lat, ale z racji braku wrodzonego talentu ten stosunkowo długi staż nie przekłada się na umiejętności ;) Przez 29 lat siedziałem po uszy w kartonówkach i do dzisiaj uważam je za najszlachetniejszą formę modelarstwa z racji „transkrypcji” z 2D do 3D. Niestety budowa okrętu 1:200 zajmowała mi 3 do 5 lat. Policzywszy oględnie ile mi jeszcze życia zostało na modelarstwo, doszedłem do smutnego wniosku, że zrobię jeszcze maksymalnie 5 modeli. Ta konkluzja zainicjowała błyskawiczny proces decyzyjny – przechodzę na plastiki. Było to o tyle łatwe, że od dawna śledziłem techniki malowania i weatheringu stosowane w modelach modelarstwie „niepapierowym”. A zatem do meritum - pierwszym modelem miał być K1A1 z Trumpetera, ale nie dotarł na czas z Azji. Dlatego zacząłem od Sho’t Kal Dalet z AFV Club. Lekkomyślnie zdecydowałem się na zestaw waloryzacyjny z Voyagera. Montując go zrozumiałem, że paranoiczna miniaturyzacja nie jest zjawiskiem występującym wyłącznie w kartonie. Model był bardzo przyjemny w sklejaniu, zestaw Voyagera w sumie też, aczkolwiek klamry na skrzynkach narzędziowych śniły mi się przez klika nocy z rzędu. Podstawka to wyrób eksperymentalny, tester technik i umiejętności. Na malowanie facjat załogantów spuszczam zasłonę milczenia. Mówiąc oględnie, muszę jeszcze poćwiczyć malowanie twarzy . Generalnie jednak model dostarczył mi sporo radości. Edytowane 24 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAND Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Jest na co popatrzeć, bardzo się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Witaj, Mam słabość do tego pojazdu i jak dla mnie model bardzo udany, figurki rzeczywiście wymagają jeszcze pracy ale całość bardzo fajna. Gratulacje. Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Świetny model, bardzo mi się podoba, podstawka podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Model mi się podoba, jednak przy tak zakurzonej górze to koła i dół bardzo czysty. Nie widzi mi się też kolor rdzy na zapasowych ogniwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 21 Września 2017 Autor Share Napisano 21 Września 2017 Cieszę się, że model się podoba. Uwagi bazylms przy tak zakurzonej górze to koła i dół bardzo czysty. Nie widzi mi się też kolor rdzy na zapasowych ogniwach. wezmę sobie do serca przy pustynnym Bradleyu M3A3 z Menga, nad którym teraz pracuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Września 2017 Share Napisano 22 Września 2017 Kokieteryjnie dramatyzujesz z tym brakiem talentu , ale rozumiem nieco ironiczny wstęp- podoba mi się .Żeby być spójnym w wypowiedzi- model też. Dużo ciekawych smaczków eksploatacyjnych i dobre kurzenie. Podstawka niezła, choć przydałoby się bardziej zróżnicować leżące kamienie. Czekam na kolejny pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 23 Września 2017 Share Napisano 23 Września 2017 Nie moja bajka, ale dobry, dobry, bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Podoba sie. Krzysiek już Ci napisał o problemach. Oby więcej takich "słabych" modeli na tym forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi