Mariucha Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 Nadeszła niespodziewana pomoc ze strony samoprzylepnych krążków filcowych Może przeżyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 Parę kilo mniej panela i chyba jakoś tak bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 Teraz jest zupełnie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 Jako kompletny ignorant i laik, nie miałem pojęcia o tej całej doskonałej opinii na temat temu modelu. I obarczony tym brakiem elementarnej wiedzy wziąłem się na wytykanie błędów (!) Zero szacunku i pokory Nadrobiłem te skandaliczne braki błyskawicznie, naczytałem się superopinii, ale nie wiem, czy nie za późno… Bo nadal widzę błędy i to wcale nie małe, moim zdaniem. Tym razem tył, miejsce strzelca. Wiem, istniało dużo różnych wersji, widzę je. Ale skupiamy się na „Jocie”, a tam jest tak, i tylko tak: \ No to hasegawa zrobiła tak: Oczywiście nie chodzi mi o to, czy była szmata, czy blacha, ale o to, co pomiędzy osłoną kabiny a blachą. W oryginale spad zaczyna sie wyraźnie pod kabiną, pod ramą osłony. W modelu wyraźnie nad. W modelu zakończenie jest dość podobne, nie licząc kształtu osłony, do tego z B-25. Czyli wyszło coś pomiędzy B-25 a B-25J. Chciałem dzisiaj pokazać po podkładzie, a wyszło jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2017 No to moje drugie w życiu, a tak na spokojnie to pierwsze psikanie To oczywiście Surfacer 1500. Już widzę, że krawędzie i wnęki same sie nie zrobią... Czy to robi się tak, że powinno się od nich zaczynać? Posiedziałbym przy tym parę kropel dłużej, ale już domownicy zaczęli ... I pytanie na koniec, do starych wyjadaczy Wiem, dlaczego część błędów zauważa się dopiero na zdjęciach. Ale nie wiem, dlaczego większość tych błędów zauważa się na zdjęciach, dopiero gdy wstawi się je na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 Czemu nie malujesz z przyklejonym oszkleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2017 Czemu nie malujesz z przyklejonym oszkleniem? Nie wiem?... To na razie surfacer jest, chyba nie miałem "wbite", że szklarnie też się nim traktuje. Nic straconego, pewnie po poprawkach będę jeszcze raz, wtedy to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 Tylko pamiętaj przed czarnym surfacerem psiknąć szkło Interior Greenem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2017 Za późno, psiknąłem już Red Tube. A jak coś zwale, zrobię taką dioramkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2017 Żeby warsztat Mitchella nie zmienił się w warsztat komorki lakierniczej, chwila przerwy. Jednak z domownikami nie wygram i muszę to jakoś ogarnąć... Tak albo siak. Chyba bardziej tak... edyta: Taka ciekawostka przyrodnicza. Gotowe elementy do odprowadzenia za okno, czyli kawałek kanału, kolanka, łączniki - razem jakieś 140zł Za to 20 arkuszy hips do posklejania samemu pięknego systemu "ma wymiar" - 60zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2018 A w czasie pomiędzy, nauka łachania. Może kiedyś będę zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 11 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2018 Ponieważ w końcu dotarły długo oczekiwane materiały i co by wątek nie zgnuśniał całkiem, pochwalę się postępami w ulepianiu wspaniałego wyciągu do nie mniej wspaniałej komory lakierniczej Myślę, że etap odrzutowców, tudzież napędów strumieniowych będę miał niebawem za sobą i wrócę wreszcie do Mitchella, bo już się kolejka zaczyna ustawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 11 Stycznia 2018 lol, ale kanały wylotowe jak w dobrej rurze ;P , ja nabyłem biurko z nadstawką z I...A a do tego okap kuchenny i przykręciłem go w pionie :P działa jak marzenie koszt pomijając biurko 100 pln a wciąga jak odkurzacz w sumie to prosiak będę ale chętnie bym zobaczył "utopka" czyli wersję podwodną :P zaglądam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 12 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2018 Chciałem wykorzystać okap, takie były pierwsze plany, ale już nie pamiętam, dlaczego wybrałem inne rozwiązanie… Może chodziło o silnik, że bezsczotkowy, a w przypadku okapu takiej informacji nie znalazłem, a może o wydajność. Ja nie mogę sobie pozwolić na próby, to MUSI zadziałać Stąd dwa silniki po 4m3/min. każdy i taki „wydech” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Stycznia 2018 Share Napisano 13 Stycznia 2018 Bardzo podoba mi sie Twój warsztat - mowie o modelu Wyciąg ,najważniejsze aby byl skuteczny i cichy . Bo jak nie będzie śmierdzieć to , może przeszkadzać szum Niektórzy nie rozumieją Nas " zapaleńców " i zawsze coś będzie przeszkadzać Trzymam kciuki za malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 13 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2018 Dzięki No ciche specjalnie to jakieś nie będzie , a do tego jeszcze kompresorek i... Na szczęście mam codziennie kilkugodzinną chwilkę , kiedy to będę mógł sie wyszumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2018 Jest moc! Ze stosownych obliczeń wynika, że to coś jest w stanie wyciągnąć z 30metrowego pokoju całe powietrze w 9 minut Może choć część farby doleci do modelu... Jakby co, zawsze łatwiej ostudzić jego zapędy, niż ubolewać nad niewyrabianiem To jeszcze tylko uszczelka w oknie i gra gitara. Nie, cicho nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Przepraszam ,czy ten temat jest o budowie modelu B-25J Mitchell ,czy z budowy/chwalenia się wyciągiem ,bo chyba straciłem zupełnie wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Chciałbym spytać o ten element. Ma się znajdować z przodu, w dolnej części kadłuba. Wśród setek przewalonych kilkadziesiąt razy zdjęć, trafiłem może na trzy, na których niewyraźnie widać jego zarys. Na pozostałych zdjęciach tego elementu nie ma. Zdecydowałem się na pudełkowe malowanie "Miss B Havin". Ilość jego zdjęć w necie powoduje zwątpienie, czy takowy w ogóle istniał Ale na innych zdjęciach samolotów, z jakimś podejrzeniem, że może koło niego stały (Air Apache, 498th), tego elementu także nie widać. Pytanie więc, co z nim zrobić Chciałbym chociaż zobaczyć na jakimś wyraźnym zdjęciu, jak to naprawdę wyglądało. Coś mi karze podejrzewać, że to jest jakiś dolot powietrza, a to by oznaczało, że z przodu powinien być otwór. Ale pewności nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Może być dolot powietrza. Tylko musisz sprawdzić czy akurat w twoim egzemplarzu był. Rzeczywiście widać to bardzo rzadko.... i z tego co się zorientowałem nie ma tego na ''solid nosach'' a ewentualnie na ''szklarniowych''. Taką fotkę mam... Zbych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Lutego 2018 Autor Share Napisano 2 Lutego 2018 Natknąłem się na jedno zdjęcie z takim lejkiem. Na egzemplarzu testującym zdaje się jakiś radar... Tylko musisz sprawdzić czy akurat w twoim egzemplarzu był Tylko że ja, próbując z pewnością w zupełnie nieudolny sposób, nie potrafię znaleźć w necie zdjęcia nawet kawałka samolotu z tego pudełkowego malowania "Miss B Havin", z numerem bocznym 176 Idąc tropem 99,9% Mitchelli na zdjęciach, jeśli nie znajdę jakiegoś pewnego potwierdzenia, skłaniam się po prostu do olania tej części... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Lutego 2018 Autor Share Napisano 4 Lutego 2018 Miało wyjść, co miało, a wyszedł malutki Chewbacca Może zacznę figurki... No i to pierwsze zabawy suchym pędzlem, kabinę jakoś przegapiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Lutego 2018 Autor Share Napisano 4 Lutego 2018 I jeden z małych Chewbacca ukazał prawdziwe oblicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Bardzo fajnie to wygląda, Chewbacca jak nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi