smialus Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Tak drążek jest wklejony poprawnie. Kokpit wyszedł ładnie, ale przelec guziki białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 No Jureczku... Wisze przeskakujesz do wyższej ligi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Koledzy nie przesadzajcie, ale milo, ze sie podoba Dodaje to weny do pracy i ogromnie mnie wkręca . Co innego rodzinka-ha ha ha .Poszedłem wczoraj do mojej dziupli i powiedziałem , wracam za 2 godzinki ,Nie wiem kiedy zleciało 7 godzin Nie muszę tłumaczyć co było dalej Podłogę chciałem zrobić taka ,ale to jeszcze dużo nauki W kokpicie muszę podretuszować boczki i podmalować przyciski Solo robić fajny zestaw to naprawdę frajda , szkoda ,ze dopiero to teraz do mnie dotarło Teraz pobawię się silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Fajnie idzie!! Cieszę się, że się zdecydowałeś na lepszy zestaw. Żeby zrobić taką podłogę wystarczy psiknąć metalizery a potem kolorem i delikatnie zadrapać farbę np. wykałaczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Silnik jest w tym modelu za długi i na stronie Eduarda, w instrukcji bodajże do zagluszek itp do tego modelu podane jest ile i gdzie należy go skrócić. Dysza to wogole nie przypomina oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Dziękuje za fachowe porady Ale przepraszam siebie , jestem juz staruchem i nie kumam obcych języków . Nawet Niemiecki mi nie wchodzi chociaż siedzę tu już prawie 4 lata . Jedynie trochę Ruski , który wałkowałem w szkole 50 lat temu (nauczycielka była wydra , ostro uczyła i może dlatego trochę pamiętam ).A może to początki Alzheimera - stare sie przypomina ,a obecne nie pamięta .Dość żartów. Z silnikiem zrobię przymiarki .Złoże trzy polówki polówek kadłuba i na sucho silnik .Dysza może jest do kitu ,ale jej nie widać z zewnątrz ,osłania ja całkowicie kadłub Pokombinuje i jutro wstawię fotki ,dziś mam szlaban Troszkę pocacalem kokpit Tak wygląda złożony kadłub A tak złożony silnik Przestraszyłem się tego za długiego silnika .Nie widzę problemu .Dobrze doszlifować dystanse łączące poszczególne jego elementy i będzie dobrze . Na sucho sklejony taśmą wystaje po za kadłub około 1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2018 Dziękuje za fachowe poradyAle przepraszam siebie , jestem juz staruchem i nie kumam obcych języków . Nawet Niemiecki mi nie wchodzi chociaż siedzę tu już prawie 4 lata . Jedynie trochę Ruski , który wałkowałem w szkole 50 lat temu (nauczycielka była wydra , ostro uczyła i może dlatego trochę pamiętam ).A może to początki Alzheimera - stare sie przypomina ,a obecne nie pamięta .Dość żartów. Z silnikiem zrobię przymiarki .Złoże trzy polówki polówek kadłuba i na sucho silnik .Dysza może jest do kitu ,ale jej nie widać z zewnątrz ,osłania ja całkowicie kadłub Pokombinuje i jutro wstawię fotki ,dziś mam szlaban Troszkę pocacalem kokpit Tak wygląda złożony kadłub A tak złożony silnik Przestraszyłem się tego za długiego silnika .Nie widzę problemu .Dobrze doszlifować dystanse łączące poszczególne jego elementy i będzie dobrze . Na sucho sklejony taśmą wystaje po za kadłub około 1 mm. Trochę się naszukałem ,ponieważ w instrukcji pojawił się mały błąd . Dwa rodzaje części a nr. ten sam -"D-18 " ,a jedna z nich powinna mieć nr. " C-3 " Srokowa cześć dyszy wylotowej ,strona wewnetrzna Sklejony silnik, pasuje bez skracania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 Ponieważ i tak nie będzie go widać ,mogę sobie poszaleć i potrenować malowanie ,druciki i itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Jakiego koloru farby użyłeś do środkowej części dyszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 Nie wiem czy właściwej ?Chciałem potrenować zdrapywanie i uzyskać cos nowego ,a zbliżonego kolorem do koloru dyszy na fotografii Użyłem Farby Mr,C .Kiedyś kupiłem komplet do modulacji kolorów .Ten to Afryka Korps . Ciemniejszy to CMC 06 , jaśniejszy CMC 04 Kolorystyczni to pierwszy jasny brąz drugi jeszcze jasniejszy Co będę Duzo gadał zaraz zrobię fotki i wstawię Tych chce uzyc do dalszego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 Silnik troszkę rozjaśniłem i dokończyłem kokpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 I niestety silnik jest za długi. Dysza powinna się kończyć jak się nie mylę, jak by co niech mnie ktoś poprawi, jakieś 1cm do 1.5 cm od końca kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Z mojego śledztwa wynika, że jakieś 1,15 - 1,2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Fakt, może przesadziłem ale patrząc na instrukcje do F.O.D Eduarda do tego modelu to wg mnie trzeba silnik skrocic o min 5mm. Jak wrócę do domu to dokładnie zmierze ile odciąłem wg tego co podawał Edek. Później jednak dostosowalem silnik od modelu do zywicznej dyszy wylotowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2018 Nie znam się na tym , myślałem ,ze tak będzie dobrze. Tazman79 - O ile nie sprawiło by Ci kłopotu wrzuć jakaś fotkę ,lub zaznacz na mojej ,w którym miejscu wyciąć te 1,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Z mojego śledztwa wynika, że jakieś 1,15 - 1,2mm Dokładnie tak jak mówisz, 1,2 mm świat. Po co masz ciąć, nie da się po prostu przesunąć całego silnika o te 1,2 mm... Przed HUD'em daj tkaninę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Yyy, nie wiem ile teraz jest, być może tyle trzeba skrócić ale chciałem co innego i się przejęzyczyłem... A chciałem powiedzieć, że dysza ma wystawać z kadłuba 11,5 - 12mm... O, teraz dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Co masz na myśli wystawać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Przestraszyłem się tego za długiego silnika .Nie widzę problemu .Dobrze doszlifować dystanse łączące poszczególne jego elementy i będzie dobrze . Na sucho sklejony taśmą wystaje po za kadłub około 1 mm... W oryginale dysza wylotowa kończy się jakieś 20-30cm przed krawędzią kadłuba. W modelu dysza powinna być "schowana" wewnątrz kadłuba ~4-5mm. http://data3.primeportal.net/hangar/luc_colin3/su-22m4_fitter/images/su-22m4_fitter_072_of_145.jpg Edytowane 9 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Skończmy już ten temat, bo za chwilę nam Jureczek zgłupieje i wyeksponuje cały silnik poza kadłubem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2018 Ponieważ jak wcześniej napisałem nie znam sie Czy musowo jest to ciąć Samolot jest modelem - latać nie będzie -to nie RC .Ani tez super replika O ile jest za długa , to czy nie można jej przesunąć we wnętrzu o te 1,5 cm, ? Nic nie stoi na przeszkodzie .Nie ma żadnej rury dolotowej .Kolek ustalający można przesunąć Silnik moim zdaniem jest sam w sobie ,prawdopodobnie służy jako dekoracja .Nawet nie musowo jest go wklejać w kadłub Opcje wystawania dyszy wylotowej nie wchodzi w rachubę .Nigdzie na zdjęciach nie spotkałem takiej , cały silnik z dysza włącznie osłania konstrukcja kadłuba Karambolis tak szalony nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 O tym właśnie Tobie pisałem przesuń ją, (nic nie tnij) ale nie 1,5 cm tylko jakieś 2 do 4 mm ile Ci tam wyjdzie i ile zdołasz przesunąć na kołku. Nie wiem skąd się wzięło te 1,5 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2018 No i super Teraz nosek tylko muszę go umalować , środki hamulcy aerodynamicznych i klapki przeciwpompazowe -wkleić.. i mogę zamykać kadłub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Jak ktoś mnie będzie pytał, dlaczego uważam, że MisterCraft, Plastyk, czy inne modele za 10 zł nie są dobrym wyborem na początek, to będę im wysyłał ten warsztat. @jureczek wygląda na to, że wystarczyło posłuchać @Solo pół roku temu i miałbyś już przynajmniej kilka bardzo fajnych modeli na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi