milczacy Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 32,66zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 To nie drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Tak, cena ok, zobaczymy jak się sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Lutego 2018 Autor Share Napisano 8 Lutego 2018 Maski już naklejone, są odrobineczkę za duże, ale o setne części mm, więc nie czepiam się. Folia jest dość gruba/sztywna. Mam wrażenie że troszkę sztywniejsza niż Montex. Trzymają się, póki co, dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Lutego 2018 Autor Share Napisano 10 Lutego 2018 To mi wygląda na Volga-Dniepr. Oni trochę inaczej się malują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Lutego 2018 Autor Share Napisano 10 Lutego 2018 'Popieściłem' trochę lampy pozycyjne na skrzydłach. Diodę SMD potraktowałem bezbarwną Tamką czerwoną i zieloną, następnie wkleiłem w wypiłowane końce skrzydeł. Zalałem CA, wyszlifowałem, wypolerowałem. Jest chyba lepiej, niż fabryczne lampy(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Lutego 2018 Share Napisano 10 Lutego 2018 Lampy dla mnie bomba . Muszę wypróbować kiedyś Twój patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 10 Lutego 2018 Share Napisano 10 Lutego 2018 Wiadomo że wygląda lepiej, nie wiedziałem nawet że jest możliwość zrobienia tylko kolorowej "żarówki" a wokół jakby przezrocze tak jak u Ciebie wypełniłeś CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 Silniki zaczynają "wyglądać". Muszę jeszcze troszkę im poróżnicować powierzchnię. Wczoraj też model potraktowałem czarną bazą (Stynylrez) A dziś zaczynam kłaść kolory=biały i szary (widzę też, że jeszcze muszę poćwiczyć płynne ruchy aerografem ) Na zdjęciu tego nie widać, ale na 'żywo' biały jest zróżnicowany, są miejsca jaśniejsze, ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 12 Lutego 2018 Autor Share Napisano 12 Lutego 2018 Silniki - c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 13 Lutego 2018 Autor Share Napisano 13 Lutego 2018 Jak zrobić obicia jak na poniższym obrazku - chipping fluid? Chodzi o pomarańczowo/czerwone końce skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 W dobre ręce trafił.Masz do niego zacięcie. Końcówki skrzydeł zrobiłbym solą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Końcówki mozna jeszcze zrobić, tak, że pomalować najpierw jaśniejszym, potem cienka warstwę ciemniejszego, i przetrzeć papierkiem sciernym, ale trzeba to robić sposobem, żeby fajnie wyszło. Dobrze jest sobie, gdzieś na boku próbę zrobić, i ta druga warstwę machnac delikatna. I generalnie najlepiej pierwsza-jaśniejszą warstwę pomalować pędzelkiem, żeby była nie równa, a ta ostatnia -ciemniejsza juz aerkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 14 Lutego 2018 Autor Share Napisano 14 Lutego 2018 Mój Ty Złoty - dzięki za docenienie moich 'wypocin'. Metody na sól niestety nie znam, więc albo mi wyłożysz kawę na ławę, albo nie będę mógł jej zastosować. Spitonie - coś podobnego próbowałem robić na moim pierwszym ILe-76, ale troszkę się boję braku kontroli w tym procesie. Na szczęście końcówki skrzydeł to bardzo małe powierzchnie, więc może będzie to najlepsze na ten moment. Dzięki Panowie za inspiracje - będę próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Z tego co pamiętam to soli się pomalowaną powierzchnię,a następnie nanosi kolejną barwę.Sól zmywasz i masz nieregularnie przebarwieni farby. Robiłem to raz i wyszło ok,ale nie pamiętam jak ta sól się trzymała,czy strumień z areo jej nie zdmuchiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 A tradycyjnie na lakier do włosów? Psiknąć trochę lakieru w jakiś pojemniczek i nanieść cienkim pędzlem/wykałaczką na pierwszą warstwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Lutego 2018 Autor Share Napisano 15 Lutego 2018 Lakier do włosów wyglądał na filmach na YT na obiecującą metodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Lutego 2018 Autor Share Napisano 16 Lutego 2018 Zanim dotrę do końców skrzydeł, prace trwają w innych miejscach. Chociażby przy stanowisku strzelca I na kadłubie Tu skrzydła dołożone 'na sucho' Zaczyna to wszystko przypominać samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 fajnie wyszło ,_)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Lutego 2018 Autor Share Napisano 16 Lutego 2018 Ponieważ moje kobiety nie używają lakieru do włosów musiałem zdać się na metodę 'papiery ściernego'. Wyszło, jak dla mnie, akceptowalnie. Efekt jest delikatny i mi pasuje (thx Spiton). Długo się zastanawiałem czy elementy malowane na niebiesko robić od masek czy skorzystać z kalkomanii. Wybrałem kalki i nie żałuję. Kalkomanie Zvezdy doskonale się kładą, świetnie reagują na płyny (Microscale). Efekt jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 17 Lutego 2018 Autor Share Napisano 17 Lutego 2018 Położyłem dziś kalkomanie niebieskich pasów ciągnących się przez całą długość kadłuba. I coś mi się nie zgadzało. Po analizie zdjęć okazało się, że za nisko zrobiłem dolną szarą połowę. Będę musiał domalować kilka mm na całej długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 19 Lutego 2018 Autor Share Napisano 19 Lutego 2018 Czułem, że maskowanie na położonej kalkomanii to proszenie się o kłopoty, mogło jednak być gorzej. Spróbuję wyretuszować resztkami kalkomanii - mam nadzieję trafić na odpowiedni kolor, lub podmalówką, ale ciężko będzie dobrać kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Bardzo fajnie wychodzi ten Ił, co mnie cieszy bo to piękny samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Lutego 2018 Autor Share Napisano 24 Lutego 2018 Po powrocie z ferii ćwierć dnia poświeciłem kołom. Przy tej ilości kół nie dziwię się, że IŁ-76 mógł z powodzeniem lądować na polowych/gruntowych lotniskach. Przykleiłem też górnopłat oraz statecznik poziomy, ale nie mam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi