StarBourne Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Teraz widać fotki. Wnętrze świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 Teraz widać fotki. Wnętrze świetnie wygląda. Dzięki wielkie. Trochę szkoda zamykać. Może zostawię otwarte drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Tablicę wymalowałeś elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 (edytowane) Tablicę wymalowałeś elegancko.Dziękuję. :-) Ciąg dalszy nad kabiną/ciągnikiem. Cały process jest dziwny bo części są tak zrobione, że po zamontowaniu silnika, ciężko (na granicy złamania części) jest wpasować podłogę. Natomiast po zamontowaniu samej podłogi nie wciśniemy silnika. Ale jakoś się udało to poskładać: I popsikane podkładem: Szybki preshading: I kolorek - nie jest to wprawdzie bakłażan ale tamten wydawał mi się za ciemny: ... Zrobiłem sobie koło zapasowe i pomalowałem brązowawo nadkola - będzie rdzewione (lakier/farba/drapanie): No i sama podstawka nabiera kształtu. niszczeni, drapani i łamanie płyt - później jeszcze przyjdzie czas na drapaie powierzchni: Edytowane 1 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 To koło fajnie wyszło. Metodą na suchy pędzel je pomalowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 To koło fajnie wyszło. Metodą na suchy pędzel je pomalowałeś?Tak, dokładnie. Znaczy się oponę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Znowu fotek nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 No nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 Znowu fotek nie widać No nie widać...Ale było widać i znowu znikły/zniknęły. Poprawione, może teraz sie zachowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Poprawione, może teraz sie zachowają. Teraz jest super, wszystko widać. I nie psuj tego bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 Teraz jest super, wszystko widać.I nie psuj tego bo Ale to nie ja, naprawdę - to ten gupi Gugle, on cały czas psuje. Jedyny plus że jest za darmo. Jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2018 Share Napisano 3 Marca 2018 Wracając do rzeczone opony. Co to za farba jako kolor bazowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Marca 2018 Autor Share Napisano 3 Marca 2018 Wracając do rzeczone opony. Co to za farba jako kolor bazowy?Tamiyowska XF-85 Rubber Black. Cały czas myślę nad ładunkiem na lawetę. Tunguska mnie skutecznie zniechęca ze względu na jakość zestawu. Pomyślałem, że może zdobyczny T-90? Mam jeszcze ZSU-57 ale Ukraina chyba takowych nie posiadała. Ostatecznie jakiś BTR-80 lub 2S3 Akacja. I co Wy na to? W międzyczasie popracowałem trochę nad podstawką: Nie chciałem całej robić w płytach bo tak nienaturalnie więc będzie kawałek trawy i płotu: Po pocieniowaniu i pomalowaniu a przed brudzeniem wygląda tak: I poeksperymentowałem ze zderzakiem, nadkolami itp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Marca 2018 Share Napisano 3 Marca 2018 Nadkola ekstra!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Marca 2018 Autor Share Napisano 4 Marca 2018 Nadkola ekstra!!!!!Dzięki Ciągnik poskładany - jeszcze tylko koła, i detale typu lusterka, szperzacz itd: ... I pokatowałem dzisiaj naczepę: A na naczepie będzie T-84 Oplot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 Naprawdę, fajnie to wygląda. Ciągnik bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 Naprawdę, fajnie to wygląda. Ciągnik bardzo mi się podoba.Dziękuję bardzo. Czy ktoś wie jak można zmienić tytuł wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 Edytować pierwszy post. Bardzo dobra robota z tym modelem Jak zawsze zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 Edytować pierwszy post. Bardzo dobra robota z tym modelem Jak zawsze zresztą. Próbowałem, niestety nie zadziałało. Ale dzięki za info. Na szczęście kolega Greif wkroczył do akcji i zmienił - dziękuję bardzo. Co do modelu to miałem pecha i T-84 w Exito wyszły, no nic to szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Skoro Kraz w mało militarnych kolorach, a bardziej cywilnych, to może niech Opłot będzie w stanie przygotowanym do przepakowania do statku? https://photo.sina.cn/album_8_336_27962.htm?ch=8&from=wap&vt=4&hd=1 Tajlandia kupiła około 30 sztuk tego ukraińskiego wynalazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 Skoro Kraz w mało militarnych kolorach, a bardziej cywilnych, to może niech Opłot będzie w stanie przygotowanym do przepakowania do statku?.Oj tam od razu mało militarnych. Kabinka się zepsuła i trza ją było na nową wymienić. A że tylko taka była i nieprzemalowana jeszcze... A wracając do zestawu. Walczę z kołami bo mają dziwną tendencję do, nawet nie wiem jak to nazwać, "zjadania" farby. Po pomalowaniu koła były ładne matowe, po jakimś czasie zaczynają się błyszczeć i kleić. Jak popsikam lakierem bezbarwnym są matowe przez chwilę i znowy zaczynają się błyszczeć. Miał ktoś coś podobnego? Nie bedę kupował żywicznych kół bo po pierwsze kosztują prawie tyle co model a po drugie nie powalają jakością (a są dostepne tylko z CustomFactory za 53,50USD + przesyłka). Na zdjęciach są te same koła, z dwóch stron, malowane i traktowane tak samo. Powierzchnia górna zrobiła się błyszcząca, dolna została matowa: ... Walczę też z podstawką. Dodałem trochę pigmentów i siatkę i drut kolczasty: ... A tak na chwilę obecną wyglądają koła (może się nie zaczną tak błyszczeć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Słyszałem coś o gumowych kołach i reakcji z farbą. Ktoś kiedyś pisał, ale gdzie i co...? Nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 Kiedyś Trumpeterowe reagowały z plastikiem i topiły się felgi. Może Takom ma tak samo teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Warto najpierw położyć na opony warstwę, dwie surfacera gunze i po wyschnięciu na to dopiero właściwą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 Warto najpierw położyć na opony warstwę, dwie surfacera gunze i po wyschnięciu na to dopiero właściwą farbę.Dzięki za info, jak nic nie pomoże to tak będę musiał zrobić. I nauczka na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi