Jarek Es Napisano 7 Maja 2018 Share Napisano 7 Maja 2018 Dla tych co nie byli a się do nas wybierają. Impreza odbywa się w Powiatowej Hali Sportowej Kujawianka, znajdującej się przy ulicy M. Konopnickiej. Tu odbywa się nasz konkurs: A to jest wejście do III LO przy ulicy G. Narutowicza, i tu nasza impreza się nie odbywa: Mylące jest to, że hala przylega do budynku liceum, ale wejścia do nich są na innych ulicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ISMR Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Jak zwykle niezawodnym naszym sponsorem jest COBI SA Wyłączny importer firmy REVELL w Polsce. Firma znana jest przede wszystkim z produkcji plastikowych klocków składanych razem za pomocą systemu wypustek i odpowiadającym im gniazd, pozwalających na uzyskiwanie wielu możliwych kombinacji połączeń. Firma Cobi jest drugim w Europie, a trzecim na świecie wytwórcą tego typu zabawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 9 Maja 2018 Autor Share Napisano 9 Maja 2018 Osoby, które będą wypisywać na miejscu karty zgłoszeń spieszę poinformować, że (z pełnym naciskiem) uczuliłem tych którzy będą od was przyjmować zgłoszenia, aby kategorycznie wymagały aby zgłoszenia były czytelne. (nie wiem czy mnie posłuchają) Jest to ważne, bo w biurze zawodów zgadywanie co autor miał na myśli stawiając znaczki nie podobne do liter znacznie spowalniają pracę. UPRASZA SIĘ wszystkie osoby aby wypisując zgłoszenia używały powszechnie obowiązującego alfabetu łacińskiego z polskimi znakami. Wiem, że wasz alfabet jest dla was w pełni czytelny, ładniejszy, niepowtarzalny, my jednak będziemy wymagać ww. alfabetu. Każdy inny alfabet będzie skutkował prośbą o wypisanie jeszcze raz karty zgłoszenia. Poniżej przykład obowiązującego alfabetu. CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=55923 Osoby zgłaszające internetowo również uczulamy aby starały się zachować zasady poprawnej pisowni, bo to co wpiszecie staje się danymi w bazie zawodów i dokładnie to samo pojawi się na dyplomach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Es Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 Mamy kolejnego sponsora. Polski producent chemii i akcesoriów modelarskich, firma Wa-Mod z Łodzi przesłała nam swoje produkty, jako nagrody w naszym konkursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Es Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Dwa w jednym. Czyli najpierw przywozicie model na konkurs, a następnie udajecie się na piknik śmigłowcowy do Latkowa. Przypominam, że cały czas jest możliwość zgłaszania modeli przez internet, no chyba, że ktoś woli stać w sobotę w kolejce i wszystko wypisywać ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ISMR Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 Uwaga, warning, pastaba, achtung, poznámka, megjegyzés, внимание, internetowe zgłoszenia modeli przyjmujemy do dnia 17 maja 2018, czasu pozostaje coraz mniej. Jeśli nie chcesz stać w kolejce, i wypisywać karty zgłoszeniowej swojego modelu, odwiedź naszą stronę www.ismr.pl i zgłoś go już teraz. Do zobaczenia w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ISMR Napisano 15 Maja 2018 Share Napisano 15 Maja 2018 Puchary dla zwycięzców punktowego konkursu już się do Was uśmiechają, a z przodu pucharki dla milusińskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ISMR Napisano 15 Maja 2018 Share Napisano 15 Maja 2018 Już kolejny rok od kiedy trafiają do nas nagrody od: Wyłącznego importera firm: ATLANTIC, DRAGON, ITALERI, NEXUS, SUPERMODEL, WATERLOO, ZVEZDA, MODEL-MASTER, EXCEL, A.C.M.E., LILIPUT, BACHMANN, WOODLAND SCENICS w Polsce. To ta firma właśnie przyczyniła się walnie do rozwoju modelarstwa plastikowego w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ISMR Napisano 15 Maja 2018 Share Napisano 15 Maja 2018 Kolejną Nagrodą Specjalną jest Puchar od Włocławskiego Koła Modelarskiego za najlepszy model w/g WKM ISKRA To już kolejny rok od kiedy trafiają do nas nagrody od MUZEUM MARYNARKI WOJENNEJ MUZEUM MARYNARKI WOJENNEJ na stałe już wrosło w gdyński pejzaż. Dziś trudno wyobrazić sobie Skwer Kościuszki bez wspaniałej sylwetki "Błyskawicy", czy też Bulwar Nadmorski pozbawiony Ekspozycji Plenerowej Broni i Uzbrojenia Morskiego. Upowszechnianie i popularyzacja historii Marynarki Wojennej RP to jeden z głównych filarów naszej działalności. Oferta ekspozycyjna, prezentująca bogate i piękne dzieje oręża polskiego na morzu, skierowana jest do wszystkich, chcących poznać ten rozdział historii naszego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 Tak tu jakoś cicho. Ktoś się wybiera do Inowrocławia na konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoLPP Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 Tak tu jakoś cicho. Ktoś się wybiera do Inowrocławia na konkurs Tak, Grzesiu. Ale czy trzeba robić hałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 To bardzo się cieszę. Tak pytam, bo myślałem że strona się zawiesiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 DENAR też nie zawiedzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 Bardzo mnie to cieszy. A tych którzy jeszcze się nie zdecydowali, zapraszam. Miejsca na stołach dla waszych modeli na pewno wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 Czy ktoś mógłby mi udzielić wskazówek jak najłatwiej dojechać samochodem na piknik śmigłowcowy, gdzie najlepiej zostawić auto i jak w ogóle wejść na lotnisko? A jakaś mapka z google byłaby już w ogóle szaleństwem :P Nad tą imprezą wisi jakaś dziwna aura tajemniczości, a znalezienie jakiś informacji praktycznych chyba w ogóle graniczy z cudem... Oprócz plakatu znalazłem tylko jakiś bardzo ogólny ramowy program, ale nie udało mi się znaleźć żadnego szczegółowego harmonogramu, ani żadnej mapki sytuacyjnej. Na FB mają za to wydarzenie trwające od 11 do 18 maja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Es Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 Czy ktoś mógłby mi udzielić wskazówek jak najłatwiej dojechać samochodem na piknik śmigłowcowy, gdzie najlepiej zostawić auto i jak w ogóle wejść na lotnisko? A jakaś mapka z google byłaby już w ogóle szaleństwem :P Nad tą imprezą wisi jakaś dziwna aura tajemniczości, a znalezienie jakiś informacji praktycznych chyba w ogóle graniczy z cudem... Oprócz plakatu znalazłem tylko jakiś bardzo ogólny ramowy program, ale nie udało mi się znaleźć żadnego szczegółowego harmonogramu, ani żadnej mapki sytuacyjnej. Na FB mają za to wydarzenie trwające od 11 do 18 maja... Na lotnisko do Latkowa jest bardzo prosty dojazd. Trzeba wyjechać z Inowrocławia w kierunku Torunia, przy głównej trasie Poznań - Toruń, lotnisko znajduje się jakieś dwa kilometry od tablicy Inowrocław po prawej stronie, nie można nie trafić. Autem można wjechać na teren pikniku, będą wyznaczone miejsca na terenie lotniska. A na teren imprezy wchodzimy główną bramą, (jest to pierwsze wejście na teren jednostki jadąc od strony Inowrocłąwia) na pewno trafisz. Co do planu imprezy wiem tyle co inni, wszystko owiane tajemnicą, jak to w wojsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ISMR Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 Puchar im. Piotra Stempowskiego. Inowrocławskie Stowarzyszenie Modelarzy Redukcyjnych postanowiło upamiętnić naszego kolegę, Piotra Stempowskiego, fundując jako nagrodę specjalną puchar jego imienia. Piotr, wśród modelarzy znany jako Barti, był jednym z współzałożycieli naszego stowarzyszenia i członkiem zarządu. Był serdecznym kolegą, zawsze pomocnym i służący radą, zmarł 11 lipca 2017 roku przegrywając walkę z chorobą. Pasją Piotra było modelarstwo, a szczególnie upodobał sobie duże okręty kartonowe. W związku z tym postanowiliśmy upamiętnić naszego serdecznego kolegę pucharem jego imienia. Otrzyma go autor modelu okrętu, ale musi on spełniać jeden najważniejszy warunek. Okręt musi mieć minimum 100 centymetrów długości, skala i materiał dowolny. Przy ocenie będziemy starali się kierować umiejętnościami, doświadczeniem i wiedzą Piotra. Zapraszamy wszystkich modelarzy okrętowych budujących swe prace w największych rozmiarach, do startu w memoriale Piotra Stempowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Czy ktoś mógłby mi udzielić wskazówek jak najłatwiej dojechać samochodem na piknik śmigłowcowy, gdzie najlepiej zostawić auto i jak w ogóle wejść na lotnisko? A jakaś mapka z google byłaby już w ogóle szaleństwem :P Nad tą imprezą wisi jakaś dziwna aura tajemniczości, a znalezienie jakiś informacji praktycznych chyba w ogóle graniczy z cudem... Oprócz plakatu znalazłem tylko jakiś bardzo ogólny ramowy program, ale nie udało mi się znaleźć żadnego szczegółowego harmonogramu, ani żadnej mapki sytuacyjnej. Na FB mają za to wydarzenie trwające od 11 do 18 maja... Impreza rozpoczyna się o 10. Od 10:40 są loty - najpierw defilada Mi-24, W-3PL i Mi-2, potem skoki spadachroniarzy z Mi-24, pokaz c-sar, pokaz indywidualny polskiego Mi-24 w malowaniu okolicznościowym (albo obu jak skończą malować), pokaz pilotażu czeskiego Mi-24 w malowaniu alien tiger - przed 12 koniec pokazów w locie. To program optymistyczny. Na statyku mają być Apache, blackhawk i chinook. Pozdrawiam, P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Ekipa modelarska z Łasku przytarga ze sobą dwie nagrody (to już taka świecka tradycja): 1. Najciekawszy model samolotu F-16 lub inny o napędzie odrzutowym - kat. wiekowa SENIOR. 2. Najciekawszy model samolotu F-16 lub inny o napędzie odrzutowym - kat. wiekowa MŁODZIK/JUNIOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Uwaga wszyscy wybierający się na nasz konkurs. Podczas pobierania kart startowych, pamiętajcie o pobraniu kuponu do głosownia na Grand Prix modelarzy. Każdy obecny na konkursie modelarz będzie miał prawo oddać swój głos na najlepszy jego zdaniem model. Kupony wrzucamy do przygotowanej urny, która tradycyjnie będzie stała na stoisku klubowym ISMR. Przypominam że dzisiaj ostatni dzień elektronicznego zgłaszania modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aureliusz76 Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Modelarnia COMBAT z Chełmży do puli nagród specjalnych dołącza Puchar Combat-anta za najlepszy model polskiego sprzętu bojowego z lat 1914-1945. Pozdrawiamy i do zobaczenia w Inowrocławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 17 Maja 2018 Autor Share Napisano 17 Maja 2018 W imieniu naszym i ofiar waszych nagród DZIĘKUJEMY BARDZO Combatantom i Łaskawcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ISMR Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Internetowa rejestracja modeli zakończona. Wszyscy spóźnialscy będą mieli swoją szansę na "ręczne" zgłoszenie modelu w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ISMR Napisano 18 Maja 2018 Share Napisano 18 Maja 2018 (edytowane) Gotowi na 12 Inowrocławski Konkurs Modelarski? Hala już przygotowana i czeka na Was! Tak dla przypomnienia: Harmonogram 12. Inowrocławskiego Konkursu Modelarskiego SOBOTA: 9:00 - 13:30 Przyjmowanie modeli i otwarcie 12. Inowrocławskiego Konkursu Modelarskiego 10:00 – 17:30 Wystawa dla zwiedzających. 10:00 – 17:30 Giełda modelarska. Inowrocławski Piknik Śmigłowcowy. 14:30 - 19:00 Praca Komisji Sędziowskich. NIEDZIELA: 9:00 – 13:30 Wystawa dla zwiedzających. 10:00 – 12:30 Giełda modelarska. 10:00 - 12:00 Warsztaty modelarskie dla najmłodszych 13:30 Ogłoszenie wyników ok. 14:30 Zakończenie 12. Inowrocławskiego Konkursu Modelarskiego i wydawanie modeli Edytowane 21 Maja 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 18 Maja 2018 Share Napisano 18 Maja 2018 No i z Gniezna też weźmiemy puchar o nazwie jak to zwykłe: Orzeł za najlepszy model Konkursu wg. Stowarzyszenia Modelarzy Redukcyjnych Orzeł Gniezno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi