Mates Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Po dobrym miesiącu pracy udało się ukończyć kolejny model. Z prac był prowadzony również warsztat. Bardzo dziękuję wszystkim za cenne uwagi podczas całości prac i wsparcie. W tym miejscu muszę powiedzieć wszystkim, którzy się wahają, aby zakładali warsztaty jak mogą. Taka tradycyjna forma prowadzenia warsztatu, w przeciwieństwie do np. wideorelacji daje zawsze ten margines na poprawę błędów i bieżące konsultacje w sprawie kłopotliwych spraw. Prezentuję galerię modelu Superhorneta wydanego przez Academy w skali 1/72. Wybrałem malowanie z niebieskimi statecznikami pionowymi, ponieważ uznałem, że będzie się o wiele lepiej prezentować. Generalnie jest to w miarę prosty model, większość części pasuje idealnie na tzw. klik i mimo niewątpliwych uproszczeń jest do bardzo dobry zestaw, który sprawie sporo przyjemności podczas sklejania. Spasowanie elementów jest bardzo dobre Jedyny mankament do którego potrzebna była odrobina szpachli to spasowanie części nosowej płatowca z pozostałą bryłą płatowca. Ale to naprawdę minimalne ilości. Sam zestaw bardzo przyjemny, dobry detal, kalkomania Cartografa, choć z niektórymi jej elementami miałem trochę kłopotu. Do zestawu dorzuciłem GBU-12 od Eduarda, poza tym wszystko pozostałe z pudła. Malowany farbami Tamiya oraz Gunze H. Pierwszy raz bawiłem się też bardziej w brudzenie. Jak na pierwszą taką zabawę myślę, że nie wyszło źle. Były też kłopoty z owiewką po zdjęciu maskowania, ale nie wygląda to bardzo źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Elegancki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 No i całkiem przyjemnie wyszło. Brakuje mi tylko jakiegoś mocniejszego smużenia i brudzenia na grzbiecie i skrzydłach maszyny, wydaje się teraz ten model zbyt jednostajny. Ale jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 Z tym brudzeniem, tak jak pisałem, pierwsze koty za płoty. Bałem się też przesadzić. Prawdę mówiąc, ta góra mi się też do końca nie podobała. Po zrobieniu fotek jeszcze pociapalem lekko tym streaking grime od Ammo Miga i porozcierałem, ale już nic więcej nie zmieniam. Zresztą, na fotkach prawie nic nie widać, w realu są takie delikatne tylko smużki. Z czasem będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Mnie się podoba, brudzenie wyszło bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpoon_44 Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 czadowy model i elegancko ufajdany! widać kawał dobrej modelarskiej roboty, aż miło patrzeć, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Model prezentuje się naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Mi się również podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi