Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dawno nic nie robiłem... żeby nie zardzewieć powstał Centurion w żydowskim malowaniu z czasów Wojny Sześciodniowej w 1967r z okolic wzgórz Golan.

Zestaw to ACE plus sporo mojej waloryzacji, skala oczywiście 1:72

E14cTJrh.jpg

zYdkdX3h.jpg

ptBUNrZh.jpg

Xi6Ww2Nh.jpg

ms5pNhAh.jpg

pnENpGhh.jpg

DehxBirh.jpg

jkjwaleh.jpg

6BsnqHbh.jpg

848mgKyh.jpg

6B8zFRGh.jpg

BLHclWTh.jpg

3Wm9vgBh.jpg

Napisano

Swietny. Bardzo realistyczny

Napisano

Dziękuję, za ciepłe przyjęcie mojej pracy

Model to ACE 72426

Kilka fotek z warsztatu

z0RnZd1.jpg

CbkGV0K.jpg

siA4yhA.jpg

COcHr9O.jpg

3Mndhhn.jpg

bPyPf0k.jpg

BzW78SG.jpg

dH64SFz.jpg

8VM6Q8z.jpg

lvmnWlF.jpg

EbZCMYn.jpg

apiOOtH.jpg

m3XxofQ.jpg

9GeOnuh.jpg

D6voTLp.jpg

0vpmxwj.jpg

LfNpDG7.jpg

P4czDHP.jpg

3axFFX6.jpg

Koce to moje pierwsze w życiu ulepki z masy green stuffa... też mi się nie podobają, ale na chwilę obecną lepiej nie umie... może kiedyś dam lepsze ;)

Co do samego modelu, to mam mieszane uczucia... z jednej strony mnóstwo detali, brak uproszczeń... ale niestety jak przystało na short runa cała masa nadlewek i śladów po podziale form... można się obrzydzić od samego szlifowania... spasowanie też różne... jedne części pasują idealnie... w innych miejscach spore szpary... no i lufa nie akceptowalna, jedyna alternatywa to toczenie lub kupno trudno dostępnej i drogiej lufy z Ukrainy...

W modelu zostały wykonane następujące waloryzacje:

-wymiana wszystkich uchwytów na druciane

-wymiana plastikowych osłon wydechów na blaszane (Alu), oraz rozwiercenie samych wydechów

-wymiana gumowych lin na skręcone z drutu miedzianego

-wymian plastikowych osłon układu jezdnego na cienka blaszkę stalową

-wymiana plastikowej lufy oraz wyrzutników granatów dymnych na toczone z aluminium

-wykonanie z różnych elementów typu drut, igła lekarska itp. Gniazd antenowych, plus sama antena

-nadanie faktury odlewu i płyt walcowanych, oraz wykonanie spawów

-wykonanie z profili plastikowych oraz blaszanej siatki Aber kosza za wieżowego

-pocienienie lub wymiana na blaszane wszelkich osłon peryskopów itp.

-wykonanie z chusteczki higienicznej brezentowej osłony jarzma armaty oraz km wieżowy z igły lekarskiej

-wykonanie projektu oraz druk kalkomanii pod konkretny pojazd ze zdjęcia historycznego

-wykonanie gniazda ze złomu blaszanego gniazda na kanister na prawym błotniku

-waloryzacja za pomocą druty (uchwyty itp.) oraz igieł lekarskich (lufa) pół calowego Browninga

-wykonanie imitacji polnej drogi oraz pola mniej więcej jak na obu zdjęciach referencyjnych

-wykonanie z masy dwuskładnikowej wszelkich brezentów, worków itp., oraz dołożenie zwoju drutu kolczastego jak na załączonej fotografii historycznej

Napisano

Bardzo dobrze poradziłeś sobie z tym modelem ACE jakie jest każdy widzi , duży szacun za umiejętności. Jak możesz to napisz gdzie dostałeś lufę do tego modelu pozdrawiam Olo

Napisano

Coś we Wrocławiu udało się ugrać...

CSus84U.jpg

Bardzo dobrze poradziłeś sobie z tym modelem ACE jakie jest każdy widzi , duży szacun za umiejętności. Jak możesz to napisz gdzie dostałeś lufę do tego modelu pozdrawiam Olo

Lufa jest od tego pana

https://web.facebook.com/dburenko?hc_ref=ART0xg1V5peg1qyM1FVcMPkp5mP-uEp8oYNZeX2BvMGyxmXnVq5ENBqrUPcLKdajx54

ma naprawdę fajne tematy... ale niestety z przesyłką z Ukrainy i prowizją PayPal wychodzi nie tanio... ale jakość powala