karambolis8 Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 Hej. Zaczynam kolejny warsztat. Modelik będzie relaksacyjny i tak jak poprzedni mały Spitfire Edka, w nietypowym malowaniu. W drodze są jeszcze żywiczne chłodnice pod skrzydła, bo plastikowe odpłynęły do ścieków podczas mycia po szlifowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 Hej. Zaczynam kolejny warsztat. Modelik będzie relaksacyjny i tak jak poprzedni mały Spitfire Edka, ... Czym się różnią wypraski poprzedniego Spitfire'a od VIII-ki ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Maja 2018 Autor Share Napisano 3 Maja 2018 No to jest inna wersja po prostu. Nie jestem ekspertem, ale na pierwszy rzut oka to światła pozycyjne i koło ogonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Maja 2018 Share Napisano 4 Maja 2018 Popatrzę , bo na pewno będzie taki ladniusi ,jak poprzednik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 Nie siliłem się na zdjęcia kokpitu przed zamknięciem, bo w realu nie widać wiele więcej, niż na tym zdjęciu. Mam wrażenie, zę VIII jest gorzej spasowany, niż IX którą wcześniej kleiłem. Kadłub był wygięty, a nowa wersja skrzydeł nie pasuje już tak dobrze jak ta z IX. Najgorzej był dopasowany tył centropłatu do kadłuba. Ta sekcja byłą jakby za krótka, za wąska i odstawała w dół. Żywiczne wydechy w czarnym surfacerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 72 też taka fajna jak 48? Malowanie dobre - podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2018 Gotowy do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 No ładny, ale czy świat potrzebuje miliardowego spitfajera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2018 Cos w tych spitach jest, że człowiek ciągle musi je kleić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 ładny spit !! Jak model Edka ?? Czy tak dobry na jaki wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2018 Niestety wersja VIII jest dużo gorzej spasowana niż IX. IX 1:72 był tak samo przyjemny jak świetny IX 1:48. Niestety przy VIII skrzydło jest gorzej spasowane i na dodatek połówki kadłuba miałem jakieś powykręcane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Była długa przerwa wakacyjna i na inne hobby, ale w końcu coś ruszyłem do przodu Pierwsza warstwa marmurków, mam nadzieję jutro dalszy ciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Byłby normalnie bardzo ładny, ale to niestety spitfajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Solo, pisałeś niemal to samo kilka postów wyżej... A Spitek bardzo ładny. Czekamy na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Nigdy dość hejtu na modele spitfajerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Grabisz sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Jeszcze dobrze, że Solo klei unikatową F-16... :-P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Tak to wyszło na spodzie. Na poprzednich zdjęciach widać było dużo kleksów, ale przy tej warstwie trzeba już było się bardziej postarać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 To na pewno 1:72??? Malowanko prima sort! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Kolory bazowe gotowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Łał łał łał Zapowiada się klasa Spicior ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 Po kalkach i washu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 No pniemkny panie, chociaż to spitfajer. ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Mam od kogo ściągać przy malowaniu swojego Spita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi