onkos1 Napisano 21 Lipca 2018 Share Napisano 21 Lipca 2018 Może stoi w korku... Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Lipca 2018 Autor Share Napisano 21 Lipca 2018 Dzięki za miłe słowa. Washa w liniach podziału jeszcze poprawię, to bez dwóch zdań. Nie wiem, czy nie będzie trzeba kierowcy jeszcze tych rąk uciąć i wkleić w innej konfiguracji bo może być różnie ze spasowaniem z kierownicą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Lipca 2018 Autor Share Napisano 25 Lipca 2018 Witajcie, Dalej pracuję nad Audicą. Będzie pełne oświetlenie, więc trochę widać wystających kabli. Model będzie na podstawce z wyraźnym ubrudzeniem, więc nie mam ciśnienia na super idealną powłokę lakierniczą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Lipca 2018 Autor Share Napisano 27 Lipca 2018 Witajcie, Powoli ogarniam wnętrze. Po analizie foto wnętrza dołożyłem od siebie pedały gazu i hamulca na stopach kierowcy, podpórki na nogi dla pilota i kierowcy. Sama ekipa już umieszczona w klatce i spasowana z wnętrzem (ciężko było z kierownicą i rękami ale dało radę). Uzupełnię jeszcze przestrzeń za fotelami gaśnicą i jakimś elementem z innego modelu, który wygląda jak jakieś urządzenie czy zbiorniczek (żeby nie wiało pustką). Tak wygląda to na teraz: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 27 Lipca 2018 Share Napisano 27 Lipca 2018 A czemu pasy tak luźno wiszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Lipca 2018 Autor Share Napisano 27 Lipca 2018 A to widzisz, nie wiedziałem, że mają być napięte na sztywno. Poprawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Września 2018 Autor Share Napisano 12 Września 2018 Witajcie, Po ogarnięciu elektryki wreszcie wszystko złożone do kupy i gotowe do brudzenia. Jak na pierwszy model rajdowy w życiu na poważnie, jestem zadowolony z efektu. Dalszy ciąg nastąpi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 Ooo ciekawy model... Dobrze idzie i z chęcią zobaczę efekt końcowy POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Września 2018 Autor Share Napisano 13 Września 2018 Dzięki za wypowiedź, już myślałem, że tu nikt nie zagląda do mnie Będzie podstawka i przyzwoite brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziarkoski Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 Audi mi się bardzo podoba, czekam najbardziej na podstawkę do niego. Jako że jesteś doświadczonym modelarzem to pozwolę sobie zaproponować Ci wykonanie rajdowych chlapaczy jakich jak na tym zdjęciu: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Audi_Quattro#/media/File%3AAudi_Quattro_-_Flickr_-_exfordy.jpg dodało by to jeszcze więcej smaczku. Pozdrawiam i czekam na dalsze relacje z prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 Mimo, że całkiem fajnie wyglądają te czerwone chlapacze, to Audi Quattro, które robię na Monte Carlo w 1981 takich nie miało: Wystarczy wcisnąć stop na 2:55 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 (edytowane) Skasowane Edytowane 17 Lutego 2019 przez sas55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Października 2018 Autor Share Napisano 1 Października 2018 To Audi jeździło także na takich felgach - także shot z Monte Carlo '81 Mogły być to felgi z oponami na śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Października 2018 Autor Share Napisano 2 Października 2018 Witajcie, Oto efekt końcowy samego modelu. Teraz czas na podstawkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 (edytowane) Skasowane Edytowane 17 Lutego 2019 przez sas55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Ładnie a mozna wiedzieć czym i jak brudziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Października 2018 Autor Share Napisano 3 Października 2018 Farby akrylowe AK Interactive: - Dust - Dry mud Na to specyfik Vallejo: mud splaches i wet mud Wszystko warstwami cienkimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Listopada 2018 Autor Share Napisano 11 Listopada 2018 (edytowane) Audi wreszcie doczekało się jaśnie oświecenia! Reflektor jeszcze do doklejenia, podobnie jak lusterko i wycieraczka z tyłu. Edytowane 11 Listopada 2018 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Ksenony w tamtych czasach - no ładnie A na serio - piękna robota Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 Model prezentuje się wyśmienicie. Szczególnie przypadło mi do gustu brudzenie oraz jeszcze bardziej oświetlenie. Czy mógłbyś zdradzić nieco szczegółów technicznych jak je wykonałeś? Im więcej szczegółów podasz tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 Toż to żadna tajemnica. Na popularnym serwisie aukcyjnym znalazłem odpowiadające mi wielkociowo diody led (białe i czerwone) używane do skali kolejkowej H0. Po wymalowaniu reflektorów przykleiłem diody i kabelki (+ i -) dla każdej z diod osobno spiąłem, a następnie skręciłem w jedna wiązkę którą polutowałem z gniazdem na baterie i włącznikem. Tak przygotowany zestaw będzie wmontowany w podstawkę. O sposobie brudzenia pisałem wcześniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2018 Powoli scalam całość koncepcji dioramki z Audi. Podstawka wykonana przez Piotrka Walka. Pracuje nad chmurą pyłu i kurzu za pojazdem, który będzie w locie. Coś na kształt tej fotki: Muszę oczywiście przykleić na sztywno oświetlenie z przodu, które w trakcie budowy i przymiarek się obluzowało. Dojdzie jeszcze plakietka z przodu podstawki z logo Audi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 Podstawka świetna! Jeśli będziesz pracował jeszcze nad kurzem to oczywiście pociągniesz watę do kół przednich mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2018 Raczej do połowy podwozia, bo koła przednie chce mieć odkryte, zresztą jak trzeba będzie, to z waty dorobię i do przednich kół. Bardziej chodzi mi o to, żeby wyszło w miarę realnie, jak na pierwszy "cywil" który w życiu robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 Fajnie to wygląda, szkoda, że oświetlenie takie zimne. W tamtych czasach to był biały ciepły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi