rogalos Napisano 17 Czerwca 2018 Share Napisano 17 Czerwca 2018 Witam, jako że KT w zasadzie na ukończeniu, biorę na tapetę taki oto zestaw od Cyber-Hobby: Model jest podpisany jako "Mid production", ale patrząc na dodatki mam małą zagwozdkę, bo z tego co widzę bardziej pasują tu poniższe dodatki do wersji późnej: https://www.mojehobby.pl/products/7-5cm-PaK-39-L-48Hetzer-pozna-wersja.html https://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-138-2-Hetzer-pozna-wersja-DRA.html Czy ktoś bardziej ograniający temat jest w stanie to potwierdzić? Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Czerwca 2018 Share Napisano 17 Czerwca 2018 Mid jedynie z nazwy. W pudełku masz wszystko aby zrobić pełnoprawnego późnego Jagdpanzera. Dodatki, które podałeś są w porządku. Jak coś służę pomocą. Jakie malowanie planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 19 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2018 Hej, dzięki za info! Jeśli chodzi o malowanie, to będzie prawdopodobnie jakaś wariacja trójbarwnego camo z ostrymi krawędziami. Sam model, z tego co widzę po wypraskach, jest już dość wiekowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Czerwca 2018 Share Napisano 19 Czerwca 2018 Ten model, który posiadasz wypuszczony był w 2014 roku. Bazuje jednak na modelu, który został wypuszczony na rynek w 1994 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2019 Mały update, nawet sporo tych blaszek jak na taki mały model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Stycznia 2019 Share Napisano 7 Stycznia 2019 Fajny. Tylko te lewitujące pakunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 Nadlewki na tobołkach oczywiście będą usunięte, to tylko na potrzeby zdjęcia na szybko Swoją drogą, czy przy szlifowaniu takich niewielkich elementów żywicznych trzeba jakoś specjalnie uważać? Gdzieś wyczytałem, że ten pył jest rakotwórczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Najlepiej używać maseczki przeciwpyłowej jak szlifujesz żywicę .A co to toksyczności wiele chemii używanej na co dzień ma też nieprzewidzialne skutki dla zdrowia.Ludzie więcej sobie szkodzą paląc fajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2019 Delikatna modulacja: Postarzanie Friuli w Burnishing fluid nie poszło najlepiej, co tym bardziej dziwne, że wcześniej solidnie wymyłem gąski w acetonie. Po 30 sekundach kompletnie nic się nie działo, zero reakcji chemicznej - nie mam pojęcia czemu, ale dopiero po półgodzinie w zanurzeniu jakoś to wygląda, ale dalej bez szału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Stycznia 2019 Share Napisano 24 Stycznia 2019 No własnie modulacja jak na moje oko za lekka, weź Pan docisnij jeszcze jeden gradient i będzie dużo ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 1 Lutego 2019 Autor Share Napisano 1 Lutego 2019 Dobra, postaram się zwiększyć jeszcze kontrast, mam nadzieję że po nałożeniu kamuflażu zostanie po tym jakiś ślad Malowanie będzie w zamyśle luźno opierało się na kamuflażu dywizji Nordland, przełom 44-45, przy okazji jeśli ktoś akurat miałby na stanie zbędny emblemat tej dywizji to chętnie odkupię / wymienię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 Prawdopodobnie mam interesujące cię godło tej wspaniałej aryjskiej dywizji Zerknę w swoje zasoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 32 minuty temu, rogalos napisał: jeśli ktoś akurat miałby na stanie zbędny emblemat tej dywizji to chętnie odkupię / wymienię: Jaki kolor i wielkość?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 6 Lutego 2019 Autor Share Napisano 6 Lutego 2019 Hej, kolor czarny, jeśli chodzi o wielkość to ciężko dokładnie stwierdzić, ale pewnie w tej skali będzie to jakieś 5 mm średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 Update - kamuflaż gotowy, pierwsze próby z chipping fluid też za mną Generalnie jestem zadowolony, teraz czas na kolejne etapy weatheringu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 (edytowane) Jak postępy? (po cichu kibicuję!) Edytowane 3 Maja 2019 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 4 Maja 2019 Autor Share Napisano 4 Maja 2019 Hej, powoli do przodu - niedługo kończę moje eksperymenty z olejami i postaram się wrzucić jakieś fotki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Obserwuję z przyjemnością. Kto robi taką ładną lufę do MG-34? Czy blaszki są ze sobą klejone czy lutowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 lufy takie w ofercie ma RBModel i Aber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Hej, obie lufy są od RB model z tego co pamiętam, niezła jakość i cena niestraszna. Blaszki klejone, sztuka lutowania jeszcze przede mną Prace na finiszu: Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez rogalos 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 O, mile zaskoczenie! Myślałem, że model zaginął a tu taki ładny postęp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Wydaje mi się, że model powinien być delikatnie głębiej osadzony, ale możliwe że się czepiam Czym robione podłoże (błoto, śnieg, kałuże)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 22 Kwietnia 2020 Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Nie jestem znawcą, więc mam pytanie jako oświetlenie z tyłu używali niebieskich ledów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Hej, błoto to ziemista pasta z AK Interactive doprawiona olejami, śnieg to też zestaw tej firmy. Woda to specyfik Puddles z (a jakże) AK, ale chyba nie do końca się nadaje do większych kałuż, więc poprawiałem Vallejo Still Water. Model faktycznie mogłby być "głębiej" osadzony, ale to już cenna nauka na przyszłość, kolejny projekt idzie pełną parą. LEDy faktycznie trochę przyciemnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi