ams Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Witam, i przedstawiam: Matilda MkII "Defiance" (T 6849), z 4-go Królewskiego Pułku Czołgów, 32 Brygada Pancerna Armii. Z dodatków tylko metalowa lufa od Abera. Trochę własnych dodatków... na fotkach poniżej... Malunek: farbki dedykowane z nowej palety AK + pimenty i oleje (różne). Usprawiedliwienie: to błyszczenie kalek powstało podczas obróbki ( nieumiejętnej) fotek... W rzeczywistości nie błyszczą się. Zapraszam do galerii :c) Pozdrawiam Inspirowany tym fotkiem: Tak po drodze: i finał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Fajna Królowa Pustyni. Masz rękę do figurek w tej skali! Może ew. ciut więcej wytarć by się przydało - piasek ponoć mocno zdzierał farbę do gołego metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 28 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2018 Fotka wykonana naprędce telefonem lepiej oddaje rzeczywiste kolory modelu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Bardzo ładne modele budujesz ams. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Też mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Bardzo fajnie pomalowany, z sensem zrobione dodatki, interesująca dioramka. Model na mocny plus. PS gąsienice zestawowe czy to też jakiś dodatek/przeróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Pierwszy czolg w zyciu jaki zrobilem to byl wlasnie ten model (wczesniej byl jeszcze 7tp, ale klejac go mialem 7 lat i sie nie udalo), wydawal mi sie wtedy rewelacyjny, widac jednak po Twoim wykonaniu, ze model nadal ma potencjal, no i do tego podstawka swietnie uzupelnia ta prace. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2018 Dzięki za komentarze... PS gąsienice zestawowe czy to też jakiś dodatek/przeróbka? Nie wiem jakie są gąski we wznowieniu Italieri, ale te oryginalne ESCI to dramacik... Niemal nic ich się nie czepia :/... Po dniu walki z nimi poddałem się i wyciąłem 5 cm kawałek i zrobiłem sobie odlew żywiczny... i praca ruszyła z kopyta :c) ciut więcej wytarć by się przydało - piasek ponoć mocno zdzierał farbę do gołego metalu. Na fotce oryginału czołg nie wygląda na bardzo wytarty, więc i ja nie starałem się go bardzo sponiewierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 Świetny model, świetna podstawka. Nie wiem czemu "czepiałeś" się kalek, bo moim zdaniem wyglądają ok. Zdjęcia sprzed malowania fajnie pokazują waloryzacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 15 Lipca 2018 Autor Share Napisano 15 Lipca 2018 Udało mi się wykonać fotki w lepszych warunkach oświetleniowych. Ponieważ realniej oddają wygląd modelu pozwalam sobie je dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 znakomity. I świetne figurasy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi