Skocz do zawartości

Matilda MkII - Old school :c) - ESCI 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, i przedstawiam: Matilda MkII "Defiance" (T 6849), z 4-go Królewskiego Pułku Czołgów, 32 Brygada Pancerna Armii. Z dodatków tylko metalowa lufa od Abera. Trochę własnych dodatków... na fotkach poniżej... Malunek: farbki dedykowane z nowej palety AK + pimenty i oleje (różne).

Usprawiedliwienie: to błyszczenie kalek powstało podczas obróbki ( nieumiejętnej) fotek... W rzeczywistości nie błyszczą się.

Zapraszam do galerii :c)

Pozdrawiam

Inspirowany tym fotkiem:

a1njN5H.jpg

Tak po drodze:

jYYmf5L.jpg

kW0OvcQ.jpg

i finał:

7H9aIil.jpg

oWBXGvm.jpg

18jqvXR.jpg

GFE7uOr.jpg

576bDF5.jpg

DbGxoqK.jpg

6dHlpQs.jpg

Napisano

Fajna Królowa Pustyni. Masz rękę do figurek w tej skali! Może ew. ciut więcej wytarć by się przydało - piasek ponoć mocno zdzierał farbę do gołego metalu.

Napisano

Fotka wykonana naprędce telefonem lepiej oddaje rzeczywiste kolory modelu....

dXOus7k.jpg

Napisano

Bardzo fajnie pomalowany, z sensem zrobione dodatki, interesująca dioramka. Model na mocny plus. PS gąsienice zestawowe czy to też jakiś dodatek/przeróbka?

Napisano

Pierwszy czolg w zyciu jaki zrobilem to byl wlasnie ten model (wczesniej byl jeszcze 7tp, ale klejac go mialem 7 lat i sie nie udalo), wydawal mi sie wtedy rewelacyjny, widac jednak po Twoim wykonaniu, ze model nadal ma potencjal, no i do tego podstawka swietnie uzupelnia ta prace. Brawo.

Napisano

Dzięki za komentarze...

PS gąsienice zestawowe czy to też jakiś dodatek/przeróbka?

Nie wiem jakie są gąski we wznowieniu Italieri, ale te oryginalne ESCI to dramacik... Niemal nic ich się nie czepia :/... Po dniu walki z nimi poddałem się i wyciąłem 5 cm kawałek i zrobiłem sobie odlew żywiczny... i praca ruszyła z kopyta :c)

ciut więcej wytarć by się przydało - piasek ponoć mocno zdzierał farbę do gołego metalu.

Na fotce oryginału czołg nie wygląda na bardzo wytarty, więc i ja nie starałem się go bardzo sponiewierać.

Napisano

Świetny model, świetna podstawka. Nie wiem czemu "czepiałeś" się kalek, bo moim zdaniem wyglądają ok.

Zdjęcia sprzed malowania fajnie pokazują waloryzacje!

• 2 weeks later...
Napisano

Udało mi się wykonać fotki w lepszych warunkach oświetleniowych. Ponieważ realniej oddają wygląd modelu pozwalam sobie je dodać.

7lHTuyp.jpg

uCkJG34.jpg

G3epOvg.jpg

aT131Mz.jpg

Uwdjl1i.jpg

UVhrbhd.jpg

zsNMaOe.jpg

Napisano

znakomity. I świetne figurasy !!