jrminiatures Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 Witajcie. W przerwie między poważnymi pracami modelarskimi dla relaxu postanowiłem zbudować śmieszny model Włoskiego myśliwca Macchi 205 Veltro w skali 1/48 od Italeri. Wyszło w niecałe 2 tygodnie! W modelu zastosowałem blaszki od Eduarda ( kokpit jest tak mało widoczny ze nie udało mi się go sfotografować na zdjęciach studyjnych) - + zywiczne koła od Airsa - dodatkowo dorobiłem nitowanie powierzchni i przetrasowałem linie podziałowe i hydraulikę podwozia. Malowany Gunzy C. Coś tam wyszło . Oglądajcie. i kilka detali: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 Gdzieś przy sklejaniu zgubiłeś wznios skrzydeł. Trochę psuje to wygląd modelu... https://en.wikipedia.org/wiki/Macchi_C.205#/media/File:M.C.205V.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 Bardzo ładny. Czy to oryginalny model Italeri czy jakiś przepak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 O panie, jaki ładny. Nie komentuję z reguły propsów, bo nie lubię i się nie znam. Doceń to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 Świetny model. Bardzo podoba mi się całość malowania i brudzenia oraz smaczek w postaci kamuflażu pod numerem serii. Malowałeś sam, czy to kalka? Jeśli chodzi o wznios skrzydeł, to błąd może być po stronie producenta, bo ich Veltro w 1:72 też ma ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 Bardzo ładne wykonanie, bardzo ładnej konstrukcji i do tego bardzo ładne zdjęcia. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 Bardzo ładny makaroniarz. Co jest śmiesznego w tym modelu? Możesz napisać jak zrobiłeś opony, że wyglądają jak gumowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Lipca 2018 Share Napisano 8 Lipca 2018 Na pierwsze spojrzenie wygląda kozacko. Gdzieś przy sklejaniu zgubiłeś wznios skrzydeł. Trochę psuje to wygląd modelu... https://en.wikipedia.org/wiki/Macchi_C.205#/media/File:M.C.205V.jpg Czasem warto spojrzeć na fotki z epoki. Bardzo ładny. Czy to oryginalny model Italeri czy jakiś przepak ? Przepak Hasegawy, dobry model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 11 Lipca 2018 Autor Share Napisano 11 Lipca 2018 Dziękuje za komentarze. Doceń to. Doceniam Malowałeś sam, czy to kalka?Jeśli chodzi o wznios skrzydeł, to błąd może być po stronie producenta, bo ich Veltro w 1:72 też ma ten problem. To akurat kalka - a z wzniosem skrzydeł - przyznaje się - nie zwróciłem na to w ogóle uwagi - zrobiłem tak jak dał producent. Możesz napisać jak zrobiłeś opony, że wyglądają jak gumowe? To kwestia odpowiedniego użycia kolorów i ich modulacji. Czyli Tamiya Rubber black + rozjaśnienia. Czasem warto spojrzeć na fotki z epoki. Przy tworzeniu nitowania miałem dokumentacje techniczną tego modelu - tak jak pisałem wcześniej nie zwróciłem uwagi na wznios - producent go nie wykonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi