jrminiatures Napisano 6 Lipca 2018 Napisano 6 Lipca 2018 Witajcie. W przerwie między poważnymi pracami modelarskimi dla relaxu postanowiłem zbudować śmieszny model Włoskiego myśliwca Macchi 205 Veltro w skali 1/48 od Italeri. Wyszło w niecałe 2 tygodnie! W modelu zastosowałem blaszki od Eduarda ( kokpit jest tak mało widoczny ze nie udało mi się go sfotografować na zdjęciach studyjnych) - + zywiczne koła od Airsa - dodatkowo dorobiłem nitowanie powierzchni i przetrasowałem linie podziałowe i hydraulikę podwozia. Malowany Gunzy C. Coś tam wyszło . Oglądajcie. i kilka detali: Cytuj
martinello Napisano 6 Lipca 2018 Napisano 6 Lipca 2018 Gdzieś przy sklejaniu zgubiłeś wznios skrzydeł. Trochę psuje to wygląd modelu... https://en.wikipedia.org/wiki/Macchi_C.205#/media/File:M.C.205V.jpg Cytuj
Taki Jeden Napisano 6 Lipca 2018 Napisano 6 Lipca 2018 Bardzo ładny. Czy to oryginalny model Italeri czy jakiś przepak ? Cytuj
Solo Napisano 6 Lipca 2018 Napisano 6 Lipca 2018 O panie, jaki ładny. Nie komentuję z reguły propsów, bo nie lubię i się nie znam. Doceń to. Cytuj
dumapolski Napisano 6 Lipca 2018 Napisano 6 Lipca 2018 Świetny model. Bardzo podoba mi się całość malowania i brudzenia oraz smaczek w postaci kamuflażu pod numerem serii. Malowałeś sam, czy to kalka? Jeśli chodzi o wznios skrzydeł, to błąd może być po stronie producenta, bo ich Veltro w 1:72 też ma ten problem. Cytuj
Rafał B Napisano 7 Lipca 2018 Napisano 7 Lipca 2018 Bardzo ładne wykonanie, bardzo ładnej konstrukcji i do tego bardzo ładne zdjęcia. Podoba się. Cytuj
mig Napisano 7 Lipca 2018 Napisano 7 Lipca 2018 Bardzo ładny makaroniarz. Co jest śmiesznego w tym modelu? Możesz napisać jak zrobiłeś opony, że wyglądają jak gumowe? Cytuj
marek d Napisano 8 Lipca 2018 Napisano 8 Lipca 2018 Na pierwsze spojrzenie wygląda kozacko. Gdzieś przy sklejaniu zgubiłeś wznios skrzydeł. Trochę psuje to wygląd modelu... https://en.wikipedia.org/wiki/Macchi_C.205#/media/File:M.C.205V.jpg Czasem warto spojrzeć na fotki z epoki. Bardzo ładny. Czy to oryginalny model Italeri czy jakiś przepak ? Przepak Hasegawy, dobry model. Cytuj
jrminiatures Napisano 11 Lipca 2018 Autor Napisano 11 Lipca 2018 Dziękuje za komentarze. Doceń to. Doceniam Malowałeś sam, czy to kalka?Jeśli chodzi o wznios skrzydeł, to błąd może być po stronie producenta, bo ich Veltro w 1:72 też ma ten problem. To akurat kalka - a z wzniosem skrzydeł - przyznaje się - nie zwróciłem na to w ogóle uwagi - zrobiłem tak jak dał producent. Możesz napisać jak zrobiłeś opony, że wyglądają jak gumowe? To kwestia odpowiedniego użycia kolorów i ich modulacji. Czyli Tamiya Rubber black + rozjaśnienia. Czasem warto spojrzeć na fotki z epoki. Przy tworzeniu nitowania miałem dokumentacje techniczną tego modelu - tak jak pisałem wcześniej nie zwróciłem uwagi na wznios - producent go nie wykonał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi