joles Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 Dobry Skoro tyle Wingnutów ostatnio na forum, to dołożę do tego swoje trzy grosze Dłubię sobie powolutku Hansę Brandenburg W.29 i... średni jestem w pisaniu jakichś głębokich wstępów, więc jak ktoś ma jakieś wątpliwości co do warsztatu, to niech po prostu pisze. Aktualny stan modelu to 60% ukończenia kokpitu i na razie wygląda to tak: Zapraszam do dyskusji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malkontent Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 Witam. Bardzo eleganckie dłubanie, że tak powiem. Pozazdrościć kunsztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 genialny malunek i ślady eksploatacji. Na dobrym poziomie "pancerkowym". Jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 3 Września 2018 Autor Share Napisano 3 Września 2018 Witam. Bardzo eleganckie dłubanie, że tak powiem. Pozazdrościć kunsztu. genialny malunek i ślady eksploatacji. Na dobrym poziomie "pancerkowym". Jestem pod wrażeniem. Dzięki Panowie za słowa otuchy w tym ciężkim boju Tymczasem coś tam nowego powstało: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 12 Września 2018 Autor Share Napisano 12 Września 2018 Mimo średniego odzewu, ja robię swoje. Udało mi się skończyć kokpit, co było nie lada wyczynem ze względu na zróżnicowanie materiałów i faktur w tym modelu Jeszcze można coś poprawić, dlatego jeżeli ktoś widzi jakiś błąd, to proszę o info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 Mimo średniego odzewu... A co tu sie odzywać. Poza tym, do tego potrzebna jest szczęka... No dobra, fotel jest trochę krzywo, czy mi się zdaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 A co tu sie odzywać... No, co tu się odzywać . Bardzo dobrze idzie . Faktycznie tylko fotel jak dla mnie sprawia wrażenie jeszcze nie pomalowanego ( oparcie ). Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 12 Września 2018 Autor Share Napisano 12 Września 2018 No dobra, fotel jest trochę krzywo, czy mi się zdaje? Faktycznie tylko fotel jak dla mnie sprawia wrażenie jeszcze nie pomalowanego ( oparcie ). No i w końcu jakaś dyskusja! Odnośnie fotela, to jest przesunięty w prawo (kierownica też), bo pilot tam siedział na baku, a ten miał po lewej stronie wlew i (chyba) wskaźnik paliwa. Jeżeli widzisz skrzywienie w innej przestrzeni, to daj znać, bo to oznacza, że ja się go nie dopatrzyłem Jeżeli chodzi o oparcie, to one takie nudne były właśnie. Gięta sklejka oklejona skórą. Paskudztwo. Na pewno nie było to też wygodne. Lepsze zdjęcia mojego fotela możesz zobaczyć powyżej. Niewiele tam cieniowałem, trochę pomaziałem, żeby delikatnie imitowało zagięcia na skórze. Stuletni oryginał wygląda tak jak poniżej (trochę się różni, bo zdjęcia pochodzą z udoskonalonej wersji W.33): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 To może "pokaleczyć" trochę rancik oparcia i zróżnicować kolor , połysk w paru miejscach dotknąć matem. Wtedy nie będzie się wydawać , że oparcie jest plastikowe. Natomiast siedzisko jest extra . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 Odnośnie fotela, to jest przesunięty w prawo (kierownica też), bo pilot tam siedział na baku, a ten miał po lewej stronie wlew i (chyba) wskaźnik paliwa. Aha, no to ok Zgadzam się z Hello, pomęczyłbym trochę to oparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 13 Września 2018 Autor Share Napisano 13 Września 2018 Zgadzam się z Hello, pomęczyłbym trochę to oparcie. Skoro tak mówicie, to może go jeszcze trochę pomęczę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 Moje zdanie znasz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 Kurde Kamilu, to co wyprawiasz przyprawia mnie o zawał serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 Fantastycznie to wygląda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Września 2018 Super Moderator Share Napisano 14 Września 2018 No właśnie co tu się wyrabia... nie lubię Cię, składasz szmatoplata w 1/32 którego dawno temu miałem w 1/48 A tutaj takie wyczyny ;) Oglądam i zazdraszczam nadal mówiąc NIE Piękny będzie, a planujesz jakąś podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 Dziękuję za słowa otuchy! Piękny będzie, a planujesz jakąś podstawkę? Tak, podstawka jest w planach. Nie wiem co z tego wyjdzie, bo nigdy wcześniej nie zrobiłem żadnej podstawki pod model. Mimo to, że ich naturalnym środowiskiem była woda, to moja Hansa będzie jednak stała... w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 słowa otuchy? Panie Profesorze to genialna praca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 31 Października 2018 Autor Share Napisano 31 Października 2018 Temat się trochę przykurzył, ale z budowy nie zrezygnowałem. Od dłuższego czasu miałem na tapecie silnik. Zjadł mi trochę krwi, bo nie był tak zwaloryzowany jak nowe wypusty Wnw i wiele rzeczy musiałem dorobić/ przerobić. Efekt jaki jest, każdy może zobaczyć. Serce Hansy prezentuje się tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 31 Października 2018 Share Napisano 31 Października 2018 Bardzo ładny silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Października 2018 Super Moderator Share Napisano 31 Października 2018 Bajera, może tylko troszkę rury nadal deczko "grubościenne" można je deczko rozwiercić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 31 Października 2018 Share Napisano 31 Października 2018 Silnik jest wspaniały, aż szkoda, że zniknie w modelu. Może zrobisz drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) W dniu 31.10.2018 o 21:51, Greif napisał: Bajera, może tylko troszkę rury nadal deczko "grubościenne" można je deczko rozwiercić ? Racja. Wierciłem je, myślałem, że wystarczająco, ale nie. Teraz będzie ciężko, bo te rurki, to tak na słowo honoru się trzymają, ale spróbuję. W dniu 31.10.2018 o 21:54, Mariucha napisał: Silnik jest wspaniały, aż szkoda, że zniknie w modelu. Może zrobisz drugi Jeszcze dokładnie nie wiem jak, ale na pewno nie zniknie w modelu Parę fotek w kadłubie: Edytowane 13 Listopada 2018 przez joles nowe forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 Jak dla mnie bomba a dodatkowy szacun za latadło na pływakach Felixa też planujesz robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 1 minutę temu, M.A.V. napisał: Jak dla mnie bomba a dodatkowy szacun za latadło na pływakach Felixa też planujesz robić ? Tak, ale kiedy... to nie wiem Raczej zrobię go z samym centropłatem, bo nie bardzo mam niego miejsce. Chociaż... kto wie gdzie będę mieszkał, jak go zacznę robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 no racja... ja to 32 to chyba będzie miał z 0,8m rozpiętości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi