Super_Hans Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Tak jak pisze Marcin. Rufa nie do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 (edytowane) Na burcie podeszła Ci farba. Edytowane 7 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Na dziobie zresztą też... za mało zabezpieczenia taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staś Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Bartas proponuję abyś jednak wyszlifował te łączenia kolorów bo jak zrobisz washa to będzie jeszcze bardziej się odznaczało. Rufa rzeczywiście do ......... Jeśli zostawisz w takim stanie kadłub to choćby ,,góra ,, była perfekcyjnie zrobiona to i tak fundament (kadłub) będzie mocno w tyle Dlaczego zostawiłeś łańcuchy a nie zeszlifowałeś ? Ja osobiście zrobiłem YAMATO dwa razy bo też było "trochę" błędów z pierwszym ale na usprawiedliwienie był to mój pierwszy plastikowy okręt. Co do pokładu to ja go przyklejam przed położeniem samego lakieru bezbarwnego. Zastanawiam się tylko jak to będzie u ciebie bo przed główną nadbudówką masz piękny schodek na pokładzie i(na łączeniu) i pokład będzie ci odstawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Ten kolor kadłuba i nadbudówek to taki zostanie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 To nie jest problem rufy.. tylko taki, że lewa i prawa strona mają różne poziomy linii koloru, stąd na rufie taki skos. Ale kto z nas nie moczył łapek w krecie lub proszku do prania.... Oczywiście w rekawicach ochronnych - wole napisać.. czasy głupie, tyle pozwów teraz o byle co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Mój Yamato był pierwszym okrętem jaki zrobiłem i jak na niego teraz patrzę, to też sporo rzeczy do poprawki. Może kiedyś zrobię kolejny, ale jeszcze nie teraz Może byś zrobił czarny pokład? Podobno w czasie ostatniego rejsu pokład był wlasnie czarny. Mi się podoba, ale co kto lubi. Jeśli jest szansa byś poprawił to co jest do poprawki to zrób to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 staś, a dlaczego kolega miał te łańcuchy zdzierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Września 2018 Autor Share Napisano 7 Września 2018 Ten kolor kadłuba i nadbudówek to taki zostanie Pozdro A jaki ma być kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 A jaki ma być kolor? Szary, widziałeś jakiś model Yamato w takim kolorze jak pomalowałeś Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Września 2018 Autor Share Napisano 7 Września 2018 A jaki ma być kolor? Szary, widziałeś jakiś model Yamato w takim kolorze jak pomalowałeś Pozdro Malowałem kolorem kure arsenal-górę i dull red-dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Kure Arsenal mówisz... Nie chcesz wiedzieć ile jest odcieni light grey Nic już nie piszę o kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Nie, nie Hunter. Jeśli chodzi o kolory to tylko Ty! ;)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 (edytowane) Chudy, Ty nie rób doktoratu z kolorów RN tylko maluj! ! Edytowane 7 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Kure Arsenal mówisz... https://somap.pl/pl/n/36# Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Wszystko już napisano, teraz czas na poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staś Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Pytasz Hans dlaczego; 1.ładniej wygląda metalowy łańcuch(realistycznie) 2.w modelu widzisz tylko "połowe" ogniw 3.łatwiej w malowaniu 4. skoro jest drewniany pokład to zakładam że w komplecie z pokładem był łańcuch Pracy nie jest dużo a jaki będzie efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Hams ja we wtorek zamówiłem farby i nadal czekam... Do doktoratu to jeszcze trochę, ale może zmienię temat pracy magisterskiej Znawcą nie jestem ale ten szary jest za jasny. Nie robiłeś czasem fotek z lampą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Września 2018 Share Napisano 8 Września 2018 Znawcą nie jestem ale ten szary jest za jasny. Za jasny i jakiś ma dziwny odcień... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 8 Września 2018 Share Napisano 8 Września 2018 Przy pewnym oświetleniu lub lampie błyskowej z przypadkowym balansem bieli Kure gray tak wygląda. Na japonce tez wielokrotnie nie było widać poprawnego koloru. Pytanie, czy takie malowanie zostawisz, będziesz poprawiał to co jest, czy zmyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Września 2018 Autor Share Napisano 8 Września 2018 Tak, te fotki robiłem z lampą. Wg mnie kolor jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 Cześć Właśnie znalazłem Twój warsztat i przeczytałem co dotychczas... Jak dla mnie piękny okręt, podobny robiłem w 2016 (wersja premium) i mam bardzo ale to bardzo miłe wspomnienia z budowy. Zestaw jak dla mnie perfekcyjny... oczywiście jeśli nie uwzględniać błędów merytorycznych. Jeśli masz ochotę zobacz: viewtopic.php?f=89&t=52172&hilit=yamato+1%3A350+tamiya może coś Ci się przyda. Kibicuję i życzę wytrwałości oraz skończenia z powodzeniem tego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi