meser262 Napisano 4 Lutego 2019 Napisano 4 Lutego 2019 4 godziny temu, madeira napisał: Nadal jednak mnie skręca, że dopiero teraz.. Przepraszam, ale w Twoim wątku nie pisałem. Generalnie do etapu malowania już nie wnikam, podaje ewentualnie kolory farb stosowane w danym czasie i tyle. Brudzenie, kurzenie, itp, to już kwestia gustu. Na Twój warsztat zaglądnąłem dopiero przy okazji tego warsztatu - w październiku 2018 - jak podkleiłeś go w tym warsztacie. Wtedy już niestety Twój Tygrys II No.222 był już w galerii. Teraz jeszcze kolor koła napędowego bo znów zapomnę.Koło napędowe po lewej stronie. Napomknąłem to ostatnio (podpis pod zdjęciem) że - "Istotne jest też to że te ciemniejsze koła są też ciemniejsze od koła napędowego." i zapomniałem dalej pociągnąć wątek.Przepraszam już nadrabiam. Najpierw znana fotka przed przemalowaniem kół jezdnych z lewej strony - - -Dobrze widać że kolor użyty do pomalowania koła napędowego to odcień odpowiadający kolorowi zielonemu z kamuflażu. Teraz pytanie które się samo nasuwa - Czy przy przemalowania kół jezdnych nie przemalowano też koła napędowego? Kolor na kole napędowym pozostał zielony. Prawa strona w tym względzie pozostaje nie do końca jasna. Jednak uważam że kolor kół napędowych z obu stron jest ten sam - zielony. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj
Stojkovic Napisano 4 Lutego 2019 Autor Napisano 4 Lutego 2019 Ja tylko wrzucę fotki przed ostateczną galerią. Gdybym wiedział nieco wczeniej, przemalowałbym koła... teraz juz zzdecydowanie na to za późno. 1 Cytuj
rogalos Napisano 10 Lutego 2019 Napisano 10 Lutego 2019 Fajny kot Włazy pootwierane - planujesz dodać jakieś figurki? Cytuj
Stojkovic Napisano 11 Lutego 2019 Autor Napisano 11 Lutego 2019 Nie będzie figurek, bo musiałaby wówczas być i podstawka/winieta. Chodziło bardziej o pokazanie, że włazy ruchome. Cytuj
johnrambo Napisano 24 Października 2019 Napisano 24 Października 2019 Była aluminiowa lufa w zestawie ? Niektóre mają, a inne nie... Cytuj
Stojkovic Napisano 24 Października 2019 Autor Napisano 24 Października 2019 Na instrukcji była, w pudełku nie... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi