Voyteque Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Czekając na pokład do POW zacznę sobie takie cuś: Niestety model to stara Tamiya, nie 'new tool' Do zestawu Tamiy'i kupiłem 3 zestawy Eduarda i 2 zestawy Pontosa. Może to uratuje trochę sytuację... Jakość plastików pozostawię bez komentarza. Wszystkie wycięte i posegregowane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Niestety model to stara Tamiya, nie 'new tool' Jakość plastików pozostawię bez komentarza. Wszystkie wycięte i posegregowane: Możesz napisać coś więcej o tym egzemplarzu? ostatnio trafiłem go w b.dobrej cenie i zastanawiałem się czy nie zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 Wyślij mi na priv maila to Ci wyślę skan instrukcji. Bieda ogólnie, dużo uproszczeń, błędów, plastik twardy, masa nadlewów. Zabawa z łączeniem kadłuba z elementami pokładu potrwa pewnie cały dzień bo już zacząłem się tym bawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Instrukcje mam, właśnie chodziło mi o taka opinie jaka usłyszałem, dzięki i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Petarda! Japoniec z całą galaktyką dodatków! 2 lata masz z głowy! Co prawda szkoda, ze to nie jakaś Kirishima albo coś z dziwolągow typu Ise... Ale zasiadam z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 'New tool' nie kupię bo to prawie 1k PLN, a tyle już w blaszki władowałem... będę się męczył i klął, ale to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Jajamoto jak inne dżapsy są z niewiadomych dla mnie przyczyn strasznie drogie. Za mną chodzi Kongo albo Kirishima, ale to jeszcze trochę. Na razie będę patrzył jak ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Voyteque czy to jest wersja z silniczkami? 3 lata temu dostałem takiego Yamato o kumpla, tylko że na pudełku nie było żadnego logo firmy, kompletny no name. Nadruk jak z Tamki, ale cholera wie co to za firma. Jakość wykonania części była bardzo słaba i miałem wrażenie że robię okręt wykonany jakby z plasteliny ( ardzo mało szczegółów) W dodatku blachy Eduarda dość słabo pasowały, a w szczególności metalowe pokłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Voyteque czy to jest wersja z silniczkami? 3 lata temu dostałem takiego Yamato o kumpla, tylko że na pudełku nie było żadnego logo firmy, kompletny no name. Nadruk jak z Tamki, ale cholera wie co to za firma. Jakość wykonania części była bardzo słaba i miałem wrażenie że robię okręt wykonany jakby z plasteliny ( ardzo mało szczegółów) W dodatku blachy Eduarda dość słabo pasowały, a w szczególności metalowe pokłady. Kolega chyba mówi o tej wersji: KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Dokładnie sjr Sprzedawca napisał, że pudełko nosi ślady upływu czasu, ale według mnie to cały model nosi ślady upływu czasu Pomijając to wszystko i te niedociągnięcia, to naprawdę miło wspominam jego budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Voyteque, jeśli on taki słaby to czemu on??! Ktoś kiedyś powiedział że szkoda czasu w życiu na czytanie słabych książek.. myślę, że można to odnieść do modeli. Są oczywiście nieliczni modelarze magicy jak Mikolaj75 potrafiący z gÓ.. robić arcydzieło (Su20) ale tam model to w zasadzie podstawa do budowania od podstaw. Co do ceny nowego.. "gentlemans don't talk about money" ale spójrz na to inaczej.. w przeliczeniu na czas zabawy, to jest to jedno z najtańszych hobby.. BroŃCiepanie nie chcę Cię zniechęcać, ot po prostu głośna dygresja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 O, znowu zaczyna się dyskusja akademicka... Robię tego i już nic nie zmieniam. Jak będzie trzeba będę z hipsu poprawki robił, etc. P.S. Czy to nie Ty przypadkiem grzebiesz w Titanicu i klniesz jak szewc? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 Dodam jeszcze, że śledzę wątek, gdzie budowany jest Jajoc z 'new tool' i ilość poprawek jest powalająca! Obawiam się, że obecnie nie ma żadnego znośnego modelu jajca, ani w 1/350, ani w 1/200. Co w sumie jest zastanawiające biorąc pod uwagę mitologię tego okrętu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Voyteque, żeby nie było, ja przecież uwielbiam samorobki i poprawki. Choć podtrzymuje zdanie, że nawet je robi się przyjemniej na dobrze spasowanym modelu Tak jak piszesz, pontos z edkiem uratują sytuację. No i hips.. Trzymam kciuki! Będę tu często zaglądać. A Titanica męczył chudy. Ale tam była rzucona kloNtwa Hooda. Nie liczy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Będzie walka z tym modelem Kibicuję Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 16 Września 2018 Autor Share Napisano 16 Września 2018 Hans... Nienawidzę Cię... zamówiłem 'new tool'.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Jak to bylo? " ... za całą resztę zapłacisz kartą MasterCard" No to do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 A jakiegoś fajnego statka nie mieli na stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 16 Września 2018 Autor Share Napisano 16 Września 2018 A jakiegoś fajnego statka nie mieli na stanie?Pfff... Foch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 18 Września 2018 Autor Share Napisano 18 Września 2018 I przybył mityczny potwór... A w środku oprócz modelu i instrukcji takie dwa fajne dodatki: Tak się wyzłośliwiałem Hunter, ale miałeś rację! Ten model to zupełnie inna bajka! Części czyściutkie, wszystko pasuje... Ideał! Sam kadłub składa się z kilkunastu części! Zacząłem już składankę: Części kadłuba są skręcane i na upartego można by nawet nie sklejać: Przed założeniem pokładu trzeba zmontować hangar. Tak to wygląda w opcji podstawowej: Obraz dewastacji: A tak, to powinno wyglądać: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Września 2018 Share Napisano 19 Września 2018 Noooo i to wygląda. Na żywo nie miałem okazji obejrzeć tej wersji, ale już na fotkach widać, że jest kolosalna różnica. Aż narobiłeś mi smaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 19 Września 2018 Share Napisano 19 Września 2018 Jedna szyna trochę krzywo.. Przejrzałem sobie tego Pontosa.. ilość części tamki.. i jeszcze edka. No powiem tak.. kupiłeś sobie parę lat zabawy.. Życzę ogromnej wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Września 2018 Share Napisano 19 Września 2018 dawaj ! dwaj ! ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 19 Września 2018 Autor Share Napisano 19 Września 2018 Jedna szyna trochę krzywo.. Przejrzałem sobie tego Pontosa.. ilość części tamki.. i jeszcze edka. No powiem tak.. kupiłeś sobie parę lat zabawy.. Życzę ogromnej wytrwałości! Poprawiłem dawaj ! dwaj ! ... No daję, daję! Uff... Trzeba się spieszyć póki przybył znawca Jap'sów! Kadłub sklejony i rozpoczęte prace blacharskie (widzieliście już może Jajota w bieli, jak do ślubu? ): Teraz czas na drugą, miejscową warstwę podkładu żeby sprawdzić, czy mi blachy nie pozanikały od tego szlifowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi