Bartas89 Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Możecie podpowiedzieć czy te zestawy Tamiya, które nabyłem do weatheringu, są wystarczające do zrobienie lekko zabrudzonego czołgu? Pytam bo nigdy nie robiłem wcześniej weatheringu i nie mam doświadczenia. A czytając encyklopedię od Miga Ammo, można dostać zawrotu głowy od tych wszystkich specyfików, które on ma w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margrabus Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Posiadam zestaw "E". Wykorzystuję go do figurek. A propos Cromwella. Też go niedawno sklejałem z masą błędów. Polecam tutorial Tomka Wawerskiego odnośnie "Kromki" Krok po kroczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Posiadam zestaw "E". Wykorzystuję go do figurek.A propos Cromwella. Też go niedawno sklejałem z masą błędów. Polecam tutorial Tomka Wawerskiego odnośnie "Kromki" Krok po kroczku. Dzięki za odpowiedź Już oglądałem całą tę serię. Wszystko fajnie tylko ja nie chcę nawalać tyle błota na koła i gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Dzisiaj tylko obrobione i sklejone koła. Praca monotonna i żmudna. Jutro albo pojutrze dojdą mi maski od Quick Wheela to nie będzie problemu z malowaniem Wycięcie takiej maski z kawałka folii/plastiku to pół minuty roboty. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Października 2018 Autor Share Napisano 9 Października 2018 Dzisiaj przyszła mi lufa metalowa Besa: Nie wiem tylko dlaczego tutaj są dwa elementy. Zastanawiam się jak mam to zamontować? Czy tylko tę krótszą część przkleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 9 Października 2018 Share Napisano 9 Października 2018 Dzisiaj przyszła mi lufa metalowa Besa: Nie wiem tylko dlaczego tutaj są dwa elementy. Zastanawiam się jak mam to zamontować? Czy tylko tę krótszą część przkleić? tak wygląda cała lufa, więc musisz usunąć z plastikowej części to co wystaje, ale również to co jest obudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Października 2018 Autor Share Napisano 9 Października 2018 Zrobiłem lufę po swojemu. Mam nadzieję, że dobrze. Następnie popracowałem trochę nad pancerzem+przyklejone parę blaszek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 9 Października 2018 Share Napisano 9 Października 2018 Zrobiłem lufę po swojemu. Mam nadzieję, że dobrze. Jest za długa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Października 2018 Autor Share Napisano 10 Października 2018 Nareszcie dojechały mi maski do kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 11 Października 2018 Autor Share Napisano 11 Października 2018 Pogrzebane dzisiaj przy głównym pancerzu. Doklejenie między innymi błotników, skrzynek, włazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 11 Października 2018 Share Napisano 11 Października 2018 Skoro masz blachy abera, to czemu wkleiłeś plastikowe skrzynki na granaty i błotniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 11 Października 2018 Autor Share Napisano 11 Października 2018 Skoro masz blachy abera, to czemu wkleiłeś plastikowe skrzynki na granaty i błotniki? Chciałem, ale wyszły mi nie za ciekawie i efekt byłby gorszy niż te plastikowe od Tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Października 2018 Share Napisano 11 Października 2018 Ten KM w kadłubie to popraw - strasznie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Października 2018 Share Napisano 11 Października 2018 A po co te śruby w środku ? przepraszam, nie śledziłem warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 11 Października 2018 Autor Share Napisano 11 Października 2018 Ten KM w kadłubie to popraw - strasznie to wygląda. Teraz jak obetnę lufę karabinu, żeby ją skrócić to potem jak ją przykleję to będzie jeszcze straszniej wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Teraz jak obetnę lufę karabinu, żeby ją skrócić to potem jak ją przykleję to będzie jeszcze straszniej wyglądało Zakładam, że wklejałeś na CA, więc rozklej debonderem, usuń całą plastikową lufę i wklej w jej miejsce metalową. Wtedy długość będzie odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Teraz jak obetnę lufę karabinu, żeby ją skrócić to potem jak ją przykleję to będzie jeszcze straszniej wyglądało Zakładam, że wklejałeś na CA, więc rozklej debonderem, usuń całą plastikową lufę i wklej w jej miejsce metalową. Wtedy długość będzie odpowiednia. Tylko nie za bardzo mam pomysł jak usunąć plastikową lufę, bez uszkadzania osłony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Wiertło, skalpel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Dzisiaj popracowałem nad wieżą. Najpierw sklejenie cyjanoakrylem metalowych elementów z tłoczonej lufy: Następnie sklejenie głównych elementów wieży: Na koniec doklejenie płyt pancerza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Hamulec wylotowy masz krzywo. Obróć go, otwory w hamulcu powinny być po bokach a nie góra/dół. Lufa jest TOCZONA nie tłoczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Października 2018 Autor Share Napisano 13 Października 2018 Hamulec poprawiony, dzięki za uwagę enten Skończyłem także klejenie wieży: Teraz zostało mi tylko zrobienie lin oraz złożenie gąsienic. I potem można przystąpić do malowania podkładem (uwielbiam to :P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Października 2018 Share Napisano 13 Października 2018 Sądzę, że pospieszyłeś się z wklejaniem nakrętek w wannę. Jak Ci upadnie model, to będzie masakra, lepiej wklejać na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Października 2018 Autor Share Napisano 14 Października 2018 Sądzę, że pospieszyłeś się z wklejaniem nakrętek w wannę. Jak Ci upadnie model, to będzie masakra, lepiej wklejać na sam koniec. Wtedy bym miał trudność w ich rozmieszczeniu, jak by przyszedł główny pancerz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Października 2018 Autor Share Napisano 14 Października 2018 Dzisiaj dzień głównie zleciał na malowaniu, ale najpierw musiałem zrobić podpórki do lin holowniczych, których nie było w zestawie Tamki: Później przeszedłem już do podkładowania: Pierwszy raz użyłem tego podkładu: I to jest chyba najlepszy podkład jaki do tej pory używałem. Jest bezwonny, nie zapycha dyszy, nawet podczas długiego malowania, leje się prosto z butli oraz nie robi efektu skórki pomarańczy. Na sam koniec pre shading: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Dzisiaj dzień głównie zleciał na malowaniu, ale najpierw musiałem zrobić podpórki do lin holowniczych, których nie było w zestawie Tamki: Masz te uchwyty w blachach abera i są zdecydowanie lepsze niż takie kawałki drutów. Poza tym co z pozostałymi blaszkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi