chudyhunter Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 15 minut temu, bazylms napisał: Chciałbym napisać coś innego, ale się nie da. Ładnie wygląda. Bez krytyki nie ma postępu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 No to zaczynam dłubaninę przy holownikach. Szukałem jakichkolwiek informacji na necie na temat japońskich holowników, ale nic nie mogę znaleźć. Jeśli ktoś posiada jakieś zdjęcia, to byłbym bardzo wdzięczny. Jeśli nie, to będę się opierał na zdjęciach podobnych holowników i improwizował. Zastanawiam się nad malowaniem i chyba zrobię tak, że burty będą czarne, pokład drewniany, a cała reszta szara. Nie wiem czy tak było i jeśli to błąd, to proszę mnie z niego wyprowadzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Faktycznie mało informacji o tych holownikach, że nie wspomnę o zdjęciach. Ten większy u Ciebie to chyba klasa Tategami. Znalazłem tylko coś takiego. Musisz tylko opony z TEGO autobusu HiLterJugend i skórę z Żubra na dziobie zawiesić... Pewnie widziałeś bo z googla: http://www.combinedfleet.com/Tategami_c.htm A że klejenie tych pierdUł Ci świetnie wychodzi to chyba nie trzeba już pisać... Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 Cholera wie co to za klasa, aż tak się nie zagłębiałem, ale dzięki za rysunek. Skóra i opony będą obowiązkowo! Chyba jednak zrobię całe holowniki na szaro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Godzinę temu, chudyhunter napisał: Cholera wie co to za klasa, aż tak się nie zagłębiałem, ale dzięki za rysunek. Skóra i opony będą obowiązkowo! Chyba jednak zrobię całe holowniki na szaro. Taka opcja wydaje się bardziej logiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 Też bym poszedł w szary, jest bezpiecznym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2019 Muszę jeszcze dodać parę drobiazgów i elegancko je zdewastować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 Drewno super! Teraz je dopieszczaj wg schematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2019 Z drewna sam jestem nawet zadowolony. Dawno nie malowalem i wyszło całkiem dobrze. Przez chwilę miałem pomysł by że skrawków pokładów zrobić, ale przy tak małej skali nie wyglądało by to za dobrze. Tak więc jedziemy dalej według schematu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2019 Jak snoncze, to postaram się o ładne fotki, a na razie są jakie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Jak popracujesz nad fotkami to będzie ekstra wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Z tą bardziej soczystą zielenią to w zasadzie wszyscy piszą. Jest w tym sporo racji. Je bym też pewnie poszedł w nieco ciemniejsze, bazaltowe skały. Ale tak na prawdę tak jak pisze Krzychu, teraz to wszystko kwestia oświetlenia dioramy i głębi obrazu. Znaczy się pobaw się w fotografa trochę. Jak dla mnie jest super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Zrób dobre fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2019 Uwagi przyjęte, postaram się zastosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Stycznia 2019 Share Napisano 24 Stycznia 2019 Super są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2019 Share Napisano 24 Stycznia 2019 Dobra robota, koło ratunkowe wymiata. Tylko liny jakoś takie grube się wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 25 Stycznia 2019 Share Napisano 25 Stycznia 2019 MiszCz! Hunt przy tym to będzie dla wać pana pancernik! Ale opony miały być, że tak wspomnę... chociaż na jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 25 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2019 Będą będą opony, na obu A żebyś wiedział, że hunt to w tej chwili będzie jak pancernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) W dniu 24.01.2019 o 23:21, bazylms napisał: Dobra robota, koło ratunkowe wymiata. Tylko liny jakoś takie grube się wydają. Wczoraj doszły do mnie nowe nici 0,01 i 0,03 do olinowania. Do holowników użyłem chyba 0,05, ale nie jestem tego pewien. Sprawdzę jak te będą wyglądały i jeśli oskarżą się znacząco cieńsze, to stare wymienię Edytowane 26 Stycznia 2019 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Lutego 2019 Autor Share Napisano 12 Lutego 2019 Mogę powiedzieć, że 99% pracy wykonanej. Teraz pewnie przez kilka dni będę siedział i dopracowywał detale, ale mam nadzieję, że za Maksymalnie 3 tygodnie będzie galeria. Postaram się jeszcze trochę popracować nad zieleniną na górze, dojdzie jeszcze jedna warstwa lakieru na wodę i jakaś piana przy górze. Sorki za fotki bez oświetlenia i tła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 No fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Kolory uchwyciles w punkt. Woda super. Trochę spienień i będzie baaardzo git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Marca 2019 Autor Share Napisano 1 Marca 2019 w sumie jedyne co zrobiłem w ostatnim czasie, to tylko cyknąłem fotkę w naturalnym oświetleniu. Postaram się za jakiś czas wrzucić galerię. Dodatkowo wrzucam w linku fotkę w lepszej rozdzielczości. http://www.serwer1504040.home.pl/chudyhunter/Fuso/095.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi