Panzer Machine Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 Te dociążenie po zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 55 minut temu, Panzer Machine napisał: Te dociążenie po zrobiłeś? Żeby był cięższy Lubię jak moje modele trochę ważą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 5 godzin temu, Bartas89 napisał: Żeby był cięższy Lubię jak moje modele trochę ważą Masę też chce w skali odwzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 Teraz, panDespota napisał: Masę też chce w skali odwzorować Hehe dobre, można tak to ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) Dobra, daję sobie spokój z prowadzeniem warsztatu bo nie wszystkie zdjęcia przechodzą, a jak wrzucam przez "fotosik" to ich nie widać. Nie mam czasu i chęci użerać się z tym nowym forum. Szkoda, że takie zaszły w nim zmiany na gorsze. Edytowane 13 Listopada 2018 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) Ale przecież teraz jest łatwiej że zdjęciami. Nie trzeba już korzystać z hostów, tylko wstawiać można bezpośrednio z dysku. Jak dla mnie to idealne rozwiązanie. Przestań marudzić jak rozkapryszona pannica, tylko dawaj dalej. Edytowane 13 Listopada 2018 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 No i z tego, że można dawać foty z dysku jak co druga fota mi wyskakuje błąd wczytywania i nie mogę dodać zdjęcia? Mam prowadzić warsztat bez zdjęć? Pisałem o tym w problemach dotyczących nowego forum, ale nikt nie odpisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Enten Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 W dniu 12.11.2018 o 21:04, Bartas89 napisał: Przedni pancerz z tłoczoną lufą od MG-43 zamontowany W poprzednim temacie pisałem już, że nie tłoczona a toczona. MG34 a nie 43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 11 minut temu, Gość Enten napisał: W poprzednim temacie pisałem już, że nie tłoczona a toczona. MG34 a nie 43. Tak masz rację, sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) Dzisiaj zająłem się wydechem: Później przyszedł czas na montaż elementów wydechu z tyłu czołgu: Jak widać dodałem też metalowe szekle. Na sam koniec montaż błotników. Dosyć słabo były spasowane co mnie mocno zdziwiło bo to niepodobne do Tamki. Edytowane 13 Listopada 2018 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Fotki są, ale weź je jeszcze obróć przed wysłaniem. Teraz by trzeba monitor obracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Listopada 2018 Autor Share Napisano 14 Listopada 2018 54 minuty temu, bazylms napisał: Fotki są, ale weź je jeszcze obróć przed wysłaniem. Teraz by trzeba monitor obracać. To jest właśnie to forum. Przed wklejeniem ich tutaj wszystko było ok. Po wklejeniu jest jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Pozwoliłem sobie pobrać jedno z Twoich zdjęć, obrócić je i dla sprawdzenia co się stanie, wstawić do wątku. Jak widać, chyba wszystko jest ok. To znaczy, że to nie problem z forum a raczej Ty coś knocisz. Edytowane 14 Listopada 2018 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) I reszta fotek. Da się? Da się. Edytowane 14 Listopada 2018 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Godzinę temu, Bartas89 napisał: To jest właśnie to forum. Przed wklejeniem ich tutaj wszystko było ok. Po wklejeniu jest jak jest. U mie na Ślunsku to się godo że jak ktoś nie umi pływać to godo że woda jest za rzodko. Ale ważne że się da, a to rodzi nadzieję na dalszą egzystencję tego warsztatu. Edytowane 14 Listopada 2018 przez bazylms 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) 20 minut temu, bazylms napisał: U mie na Ślunsku to się godo że jak ktoś nie umi pływać to godo że woda jest za rzodko. Ale ważne że się da, a to rodzi nadzieję na dalszą egzystencję tego warsztatu. To znaczy, że co Krzychu? Będziemy autorowi wszystkie zdjęcia obracać? A tak wracając jeszcze do obciążania modelu. Zastanawiam się, co by było, gdyby Bartas wziął się za model w 1/16? Edytowane 14 Listopada 2018 przez Grzegorz Grabowski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 22 minuty temu, Grzegorz Grabowski napisał: To znaczy, że co Krzychu? Będziemy autorowi wszystkie zdjęcia obracać? A tak wracając jeszcze do obciążania modelu. Zastanawiam się, co by było, gdyby Bartas wziął się za model w 1/16? Dołożyłby połówki cegieł albo pustaków. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 7 minut temu, StarBourne napisał: Dołożyłby połówki cegieł albo pustaków. StarBourne, ja Cię proszę, oszczędź nam takich wypowiedzi, bo ja się prawie obiadem zadławiłem, a sam w domu jestem, i kto by mnie ratował. Nadal nie mogę przestać się śmiać. Przepraszam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Listopada 2018 Autor Share Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Smiechom i chichom nie było końca... Jakbym budował prawdziwy czołg to bym go dociążył czyjąś starą Edytowane 14 Listopada 2018 przez Bartas89 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 10 minut temu, Bartas89 napisał: Smiechom i chichom nie było końca... Jakbym budował prawdziwy czołg to bym go dociążył czyjąś starą To akurat było nie smaczne. Popracuj nad modelami i może nad ripostami też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Listopada 2018 Autor Share Napisano 14 Listopada 2018 Dla mnie było śmieszne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Całe szczęście że my wszyscy mamy młode żony. A na poważnie to mniej arogancji i troszkę pokory a wszystko będzie dobrze. Chłopaki mają już staż na forum i nie jednych takich kozaków widzieli. A teraz klej dalej model i wrzucaj fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Tylko prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Listopada 2018 Autor Share Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Bazylms to nie chodzi o kozaczenie, tylko jak ktoś mi ciągle dogryza to mu odpowiadam. Temat "dociążania" ciągnie się już drugi warsztat? Czy robię coś złego stosując taki zabieg? Tak mi odpowiada i czuję się z tym lepiej to tak robię. A czemu to już wyjaśniłem wcześniej. Dzisiaj dalszy ciąg pracy nad wydechem. Musiałem go trochę szpachlówką potraktować bo było widać łącznie dwóch form. Jeśli chodzi o miejsca niedoszlifowanie to nie będzie ich widać w momencie przyklejenie do głównej bryły czołgu: Przyklejonych parę pierdółek na tył: Teraz dochodzę do rozdziału gdzie trzeba będzie zamontować rury z innego materiału niż plastik: I teraz tak. W zestawie Tamki mam te rurki takie jakby materiałowe. Ale mam też kupione z blaszki fototrawionej. Z czego będzie lepiej to wykonać? W prawdziwych czołgach wydaje mi się, że te rury były właśnie z jakiegoś materiału. Jak je zrobię z blaszki to będą wyglądały jak z metalu. Edytowane 14 Listopada 2018 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Zostawiłeś szwy na zaznaczonych przeze mnie elementach. Ja bym to zeszlifował delikatnie nożykiem i przetarł gąbeczką ścierną aby usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi