Madmax Napisano 6 Listopada 2019 Share Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) 23 minuty temu, Stojkovic napisał: Zgłupiałem, bo nie mam takich kalek w tym zestawie na plastrony. Możliwe że Hase przeoczyła to? owszem jest - w prawym górnym rogu obok kalek na pasy https://www.mojehobby.pl/zdjecia/9/4/1/1377_1_hasCR15_1.jpg Odnośnie drugiej części to nie nowość że Hasegawa robi pewne rzeczy na odpi**** - np. w Focusie WRC 2003 klatka bezpieczeństwa jest taka sama jak w wersji WRC 2000 gdzie w rzeczywistości one ze soba nie miały praktycznie nic wspólnego Edytowane 6 Listopada 2019 przez Madmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Listopada 2019 Autor Share Napisano 6 Listopada 2019 Przeskok z pancerki na cywile to nauka od nowa od podstaw. Powalcze przy tej Lancii i sam jestem ciekaw efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2022 czas kontynuować budowę Lancii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 Przód pojazdu jeszcze wynaga pracy ale zaczyna to wyglądać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 Poświęciłbym więcej uwagi uszczelkom szyb. To pierwsze rzuca się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 Zaloga już skończona. Niestety przy przeciąganiu pasów kalki nieco ucierpiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Ramki szyb malowałeś emalią, bo jak tak to bym zmył i wykleił tym produktem https://plastmodel.pl/36616-hasegawa-tf04-flat-black-finish-1-sheet-90-x-200mm Zakupiłem ten produkt niedawno i wykleiłem ramki w Porsche 911 Turbo . Aplikacja nieco trudna i pracochłonna ale efekt satysfakcjonujący.Zerknij u mnie w wątku warsztatowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 Ramki malowałem akrylem ale dawno już polakierowane. Ten patent z tym black finishem przetestuje na kolejnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) Złożona buda z wnętrzem i podwoziem. Na razie brakuje elementów które mogłyby się urwać przy robieniu podstawki i dopasowywania modelu do niej- lusterka, antena, zapinki, wycieraczki i błotniki dodatkowe materiałowe. Już widzxę, że mam za bardzo wysuniętą pokrywę zabezpieczającą spód auta z przodu - trzeba będzie ciachać Edytowane 20 Lutego 2022 przez Stojkovic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Co on na łysych oponach z niezeszlifowaną linią podziału będzie jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Może to opcja na tor. Wtedy slicki jak najbardziej ok. A może tak już upalił, że nie zostało bieżnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 W dniu 6.11.2019 o 09:36, Madmax napisał: Oklejenie tej karoserii nie jest najprostsze i można to było zrobić trochę lepiej. Sprawdź też czy na pewno masz wszystkie kalki na kaście bo widzę że na przykład brakuje na plastronach Gitanes Blondes oraz małej HF z tyłu na klapie Tutaj widać, że opony stosowane w Deltach z Korsyki były zbliżone do slicków. Szew jeszcze podpiłuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Co prawda też zabawka, ale bieżnik jednak posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 https://www.youtube.com/watch?v=M6zqMVNr_bA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) Doskonale znam to nagranie. Fito poniżej chyba kończy dyskusję... Edytowane 20 Lutego 2022 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 6:55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 Wszystko pięknie, tylko opony z tym bieżnikiem zamontowali ekipie z wozu nr. 12 czyli Aghini Andrea - Farnocchia Sauro Często było przecież tak, że każdy zespół kierowca - pilot wybierali jakie chcieli np. na Monte Carlo gdzie warunki są zmienne. Didier Auriol w wozie nr 3 wybrał slicki co widac na video Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Godzinę temu, Stojkovic napisał: To jest zdjęte koło z "3", wygląda jak slick, bo jest zużyte i dla tego zostało wymienione. Ale to jest tylko moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 7 minut temu, Soris napisał: To jest zdjęte koło z "3", wygląda jak slick, bo jest zużyte i dla tego zostało wymienione. Ale to jest tylko moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać Ja się z tobą zgadzam. Koła się zdegradowały do slicków i zostały wymienione na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 Pomijając już fakt, że nie mam pojęcia jak możnaby poprawić koła hasegawy to istnieje możliwość umieszczenia pojazdu na końcowym odcinku rajdu z tak zdegradowanymi kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Lutego 2022 Autor Share Napisano 28 Lutego 2022 Elektryka już poskromiona. Teraz już tylko detale i lekkie brudzenie i model gotowy będzie do przymiarek na podstawce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Marca 2022 Share Napisano 1 Marca 2022 Bardzo ładny model się szykuje, sam nigdy takiego nie robiłem (chociaż plany oczywiście są), także nie znam się, ale czy światła nie powinny być bardziej ciepłej barwy? Kiedyś takich białych chyba nie mieli. Zdjęcie nie dokładnie tego auta, ale wiadomo o co chodzi. Chyba, że kolega będzie jeszcze z nimi działał, bo może łatwo dałoby radę to zrobić malując po prostu ledy. Tak w ogóle z ciekawości i dla potomności zapytam jakich Kolega użył światełek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 Model skończony na czysto. Teraz przyjdzie pora na lekkie brudzenie i podstawkę. Racja że światła powinny mieć żółtawą barwę. Używam leków smd do kolejek elektrycznych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 3 godziny temu, Stojkovic napisał: Używam leków smd do kolejek elektrycznych. Jeśli te tabletki są takie dobre jak LSD, a do tego bez recepty, to się nie dziwię, że trzeba w elektrycznych kolejkach do apteki wystawać... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi