DamianosPL Napisano 1 Grudnia 2018 Share Napisano 1 Grudnia 2018 Chce zrobić wersję C bo najładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Super temat. Planujesz jakieś dodatki? Są opony na rynku jak i blaszki z OKB Grigirov. Sam mam do niego podstawową i opancerzone kabiny. Wersja C też moim zdaniem najładniejsza, można zrobić rozładunek i pokusić się na małą przeróbkę i opuścić furty skrzyni ładunkowej. Podglądam z ciekawością i czekam na postępy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) W dniu 5.12.2018 o 08:05, SAW napisał: Super temat. Planujesz jakieś dodatki? Są opony na rynku jak i blaszki z OKB Grigirov. Sam mam do niego podstawową i opancerzone kabiny. Wersja C też moim zdaniem najładniejsza, można zrobić rozładunek i pokusić się na małą przeróbkę i opuścić furty skrzyni ładunkowej. Podglądam z ciekawością i czekam na postępy. Pozdrawiam Da rade gdzies kupic w polsce palety w skali 1:72? Blaszki niedostepne w polsce a nie mam karty bankowej wiec nie mam jak zaplacic To co mi sie udało zrobic w 3 godziny ostatniej niedzieli. Na zdjeciach widac krzywe koła a tak naprawde są proste . jakies dziwne zdjecie pod kąt. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2018 Prace z soboty i niedziele po ok.2.5 godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 Kup arkusz brystolu, to dosłownie parę złotych, źródło światła ustaw przed modelem i od razu będzie lepiej bo projekt ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 Słyszałem, że od ręcznika papierowego lepszy jest papier toaletowy. Tylko koniecznie gładki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Grudnia 2018 Share Napisano 12 Grudnia 2018 Mam nadzieję, że pomoże https://www.facebook.com/pg/team4model/photos/?tab=album&album_id=346823415656166 https://www.facebook.com/pg/Make.a.Scaled.Model.Art.Works/photos/?tab=album&album_id=1923030628011606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2018 Zdjęcia z soboty i niedzieli po 2 godziny ok. na dzien. Zdjecia robie telefonem xperia z2 jak cos. Nie kupuje aparatu cyfrowego bo nie potrzebny mi i by lezał w szafce. Zdjecia robione na szybko. Wypychaczami zajme sie pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 19 Grudnia 2018 Share Napisano 19 Grudnia 2018 Witam, Czy skleiłeś już szoferkę, czy tylko "na sucho" poskładałeś do zdjęć? Jak już skleiłeś: jak planujesz wklejenie szyb? Bo chyba ich jeszcze nie ma. BTW.: Materiał na szyby dodany przez Revella do takiego MAN-a to chyba PET. Żaden klej do polistyrenu tego nie chwyta. CA również nie. Obserwuję - sam mam czterokołowego. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Grudnia 2018 Share Napisano 20 Grudnia 2018 CA to nie jest dobry pomysł do szyb. Mogą zajść mgłą od jego oparów. Można spróbować użyć Humbrol Clear Fix lub nawet Sido. Tamiya Extra Thin też może zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 20 Grudnia 2018 Share Napisano 20 Grudnia 2018 5 godzin temu, bazylms napisał: CA to nie jest dobry pomysł do szyb. Mogą zajść mgłą od jego oparów. Można spróbować użyć Humbrol Clear Fix lub nawet Sido. Tamiya Extra Thin też może zadziałać. Próbowałem wielu sposobów, aby przykleić szyby docięte z materiału dostarczonego przez Revella w zestawie. Nie chwytało nic. Ok. - nie próbowałem kleju typu Butapren. Skończyło się na znalezieniu odpowiednio cienkiego przezroczystego polistyrenu, dokładnym docięciu szyb wg wzorników z instrukcji i dopasowaniu do otworów. Ostrożnie "zapodałem" Tamiya Extra Thin wzdłuż krawędzi i to było właśnie to, o co chodziło. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 21 Grudnia 2018 Share Napisano 21 Grudnia 2018 Ja do oszklenia używam uhu por. Klej kontaktowy. Wadą kleju są "włosy" ciągnące się od elementu wiec trzeba tochę wprawy przy klejeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 22 Grudnia 2018 Share Napisano 22 Grudnia 2018 W dniu 9.12.2018 o 15:53, Andrzej_LK napisał: Kup arkusz brystolu, to dosłownie parę złotych, źródło światła ustaw przed modelem i od razu będzie lepiej bo projekt ciekawy. W dniu 10.12.2018 o 09:36, Panzer4 napisał: Słyszałem, że od ręcznika papierowego lepszy jest papier toaletowy. Tylko koniecznie gładki! Widać, że warsztat prowadzi ktoś kto zaczyna przygodę z modelarstwem. Widać również, że można skomentować normalnie jak w pierwszym cytacie albo jak w drugim, pokazać idealny przykład, dlaczego na forum brakuje młodych adeptów modelarstwa, a inni dali sobie spokój z aktywnością. DamianosPL - najważniejsze to chcieć się uczyć i poprawiać swój warsztat, na razie sam wiesz, że mistrzem nie jesteś, ale każdy kiedyś zaczynał, dlatego nie zrażaj się i mam nadzieję, że wytrwasz w tym niszowym hobby i każdy kolejny model będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 17 godzin temu, Zderzak napisał: Widać, że warsztat prowadzi ktoś kto zaczyna przygodę z modelarstwem. Widać również, że można skomentować normalnie jak w pierwszym cytacie albo jak w drugim, pokazać idealny przykład, dlaczego na forum brakuje młodych adeptów modelarstwa, a inni dali sobie spokój z aktywnością Chłopak może jest młody, ale przejrzyj sobie jego warsztaty. Miał już rady, a dalej się do nich nie stosuje. Ja popieram twoje zdanie o kulturze wypowiedzi, ale nie dziwi mnie fakt że niektórzy już mu sarkastyczne komentarze dają. Będąc obiektywny to ile razy można się powtarzać? Mam nadzieję że kiedyś DamianosPL zacznie trochę doceniać dobre rady i wdrażać je w życie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 23 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2018 Dzisiejsza praca. Teraz sie zastanawiam czy zrobić opuszczone furty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Grudnia 2018 Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2018 @bazylms jak widać ma to w nosie... jakość zdjęć tak jak zawsze czyli kotlet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 Dokładność malowania srebrnych elementów też pozostawia trochę do życzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 Rozumiem, że pomalowane światła oznaczają brak malowania modelu w całości i zielony kolor plastiku Ci nie przeszkadza w stworzeniu modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 24 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2018 Dzisiejsza praca jutro poprawki. Wesołych Świąt Tu przypasowanie furty otwartej ale nie sklejonej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Grudnia 2018 Super Moderator Share Napisano 24 Grudnia 2018 burty otwierają się sekcjami a słupki są zdejmowane lub nie. zdjęcia z Prime portal tylko do dyskusj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Pomalowany a dokładnie w 1 swięto ,czas na kalki. Aż zapomnailem przykleic lusterka parwego ahhhh... Edytowane 2 Stycznia 2019 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi