mig Napisano 21 Listopada 2020 Autor Share Napisano 21 Listopada 2020 (edytowane) Fiat G.50 Bis AS - AML/Fly. W porównaniu z AML to model Fly jest troszkę bardziej przyjazny modelarzowi. Malowany Humbrolami, Pactrami, Hatakami, pędzlem. Ze starszym bratem z AML. Edytowane 21 Listopada 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Listopada 2020 Share Napisano 21 Listopada 2020 Powiem tak kolekcja fajna ale niektóre modele aż się proszą o nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) MiG-31 - Zvezda z dodatków tylko blachy Parta. Jak go robiłem to innych dodatków nie było. Model po renowacji. W odróżnieniu od pierwotnej wersji wywaliłem dodatkowe zbiorniki paliwa. Malowany Hatakami, Humbrolami, Pactrami, pędzlem. Edytowane 1 Grudnia 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Nie myślałeś o zakupie aerografu? Zupełnie inna bajka w malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 8 minut temu, Leszek.Sz. napisał: Nie myślałeś o zakupie aerografu? Zupełnie inna bajka w malowaniu. I aparatu fotograficznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2020 W dniu 1.12.2020 o 17:01, Leszek.Sz. napisał: Nie myślałeś o zakupie aerografu? 23 godziny temu, Xmen napisał: I aparatu fotograficznego? Kiedyś myślałem o zakupie aerografu, nawet byłem w posiadaniu aerografu Humbrola. Jak pomyślę o czyszczeniu aerografu, komorach lakierniczych, kompresorze to mi się odechciewa. Aparat fotograficzny - może kiedyś. Chociaż prędzej zrezygnuję z robienia galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Grudnia 2020 Share Napisano 2 Grudnia 2020 43 minuty temu, mig napisał: Kiedyś myślałem o zakupie aerografu, nawet byłem w posiadaniu aerografu Humbrola. Jak pomyślę o czyszczeniu aerografu, komorach lakierniczych, kompresorze to mi się odechciewa. Błąd.Komory nie Musisz mieć.Zajmuje to niewiele więcej czasu niż malowanie pędzlami. 45 minut temu, mig napisał: Aparat fotograficzny - może kiedyś. Niekiedy się przydaje. 46 minut temu, mig napisał: Chociaż prędzej zrezygnuję z robienia galerii. Było by szkoda bo robisz ciekawe modele tylko przez nie najlepsze zdjęcia dużo tracą. Nie wszystko na raz. Kompletowanie sprzętu zajmuje lata choć teraz są większe możliwości trzeba tylko kasę mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 MiG-21 PFM - Eduard Profipack. Z dodatków tylko rurka od Master Model. Malowany Humbrolami, Pactrami, Hatakami, pędzlem. Kalki to pozostałości z innych MiGów-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 Pierwszy model zrobiony w tym roku. Macchi C.200 - Hobbyboss. Wzbogacony o pasy do fotela pilota z AMLu. Od siebie dorobiłem tablicę, orczyk, trochę kratownicy. Podmieniłem fotel na bliższy oryginałowi. Malowany Humbrolami, Hatakami, Pactrami, pędzlem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Marca 2021 Autor Share Napisano 3 Marca 2021 MiG-29 - Italeri, z dodatków blaszki zoom i żywiczne koła główne - Eduard, rurka - Master Model. Malowany Hatakmi, Humbrolami, Pactrami, pędzlem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Kolejny model do kolekcji Regia Aeronautica. Caproni Ca.311M - Specialhobby.Składa się całkiem dobrze, wymaga trochę szpachli, głównie przy przejśiu skrzydło-kadłub i przy połączniu usterzenia poziomego z kadłubem. Malowany Humbrolami, Pactrami, Hatakami, pędzlem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Maja 2021 Autor Share Napisano 23 Maja 2021 ŁaGG-3 seria 66 - Roden. Z dodatków użyłem tablice od Yahoo i pasy z AML-u. Dorobiłem reflektor do lądowania, wymieniłem tłoki siłowników na igły, dorobiłem zaczep do anteny na stateczniku, przerobiłem tylną część oszklenia. Malowany Humbrolami, Hatakami (kamuflaż), Pactrami, pędzlem. Jest kilka niedociągnięć ale jestem zadowolony. Następny powinien wyjść lepiej albo i nie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2021 (edytowane) PZL P.11b - IBG, dodałem naciągi przy podwoziu z kawałka ramki wyciągniętej termicznie i blaszki przy silniku wymieniłem na plastik. Edytowane 10 Czerwca 2021 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 10 Czerwca 2021 Share Napisano 10 Czerwca 2021 Dobrze by było gdybyś zdjęcia robił aparatem, ewentualnie telefonem. Prodiż do tego się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Czerwca 2021 Share Napisano 13 Czerwca 2021 Może byc i ten prodiż, byle by łapał ostrość na modelu a nie tła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 Piękna kolekcja! Podziwiam szczególnie włoskie lotnictwo. Jakiego rodzaju farby używasz do malowania ,,panterki" na samolotach? Emalii, czy akryli? Pytam, ponieważ póki co skleiłem aż jednego włocha i nie do końca jestem zadowolony z moich plam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Lipca 2021 Autor Share Napisano 20 Lipca 2021 17 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Jakiego rodzaju farby używasz do malowania ,,panterki" na samolotach? Emalii, czy akryli? Dzięki. Do malowania "panterki" używam emalii. plamki maluję pędzlem od ręki bez żadnych masek, szablonów. Staram się jak najbardziej zbliżyć do oryginału ale z tym różnie wychodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Lipca 2021 Autor Share Napisano 22 Lipca 2021 ŁaGG-3 Roden serii 34. Z dodatków użyłem tablicy od Yahoo, pasy kalkomania i lufa działka ns-37 od AML. Dorobiłem reflektor do lądowania. zaczep na stateczniku do anteny. Wymieniłem tłoki siłowników chowania podwozia na igły. Malowany Humbrolami, Hatakmi (kamuflaż), Pactrami, Revellami. Pędzlem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Lipca 2021 Share Napisano 23 Lipca 2021 Model bardzo ładny i lufa dodaje mu realizmu. Swoją drogą ŁAGG-3 to chyba jedyna radziecka maszyna ze śmigłem, która mi się podoba. Ciekawostką jest jeden egzemplarz w japońskim malowaniu, który to pilotowany przez radzieckiego pilota przeszedł na własność cesarskich sił powietrznych po dezercji w Mandżukuo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2021 P-40E - Hobbyboss dodałem pasy z AMLu i dorobiłem tablicę. Malowany Humbrolami, Hatakami, Pactrami, pędzlem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 Pe-2FT - Zvezda, prosto z pudła. Dodałem pasy dla załogantów z blaszek. Składa się jak klocki Lego. Skrzydła do kadłuba nie za bardzo chciały pasować. Wystarczyło zmienić kolejność montażu i najpierw wkleić górną połówkę skrzydła do kadłuba a następnie dolną i wszystko ładnie się spasowało. Malowany Hatakami, Humbrolami, Pactrami, pędzlem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Nieźle się prezentuje ten Pe-2. Szachownice pod spodem były odwrócone? 3 godziny temu, mig napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Października 2021 Autor Share Napisano 10 Października 2021 21 godzin temu, Grzes napisał: Szachownice pod spodem były odwrócone? Nawet nie zwróciłem uwagi, że są odwrócone. Powinny być odwrócone. Zaćmienie umysłu, trzeba będzie z tym jakoś żyć i przy następnym modelu zrobić poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 Spokojnie, niektóre Pe-2 miały obrócone szachownice: http://www.modelmaker.com.pl/D72129-Pe-2-IN-POLISH-SERVICE/1490/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 Z tymi szachownicami to jest spore zamieszanie, nigdy nie wiadomo czy się je przyklei prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi