Grzes Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Wystarczy uważnie oglądać materiały źródłowe i problem zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Ostatni model zrobiony w tym roku: Ił-10 - Mistercraft. Dorobiłem drążek, orczyk, podłogę. Fotele załogi przerobione z innych zestawów, lufy działek i rurka pitota z igieł. Działko strzelca z magazynu uzbrojenia + lufa z igły, dorobiłem również uchwyt działka. Bomby z zestawu Pe-2 ze Zvezdy. Malowany Hatakami, Humbrolami, Pactrami. Kalka zestawowa. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez mig 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Szkoda roboty z tą 10 marny materiał wyjściowy i efekt mizerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Bardzo ładnie pomalowany, a okopcenia dodają mu uroku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2021 16 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Bardzo ładnie pomalowany, a okopcenia dodają mu uroku Dzięki, ale te okopcenia nie do końca mi wyszły tak jak chciałem. 17 godzin temu, Adamo722 napisał: Szkoda roboty z tą 10 marny materiał wyjściowy i efekt mizerny Materiał wyjściowy bardzo słaby, na żywo wygląda trochę lepiej. Niestety nie ma dobrych modeli późnych Ił-10. Może jeszcze zrobię wczesnego Iła-10 z Fly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Powiem ci że swego czasu zrobiłem Ila 10 z Kopro i był fajniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2022 Ła-5F - KP Model zrobiony prosto z pudła. Skleja się dobrze. Najsłabiej spasowane jest oszklenie odlane w całości jako jedna część. Nie wiem jak pasuje oszklenie dzielone bo nie sprawdzałem. Malowany Hatakami, Hubrolami, Pactrami. Pędzlem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 W dniu 5.12.2021 o 17:07, Adamo722 napisał: Powiem ci że swego czasu zrobiłem Ila 10 z Kopro i był fajniejszy Kovozavody, Kopro, Mastercraft = to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Mój wygląda tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) Fiat CR.32 - AZ model. Składa się całkiem dobrze. Najbardziej obawiałem się montażu podwozia i górnego płata. Montaż podwozia przebiegł bezproblemowo natomiast montaż górnego płata był trochę utrudniony bo części w instrukcji były źle ponumerowane. Dodałem pasy do fotela i naciągi. Malowany Humbrolami, Hatakami, pędzlem. I zdjęcie ze starszym bratem z Supermodel. Edytowane 20 Lutego 2022 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 Ła-5 - Kopro, prosto z pudła, malowany Humbrolami, Hatakami, Tamiyami, pędzlem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 Fajny.Akurat też robię takiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 Będziesz robił w tym samym malowaniu czy przewidujesz wersją zimową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 W sumie to jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 Ja mam w planach jeszcze jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Maja 2022 Autor Share Napisano 30 Maja 2022 Reggiane Re.2005 - RS Models + pasy AML. Malowany Humbrolami, Hatakami, Tamiyami. Pędzlem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Maja 2022 Share Napisano 30 Maja 2022 Niech się kolega nie obrazi ale słabo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 Nie obrażam się. Wiem, zdjęcia są bardzo słabe. Dwa razy robiłem zdjęcia i dwa razy fiasko. Nie wiem dlaczego przy tym modelu nie potrafię zrobić lepszych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 Zdjęcia zdjęciami ale widać że kalkomanie mocno "srebrzą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 (edytowane) Ogólnie ciężko powiedzieć. Zdjęcia zbyt ciemne (porównaj ze swoimi wcześniejszymi), widać ziarno (za wysokie ISO?) i coś Ci ostrość nie łapie (może jesteś zbyt blisko?) Pozwoliłem sobie na pięć minut zabawy z Twoim zdjęciem: Edytowane 31 Maja 2022 przez Baas ArK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2022 Nie wiem dlaczego zdjęcia nie wyszły, robione z różnych odległości i przy różnym świetle. Nie wszystko przy tym modelu wyszło tak jak chciałem, kalki trochę dały w kość. Jakiś taki bardzo słaby klej miały. Nakładane zgodnie ze sztuką a i tak się srebrzą. Na żywo wygląda to lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 4 minuty temu, mig napisał: Nie wszystko przy tym modelu wyszło tak jak chciałem Mnie to się przytrafia co rusz. 6 minut temu, mig napisał: Na żywo wygląda to lepiej. Przeważnie model w realu wygląda lepiej niż na zdjęciach.Przynajmniej w przypadku moich modeli to norma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2022 (edytowane) ŁaGG-3 - Roden, z dodatków tablica i pasy od Yahu Models, kalka AML. Gwiazda na kołpaku - Amodel. Dorobiłem reflektor do lądowania i rurkę Pitota. Malowany Hubrolami, Hatakami, Tamiyami, pędzlem. Cała czwórka w komplecie Edytowane 26 Czerwca 2022 przez mig 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 Reggiane Re.2006 - RS Models wzbogacony o pasy AML. Malowany Hatakami, Humbrolami, Tamiyami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Ła-5 Late - Kovozavody Prostejov prosto z pudła. Ostatni Ła-5 do kolekcji. Malowany Hatakami,, Humbrolami, Tamiyami, pędzlem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi