Vieh_san Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Poprawiłem model żeby w miarę nadawał się do ludzi. Nie jest to oczywiście produkt profesjonalny, ale da się skleić. Na zdjęciach gdzie jest sklejony w całości jest już wersją ostateczną. Tam gdzie jest w kawałkach był jeszcze nie poprawiony kadłub. Nie mam drukarki z rozdzielczością 8k, więc są widoczne schodki, ale delikatnie wystarczy je przetrzeć gąbką ścierną. Zastrzały trzeba dorobić z drucika bo są za cienkie żeby dobrze wyszły wydrukowane, tak samo tylna płoza. Kalkomanie i szkiełko vaccum oczywiście też dołączę. Kalkomanie są drukowane zwykłą drukarką atramentową i żeby dało się nałożyć trzeba na nie prysnąć bezbarwnym lakierem. Jeśli dalej ktoś jest zainteresowany to piszcie na PW. Cena myślę, że 30zł plus przesyłka do paczkomatu 16,99, a do domu 19,99. Resztę zdjęć dodaję w drugim poście bo już nie mogłem tutaj dodać. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Część druga 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Listopada 2023 Autor Share Napisano 6 Listopada 2023 @Vieh_san coś Ty najlepszego narobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Źle zrobiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 10 godzin temu, Vieh_san napisał: Jeśli dalej ktoś jest zainteresowany No ba Witamy nowego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Listopada 2023 Autor Share Napisano 7 Listopada 2023 Znalazłem stronkę z dużym spisem polskich szybowców (i nie tylko polskich) https://www.piotrp.de/home.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 12 godzin temu, Grzes napisał: @Vieh_san coś Ty najlepszego narobił... Smaka na Czaplę po Sroce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Listopada 2023 Autor Share Napisano 7 Listopada 2023 1 minutę temu, Artek82 napisał: Smaka na Czaplę po Sroce A na deser Foka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 (edytowane) RWD-14 i FW-190? Żarty oczywiscie. No to jeszcze P-39 Czyli Cobra. Też piękności Edytowane 7 Listopada 2023 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 1 godzinę temu, Artek82 napisał: Smaka na Czaplę po Sroce 1 godzinę temu, Grzes napisał: A na deser Foka Czemu nie, w wolnym czasie spróbuję, muszę jeszcze dużo ćwiczyć, bo mam ambitny plan na pewien model, który mi się podoba, a nie ma dostępnego zestawu. Tylko stopień skomplikowania jest o wiele większy. 55 minut temu, jmx62 napisał: RWD-14 i FW-190? Żarty oczywiscie. No to jeszcze P-39 Czyli Cobra. Też piękności RWD-14 też spoko, coś tam będę dłubał w międzyczasie i jak coś stworzę to dam znać ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 8 Listopada 2023 Share Napisano 8 Listopada 2023 W dniu 7.11.2023 o 12:22, Grzes napisał: A na deser Foka Chyba jakoś tak ;D Wciąż dużo brakuje, na razie mam prawie ogarniętą całą skorupę. Tylko mam wątpliwości, czy to tutaj wrzucać, bo nie chcę zaśmiecać. Może znajdę na forum jakieś dobre miejsce na moją wesołą twórczość, muszę poszukać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Listopada 2023 Autor Share Napisano 9 Listopada 2023 W dniu 8.11.2023 o 19:08, Vieh_san napisał: mam wątpliwości, czy to tutaj wrzucać, bo nie chcę zaśmiecać Masz wątpliwości czy wrzucać tu szybowce? Wrzucaj! Ja jako pomysłodawca i założyciel projektu Ci to mówię. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Listopada 2023 Share Napisano 9 Listopada 2023 36 minut temu, Grzes napisał: Masz wątpliwości czy wrzucać tu szybowce? Wrzucaj! Ja jako pomysłodawca i założyciel projektu Ci to mówię. Dzięki Grzesiu, z takim błogosławieństwem nie będę się szczypać ;D następnym razem napiszę jak będę miał gotowy kolejny model, szybowce są w miarę proste, więc są dobrym ćwiczeniem na modelowanie. Potem coś bardziej skomplikowanego bym spróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 W dniu 7.11.2023 o 12:22, Grzes napisał: A na deser Foka z której blisko już do... W dniu 7.11.2023 o 13:18, jmx62 napisał: Cobra. Też piękności ... w sensie Cobra 15 W dniu 8.11.2023 o 19:08, Vieh_san napisał: Tylko mam wątpliwości, czy to tutaj wrzucać, bo nie chcę zaśmiecać Jak w ogóle śmiesz tak śmiać myśleć 9 godzin temu, Grzes napisał: Wrzucaj! Ooo, widzisz. Sie nie krępuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Artek82 napisał: z której blisko już do... ... w sensie Cobra 15 A jeśli Cobra 15 to do Cobry 17 jeden krok tylko. Aha. Przypomniało mi się, że Orion miał kabinę pilota robioną na przyrządach dla Cobry. Edytowane 10 Listopada 2023 przez Wojtek59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2023 Autor Share Napisano 10 Listopada 2023 Łejdaminyt... Spokojnie Panowie, najpierw Foka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) luzik, wszystko w swoim czasie https://youtu.be/ncl1_2c9kTM?si=nPB90RcUJl6MuM1c Edytowane 10 Listopada 2023 przez Vieh_san Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Dobra, w miarę mam zakończonego SZD-24 Foka w 1:72. Prysnąłem części podkładem i przetarłem gąbką ścierną, aż nie były gładkie pod palcami. Ogólnie wszystko pasuje, tylko muszę troszkę powiększyć w ogonie dziurę na "kołek" ustalający do mocowania kadłuba, bo musiałem delikatnie skrobać żeby części się połączyły. Może też inaczej ustawić do drukowania połówki kadłuba, bo płoza w niektórych miejscach jest delikatnie wklęsła i potrzebuje wypełnienia na łączeniu połówek. Ostatnia rzecz to mocowanie koła. Najłatwiej chyba było by zostawić otwór w miejscu osi (który przy tych wymiarach może się zasklepić żywicą) albo wywiercić otwór i oś zrobić z drucika. Na drucik nawlec kolo i przykleić w wyznaczonym miejscu przed sklejeniem połówek kadłuba. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 No i ślicznie. Pyszczek trochę wydawał mi się za „tępy”, ale chyba faktycznie „leży” w planach… Ja nadal walczę ze Sroką więc szybciej projektujesz niż ja kleję :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 2 godziny temu, Vieh_san napisał: Ja się pytam... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 1 godzinę temu, Kon_Bar napisał: No i ślicznie. Pyszczek trochę wydawał mi się za „tępy”, ale chyba faktycznie „leży” w planach… Ja nadal walczę ze Sroką więc szybciej projektujesz niż ja kleję :] Staram się nabrać wprawy Jak wspominałem szybowce mają dosyć proste kształty i nie za dużo osprzętu, nie ma zbytnio linii podziału i tak to idzie ;D W międzyczasie zacząłem RWD-14 robić, a to już jest poziom, jak nie dwa wyżej i tam mam trochę więcej zagwozdek. Czaplę szybowca też mam w planie i pewnie będzie następna. Tak to wygląda u mnie z planami w Blenderze @Grzes o Tobie też pamiętam, spokojnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 a może Foka-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 Foka-5 miała zmieniony kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 22 Listopada 2023 Share Napisano 22 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 6.11.2023 o 20:43, jmx62 napisał: I w temacie bezogonowców: Wampir i Fauvel: Jako uzupełnienie tematu - książka. Edytowane 22 Listopada 2023 przez Wojtek59 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Listopada 2023 Share Napisano 23 Listopada 2023 Czy któryś z Kolegów uczcił rocznicę ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi