KRL Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Kolejny model firmy KH na moim warsztacie F-5F. Po tym modelu pozwolę sobie odpocząć od modeli tej firmy choć mam wielką chęć na F-5E. Model F-5F jest nowym modelem jednak jest to model bliźniaczy do F-5E więc obarczony tymi samymi wadami, zanikające linie podziału nity które w zasadzie odtwarzałem w całości. Może słowo odtwarzałem nie jest odpowiednie - lepsze będzie pogłębiałem. O specyficznym podziale modelu nie ma sensu pisać ponieważ jest to w mojej opinii typowe dla tego producenta, ogólnie moje wrażenia są takie: - Model dość trudny do budowy i wymagający. Zwrócicie także uwagę na kalkomanie ja otrzymałem model obarczony pewnym defektem który dostrzegłem dopiero gdy skleiłem całość i zacząłem zastanawiać się nad wyborem malowania. Po rozpakowaniu kalkomanii okazało się że arkusz kalek jest uszkodzony jakby był czymś zalany. Spowodowało to pewne ograniczenia w wyborze wariantu w pierwotnym zamyśle był IRAF jednak okazało się to niemożliwe wybrałem więc wersję VFC-111 ale nie tą z zestawu ponieważ nie podobają mi się te blado szare kolory są dla mnie nijakie. Jedna z kalkomanii na statecznik ma niestety wadę fabryczną lustrzane odbicie AF w zestawie na arkuszu jest druga niestety nie wiem jak ona wyglądała ponieważ jak wspomniałem była uszkodzona. Napisałem do dostawcy wraz ze zdjęciami może coś wskóram i wywalczę niestety już drugi raz przekonuję się że należy przed pracą z modelem obejrzeć go w całości nawet jak jest fabrycznie zapakowany bo mogą pojawić się problemy. Ok, wybrałem więc inna wersję malowania korzystając dodatkowo z kalkomanii Two Bobs nie mniej jednak musiałem wykorzystać też kalki z oryginału więc nie da się ukryć że jest odrobina niezgodności z oryginałem. Ciekawi mnie czy też wam się zdarza tak że dopiero oglądając zdjęcia gotowego modelu odnajdujecie jakieś błędy ja tak dopatrzyłem się że nie powinno być daszku na usterzeniu pionowym trzeba będzie usunąć na szczęście to prosta operacja. Tyle w temacie wprowadzenia: F-5F Tiger II KH/1:32 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 No i bardzo ładny, świetnie się prezentuje ze "słoneczkiem" na stateczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Zajebiaszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 Supe:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 Wykonanie bardzo ładne , lekko styrany ale wystarczająco , podoba się . Co do potrzeby przejrzenia zawartości po zakupie a nie po roku sam wiem z własnego doświadczenia że czasami boli . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 Znam ten model, no może wersję 1 miejscową. Łącze się z Tobą w bólu :) Wykonanie w Twoim rozpoznawalnym stylu. Wydaje mi się, że brakuje oszklenia w modelu, skrzydła, boki kadłuba, (tutaj tez widoczny jest szew od formy) i końcówki skrzydeł. Masz jakieś fotki od spodu? Trzymały się stateczniki? Lubie te kolory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi