Andrzej_LK Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Ostatnie postanowienie noworoczne - założyć jakiś warsztat na forum po długiej przerwie. A że sporo czasu od początku roku upłynęło - czas zacząć. Tym razem dla odmiany zajmę się współczesnym pojazdem. Model pozyskałem dzięki pomocy kolegi Hubert72 (dziękuję raz jeszcze). Po wstępnych oględzinach zachwyciłem się jakością rosyjskiego produktu - bardzo dobra jakość odlewu a żywica przyjemna w obróbce. W związku z tym, że chcę pokazać otwartą szoferkę i kawałek silnika pogmerałem jeszcze w szafie, z której wyciągnąłem Kraza z Armory. Uznałem, że ta szoferka ma większy potencjał (fototrawione drzwi). Co ciekawe, pasowała nieomal idealnie do zestawu z Ogurets Project. Fotki z pierwszych etapów prac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Kolejny ruski kolos Normalnie miut na serce moje lejesz Andrzeju! A którego będziesz robił? Koparę czy zwykłego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Zapowiada się ciekawy projekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted January 27, 2019 Author Share Posted January 27, 2019 Będzie koparka, prawie na pewno zielono - zółta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Masz zielone światło! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted January 29, 2019 Author Share Posted January 29, 2019 (edited) Parę kolejnych fotek. Składanie było dużą przyjemnością - dzięki drutom i pręcikom wszystkie części łyżki można było wykonac jako pracujące. Edited January 29, 2019 by Andrzej_LK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Ta ostatnia fotka to jak kolejny czołg kroczący panzerwaffe '46 prosto od majfriendów z Modelcollecta 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted January 31, 2019 Author Share Posted January 31, 2019 Podłubałem przy silniku, powstał zgrabny kabriolet. Proszę tych, którzy widzieli silnik Kraza o litościwe milczenie. Brakuje jeszcze paru kabelków, które dorobię później. Pocieszam się, że wszystkiego nie będzie widać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 36 minut temu, Andrzej_LK napisał: wszystkiego nie będzie widać Moje ulubione modelarstwo (znane z autopsji) narobić się a potem to zamknąć 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted February 2, 2019 Author Share Posted February 2, 2019 Dalsze prace druciarskie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted March 8, 2019 Author Share Posted March 8, 2019 Trochę to trwało ale coś drgnęło na warsztacie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 Frrrruwa Twoja Marynara! Skąd taki fajny ludzik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted March 8, 2019 Author Share Posted March 8, 2019 Reedoak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 Gdzieś to w Polsce można kupić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted March 8, 2019 Author Share Posted March 8, 2019 Nic o tym nie wiem, raczej nie, kupowałem od producenta przez jego stronę internetową. Figurki nie są tanie, ale jakość jest znakomita. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted March 13, 2019 Author Share Posted March 13, 2019 Parę godzin później. Kompromis między chęciami i umiejętnościami. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Andrzeju, kierunek cały czas słuszny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted April 16, 2019 Author Share Posted April 16, 2019 Trochę mnie tu nie było. Eksperymenty, zmywanie farby i inne przygody. Na razie jest tak. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 22 minuty temu, Andrzej_LK napisał: Trochę mnie tu nie było A najwierniejsi widzowie zawsze są 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted April 26, 2019 Author Share Posted April 26, 2019 Trochę się ubrudził. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Ciesielski Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Rzeby obejrzeć dokładnie model to z lupą żeby dojrzeć szczegóły 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted May 19, 2019 Author Share Posted May 19, 2019 Powoli do przodu. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 Kiedyś też się nauczę robić takie rzeczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Ale BAJER! Zdecydowanie za rzadko wchodzę na forum bo dopiero teraz "odkryłem" Twój wątek Andrzeju - zapowiada się kolejny piękny model w Twoim wykonaniu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts