Andrzej_LK Posted January 27, 2019 Posted January 27, 2019 Ostatnie postanowienie noworoczne - założyć jakiś warsztat na forum po długiej przerwie. A że sporo czasu od początku roku upłynęło - czas zacząć. Tym razem dla odmiany zajmę się współczesnym pojazdem. Model pozyskałem dzięki pomocy kolegi Hubert72 (dziękuję raz jeszcze). Po wstępnych oględzinach zachwyciłem się jakością rosyjskiego produktu - bardzo dobra jakość odlewu a żywica przyjemna w obróbce. W związku z tym, że chcę pokazać otwartą szoferkę i kawałek silnika pogmerałem jeszcze w szafie, z której wyciągnąłem Kraza z Armory. Uznałem, że ta szoferka ma większy potencjał (fototrawione drzwi). Co ciekawe, pasowała nieomal idealnie do zestawu z Ogurets Project. Fotki z pierwszych etapów prac. Quote
Grzes Posted January 27, 2019 Posted January 27, 2019 Kolejny ruski kolos Normalnie miut na serce moje lejesz Andrzeju! A którego będziesz robił? Koparę czy zwykłego? Quote
Andrzej_LK Posted January 27, 2019 Author Posted January 27, 2019 Będzie koparka, prawie na pewno zielono - zółta. Quote
Andrzej_LK Posted January 29, 2019 Author Posted January 29, 2019 (edited) Parę kolejnych fotek. Składanie było dużą przyjemnością - dzięki drutom i pręcikom wszystkie części łyżki można było wykonac jako pracujące. Edited January 29, 2019 by Andrzej_LK Quote
Panzer4 Posted January 31, 2019 Posted January 31, 2019 Ta ostatnia fotka to jak kolejny czołg kroczący panzerwaffe '46 prosto od majfriendów z Modelcollecta 2 Quote
Andrzej_LK Posted January 31, 2019 Author Posted January 31, 2019 Podłubałem przy silniku, powstał zgrabny kabriolet. Proszę tych, którzy widzieli silnik Kraza o litościwe milczenie. Brakuje jeszcze paru kabelków, które dorobię później. Pocieszam się, że wszystkiego nie będzie widać. 1 Quote
Grzes Posted January 31, 2019 Posted January 31, 2019 36 minut temu, Andrzej_LK napisał: wszystkiego nie będzie widać Moje ulubione modelarstwo (znane z autopsji) narobić się a potem to zamknąć 1 Quote
Andrzej_LK Posted March 8, 2019 Author Posted March 8, 2019 Trochę to trwało ale coś drgnęło na warsztacie. 1 Quote
Grzes Posted March 8, 2019 Posted March 8, 2019 Frrrruwa Twoja Marynara! Skąd taki fajny ludzik? Quote
Andrzej_LK Posted March 8, 2019 Author Posted March 8, 2019 Nic o tym nie wiem, raczej nie, kupowałem od producenta przez jego stronę internetową. Figurki nie są tanie, ale jakość jest znakomita. Quote
Andrzej_LK Posted March 13, 2019 Author Posted March 13, 2019 Parę godzin później. Kompromis między chęciami i umiejętnościami. 2 Quote
Andrzej_LK Posted April 16, 2019 Author Posted April 16, 2019 Trochę mnie tu nie było. Eksperymenty, zmywanie farby i inne przygody. Na razie jest tak. 1 Quote
Grzes Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 22 minuty temu, Andrzej_LK napisał: Trochę mnie tu nie było A najwierniejsi widzowie zawsze są 1 Quote
Bartosz Ciesielski Posted April 27, 2019 Posted April 27, 2019 Rzeby obejrzeć dokładnie model to z lupą żeby dojrzeć szczegóły 1 Quote
Marudek Posted May 20, 2019 Posted May 20, 2019 Ale BAJER! Zdecydowanie za rzadko wchodzę na forum bo dopiero teraz "odkryłem" Twój wątek Andrzeju - zapowiada się kolejny piękny model w Twoim wykonaniu 1 Quote
Recommended Posts