Andrzej_LK Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Ostatnie postanowienie noworoczne - założyć jakiś warsztat na forum po długiej przerwie. A że sporo czasu od początku roku upłynęło - czas zacząć. Tym razem dla odmiany zajmę się współczesnym pojazdem. Model pozyskałem dzięki pomocy kolegi Hubert72 (dziękuję raz jeszcze). Po wstępnych oględzinach zachwyciłem się jakością rosyjskiego produktu - bardzo dobra jakość odlewu a żywica przyjemna w obróbce. W związku z tym, że chcę pokazać otwartą szoferkę i kawałek silnika pogmerałem jeszcze w szafie, z której wyciągnąłem Kraza z Armory. Uznałem, że ta szoferka ma większy potencjał (fototrawione drzwi). Co ciekawe, pasowała nieomal idealnie do zestawu z Ogurets Project. Fotki z pierwszych etapów prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Kolejny ruski kolos Normalnie miut na serce moje lejesz Andrzeju! A którego będziesz robił? Koparę czy zwykłego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Zapowiada się ciekawy projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 Będzie koparka, prawie na pewno zielono - zółta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Masz zielone światło! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2019 (edytowane) Parę kolejnych fotek. Składanie było dużą przyjemnością - dzięki drutom i pręcikom wszystkie części łyżki można było wykonac jako pracujące. Edytowane 29 Stycznia 2019 przez Andrzej_LK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Ta ostatnia fotka to jak kolejny czołg kroczący panzerwaffe '46 prosto od majfriendów z Modelcollecta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2019 Podłubałem przy silniku, powstał zgrabny kabriolet. Proszę tych, którzy widzieli silnik Kraza o litościwe milczenie. Brakuje jeszcze paru kabelków, które dorobię później. Pocieszam się, że wszystkiego nie będzie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 36 minut temu, Andrzej_LK napisał: wszystkiego nie będzie widać Moje ulubione modelarstwo (znane z autopsji) narobić się a potem to zamknąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Lutego 2019 Autor Share Napisano 2 Lutego 2019 Dalsze prace druciarskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Marca 2019 Autor Share Napisano 8 Marca 2019 Trochę to trwało ale coś drgnęło na warsztacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 Frrrruwa Twoja Marynara! Skąd taki fajny ludzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Marca 2019 Autor Share Napisano 8 Marca 2019 Reedoak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 Gdzieś to w Polsce można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Marca 2019 Autor Share Napisano 8 Marca 2019 Nic o tym nie wiem, raczej nie, kupowałem od producenta przez jego stronę internetową. Figurki nie są tanie, ale jakość jest znakomita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Marca 2019 Autor Share Napisano 13 Marca 2019 Parę godzin później. Kompromis między chęciami i umiejętnościami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 Andrzeju, kierunek cały czas słuszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Trochę mnie tu nie było. Eksperymenty, zmywanie farby i inne przygody. Na razie jest tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 22 minuty temu, Andrzej_LK napisał: Trochę mnie tu nie było A najwierniejsi widzowie zawsze są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Trochę się ubrudził. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Rzeby obejrzeć dokładnie model to z lupą żeby dojrzeć szczegóły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Maja 2019 Autor Share Napisano 19 Maja 2019 Powoli do przodu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Kiedyś też się nauczę robić takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 Ale BAJER! Zdecydowanie za rzadko wchodzę na forum bo dopiero teraz "odkryłem" Twój wątek Andrzeju - zapowiada się kolejny piękny model w Twoim wykonaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi