karambolis8 Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 Witam. Tak jak pisałem w warsztacie, nie jest to tak dobrze spasowany model jak IX w tej skali, ale dalej mieści się w kategoriach modeli "dostresowujących" oraz "szybkich". W tym modelu poszedłem na łatwiznę i nie robiłem zdrapek na lakier, a jedynie srebrną kredką. Jednak jak widać na zbliżeniach, jest to metoda, która daje trochę gorsze efekty, bardziej nadaje się do drobnych obić. Model PZP + żywiczne wydechy i chłodnice. Słowo o chłodnicach. Ciężko traktować je jako "waloryzację" modelu, ponieważ nie mają nitów w przeciwieństwie do chłodnic plastikowych. Gdybym plastikowych nie spuścił przez przypadek do ścieku, to żywicznych na pewno bym nie kupił Warsztat: https://modelwork.pl/topic/33906-spitfire-mk-viii-quotgrey-nursequot-172-eduard/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 Jak dla mnie to model pierwsza klasa.Już teraz wiem że jak zrobię swoje "zlośnice"to ich tu nie pokażę bo będzie wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 Całkiem szary i bardzo ładnie sie prezentuje, zdecydowanie udany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 Powiedziałbym normalnie że ładny model, ale to niestety spitfajer… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Jest bardzo dobry. No i z mojej ulubionej ''stajni''. Aż się zacząłem zastanawiać czy nie zrobić może tego malowania ponownie.... wszyscy się tak rozpływają przy tych Eduardowych spitach.... a ja mam już Grey Nursa zrobionego z poczciwej Hasegawy....no ze dwadzieścia lat temu co prawda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2019 Co do washa to przyznaję, mógł być jaśniejszy. Skorzystałem z gotowca, ale jak zwykle przedobrzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baumod Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 6 minut temu, karambolis8 napisał: Co do washa to przyznaję, mógł być jaśniejszy. Skorzystałem z gotowca, ale jak zwykle przedobrzyłem. Ja tak mam zawsze, tzn. "... w następnym modelu bardziej się do czegoś tam przyłożę..." bo nie tylko o wash chodzi. Właściwie to miałem bo teraz zaczynam od nowa więc pewnie będzie podobnie. W każdym razie wracając do modeliku to imho właśnie ten "nieszczęsny wash" najbardziej rzucił mi się w oczy i nieco popsuł końcowe wrażenie, zresztą całkiem pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Mnie się model podoba. Na swoich modelach jeszcze nie robiłem podziału blach, ale uważam, że delikatne ich podkreślenie nadają ciekawego efektu. W każdym razie, model bardzo fajnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Stycznia 2019 Super Moderator Share Napisano 29 Stycznia 2019 Witam. Rozmowa została przeniesiona do osobnego tematu w odpowiednim dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi