PabloA Posted February 5, 2019 Share Posted February 5, 2019 Witam, Dla odskoczni od samolotów postanowiłem zbudować sobie jakąś łajbę, zainspirowało mnie pewne zdjęcie wypatrzone w internetach Wybór padł na zestaw Fujimi w skali 1/700. W zestawie była dołączona blaszka z relingami, siatkami oraz anteną radaru, dokupiłem lufy mastera dla armat 127mm a od podstaw wykonałem maszty. Pierwszy raz miałem do czynienia z tą skalą i ogólnie z tematem marynistycznym, dlatego proszę o łagodne biczowanie Pod względem merytorycznym do modelu podszedłem na totalnym luzie, nie sprawdzałem w jakiej konfiguracji jest krążownik i czy brakuje jakiejś antenki itp. Chciałem po prostu zrobić jakąś odskocznie od samolotów i ciekawy dodatek do gablotki Woda to Transparent Water Gel od AK, zapraszam do oglądania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted February 5, 2019 Share Posted February 5, 2019 No bardzo ładnie! Woda wyszła trochę komiksowo (może to kwestia zdjęć), ale całość jest przyjemna dla oka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Pierwszy raz, powiadasz? No to możesz spokojnie robić kolejne bo wyszło to bardzo dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukiUN Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Widziałem go w Bytomiu i przykuł moją uwagę Mnie się podoba,nieprzesadzony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super_Hans Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 Fajnie, fajnie.. 4 zdjęcie z poziomu wody najlepsze. Jeśli od podstaw to mimo wszystko maszty nieco grubasne wyszły. Grzywy fal i spienienia następnym razem sproboj zrobić z wiskozy z medium a nie farbą. Ogólnie wrażenie bardzo dobre. Dawaj kolejne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 Widziałem w Bytomiu, bardzo przyjemny dla oka model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Jak na pierwszy raz to wg mnie woda wyszła ci bardzo dobrze najsłabiej jest z tą dość jednolitą "smugą" za rufą - widać że "domalowana". Ale jak to mówią : pierwsze koty za płoty, zlepiaj następną łajbą - na pewno będzie lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts