Jump to content

USS Mobile Bay, 1/700 Fujimi

PabloA
 Share

Recommended Posts

Witam,

Dla odskoczni od samolotów postanowiłem zbudować sobie jakąś łajbę, zainspirowało mnie pewne zdjęcie wypatrzone w internetach :D
Wybór padł na zestaw Fujimi w skali 1/700. W zestawie była dołączona blaszka z relingami, siatkami oraz anteną radaru, dokupiłem lufy mastera dla armat 127mm a od podstaw wykonałem maszty.

Pierwszy raz miałem do czynienia z tą skalą i ogólnie z tematem marynistycznym, dlatego proszę o łagodne biczowanie ?

Pod względem merytorycznym do modelu podszedłem na totalnym luzie, nie sprawdzałem w jakiej konfiguracji jest krążownik i czy brakuje jakiejś antenki itp. Chciałem po prostu zrobić jakąś odskocznie od samolotów i ciekawy dodatek do gablotki ?

Woda to Transparent Water Gel od AK, zapraszam do oglądania ?

d3f413480d1d54e9.jpg

c40d87579eb1a83b.jpg

c3ec16d5bdf5f289.jpg

e01d7b9dd565dc09.jpg

703e62a0f5fa014e.jpg

93e422371946ed94.jpg

053465ff1bbadd06.jpg

adcca92764069259.jpg

1a3799a4b140f82f.jpg

fcfda983628cde48.jpg

5b473a2798b98d98.jpg

f31c1d94317a74f1.jpg

• 1 month later...

Fajnie, fajnie.. 4 zdjęcie z poziomu wody najlepsze. Jeśli od podstaw to mimo wszystko maszty nieco grubasne wyszły. Grzywy fal i spienienia następnym razem sproboj zrobić z wiskozy z medium a nie farbą. 

Ogólnie wrażenie bardzo dobre. Dawaj kolejne :super:

• 3 weeks later...

Jak na pierwszy raz to wg mnie woda wyszła ci bardzo dobrze :super:  

najsłabiej jest z tą dość jednolitą "smugą" za rufą - widać że "domalowana". Ale jak to mówią : pierwsze koty za płoty, zlepiaj następną łajbą - na pewno będzie lepiej