Xmen Napisano 6 Marca 2019 Share Napisano 6 Marca 2019 Mam nadzieję że budowa Brewstera pójdzie bezproblemowo.Można więc robić równolegle następny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Marca 2019 Share Napisano 6 Marca 2019 Odgrzewany kotlet z Hasegawy . Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 6 Marca 2019 Share Napisano 6 Marca 2019 no ciekawił mnie ten zestaw, z przyjemnością będę podpatrywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 Będę podpatrywał bo temat ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca 2019 Autor Share Napisano 15 Marca 2019 Farbki przyszły tak że w przyszłym tygodniu prace powinny ruszyć na całego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 15 Marca 2019 Share Napisano 15 Marca 2019 Tego orzeszkowego koloru jesteś pewien? Wydaje się trochę za jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca 2019 Autor Share Napisano 15 Marca 2019 Zobaczę jak wymieszam.MRP robi kolor Nocciola a powinien być kolor Nocciola chiaro czyli orzech jasny.Ten Hataki C279 to jest ten z zestawu do Włoskiego lotnictwa.Jakby co to zawsze mogę dokupić inny.Do malowania jeszcze sporo czasu.Widzę że kolega obserwuje temat na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 15 Marca 2019 Share Napisano 15 Marca 2019 A bo to mój prawie najukochańszy latawiec jest. 8 godzin temu, Xmen napisał: MRP robi kolor Nocciola a powinien być kolor Nocciola chiaro To kwestia nazwy producenta. To powinien być ten sam kolor. Generalnie do Włochów polecam https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=53&t=14816 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca 2019 Autor Share Napisano 15 Marca 2019 (edytowane) To tak jak u mnie.Włoskie samoloty są najładniejsze ze wszystkich.Co do kolorów to korzystam z książki którą pokazałem i ze strony Stormo magazine.Kolory MRP będę jeszcze kupował bo mają inne potrzebne mi kolory do Reggiane. Edytowane 15 Marca 2019 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Marca 2019 Autor Share Napisano 21 Marca 2019 Zaczyna się coś dziać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Marca 2019 Autor Share Napisano 28 Marca 2019 Prace lekko stopują.Muszę najpierw skończyć tego murzynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 30 Marca 2019 Share Napisano 30 Marca 2019 W dniu 15.03.2019 o 11:56, Xmen napisał: Zobaczę jak wymieszam.MRP robi kolor Nocciola a powinien być kolor Nocciola chiaro czyli orzech jasny.Ten Hataki C279 to jest ten z zestawu do Włoskiego lotnictwa.Jakby co to zawsze mogę dokupić inny.Do malowania jeszcze sporo czasu.Widzę że kolega obserwuje temat na bieżąco. zawsze można kapku bieli albo czerni czy cóś i odcień sobie dobrać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Marca 2019 Share Napisano 30 Marca 2019 W dniu 28.03.2019 o 20:12, Xmen napisał: Prace lekko stopują.Muszę najpierw skończyć tego murzynka. Co to za wypust? I czymu ni ma warsztata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Marca 2019 Autor Share Napisano 30 Marca 2019 To mój ulubiony Sword. Warsztata ni ma bo nie mam czasa prowadzić relacje z wszystkich rozpoczętych warsztatów. Zresztą nie bardzo jest co pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Marca 2019 Share Napisano 30 Marca 2019 Miałem napisać, że dzięki warsztatowi można się jakichś błędów ustrzec, ale w sumie o większości baboli to się człowiek w galerii dowiaduję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Marca 2019 Autor Share Napisano 30 Marca 2019 Dlatego nie prowadzę wątków warsztatowych.Już musi być że ktoś coś napisze.Jak mam marnować czas na prowadzenie relacji z warsztatu to wolę go spożytkować na klejenie.Klejenie modeli to jest dla mnie rozrywka a nie sens życia i doktoryzował też się nie będę z tego. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 W dniu 30.03.2019 o 17:08, panDespota napisał: w sumie o większości baboli to się człowiek w galerii dowiaduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Postęp prac przy Folgore.Miałem robić Shoki ale okazało się że gdzieś zgubiłem jedną osłonę podwozia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 A malowanie już wybrałeś? Bo one się w zależności od serii nieco się różniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 8 godzin temu, MIRO napisał: A malowanie już wybrałeś? Bo one się w zależności od serii nieco się różniły. Jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 10 godzin temu, Xmen napisał: gdzieś zgubiłem jedną osłonę podwozia. Dorobienie jej z kawałka hipsu na podstawie tej co to się jeszcze uchowała powinno zająć max 20 min. Dostrzegam tu po prostu objawy lenistwa i niechęć kończenia całkiem zgrabnego samolotu. Jak mówi moja córa - " Tłumaczenie cienkie jak rosół" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 15 godzin temu, Xmen napisał: okazało się że gdzieś zgubiłem jedną osłonę podwozia A to nie jest taki płaski kawałek plastiku? Nie możesz obrysować na polistyrenie tej drugiej i wyciąć, doszlifować i będzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Solo napisał: Nie możesz obrysować na polistyrenie tej drugiej i wyciąć, doszlifować i będzie? 5 godzin temu, abtb napisał: Dorobienie jej z kawałka hipsu na podstawie tej co to się jeszcze uchowała powinno zająć max 20 min. Nie naciskajmy na Kolegę bo się jeszcze zamknie w sobie i w ogóle latawca nie skończy. Poradzi sobie, np weźmie z drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 9 godzin temu, abtb napisał: Nie naciskajmy na Kolegę bo się jeszcze zamknie w sobie Da radę, twardy jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi