Marcin M. Napisano 7 Maja 2019 Autor Share Napisano 7 Maja 2019 (edytowane) Jeszcze z tego kąta... Edytowane 7 Maja 2019 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Maja 2019 Autor Share Napisano 7 Maja 2019 Jeszcze jedna porcja z dzisiaj. Tęczówka trochę zmniejszona, podmalowałem brwi nuln oilem i agrax earthshade. Wciąż mam wrażenie, że nie wygląda "brynnerowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Maja 2019 Autor Share Napisano 7 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Maja 2019 Autor Share Napisano 9 Maja 2019 Mam nadzieję, że tak jest dobrze? Nadal wszakże uważam, że coś jest z nim nie tak - być może jednak twarz jest bardziej pociągła niż w oryginale - ale przez dwa dni próbowałem już wszystkiego i ta opcja wydaje mi się najbardziej akuratna. Z szerszymi tęczówkami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2019 yeeeeha! Kolejny zajechał na biurko! Tym razem ten z twarza Steve'a Mc Queena, Vin Tanner. Na pierwszy rzut oka podobny, nie bedę może miał takich problemów z nim jak z łysym. Ciut może na starszego wygląda jak był w filmie. Pavol Offo Ovecka to bardzo utalentowany rzeźbiarz, ale to już wiecie. Fajny patent z kołkiem ustalającym kapelusz. Nadlewek i szwów sporo, delikatny ubytek na rondzie ale przecież co to dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2019 Szlifowanko. Zgrubne frezem i nozykiem, papierkiem i wykałaczką na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 29 Czerwca 2019 Share Napisano 29 Czerwca 2019 Siem spóźniłem, ale już jestem i paczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Lipca 2019 Autor Share Napisano 12 Lipca 2019 W dniu 29.06.2019 o 22:58, Baas ArK napisał: Siem spóźniłem, ale już jestem i paczem Dużo Cię nie ominęło. Zapraszam. Tymczasem dałem podkład. Tym razem tylko szary po całości i biały z kąta. Z czarnego zrezygnowałem, bo Tanner raczej jasnej karnacji był, choć opalony dosyć. Mieni sie trochę jak Wielki Elektronik . Musiałem też zmodyfikować położenie kapelusza. Dałem tył naprzód co chyba bardziej odpowiada prawdzie ekranu, niz to co zaproponował producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Z kapeluszem będziesz jeszcze coś rzeźbił? Porównując do danego kadru to na filmie bardziej wywinięty był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Lipca 2019 Autor Share Napisano 12 Lipca 2019 W kształt kapelusza nie będę ingerował. Jedyna zmiana to ta, że spiłowałem oryginalny kołek mocujący i dałem tył naprzód, bo całość jeszcze gorzej wygladała, w ogóle nie tak jak w filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Lipca 2019 Autor Share Napisano 21 Lipca 2019 Pierwsza warstwa - różowy, mieszanka mephiston red i rotten white, mieszany z matt medium vgc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 21 Lipca 2019 Share Napisano 21 Lipca 2019 Rozumiem że do blendingu używasz glaze medium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Lipca 2019 Autor Share Napisano 22 Lipca 2019 22 godziny temu, mikemc napisał: Rozumiem że do blendingu używasz glaze medium? Ta perwsza warstwa była z matt medium, coby się tak nie błyszczało. Ale poza tym, tak, glaze medium jest w robocie. Warlord purple z białym, zaznaczone cienie i swiatła - początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Lipca 2019 Autor Share Napisano 24 Lipca 2019 No kurde coś nie pykło. Facet idzie do kąpieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Lipca 2019 Autor Share Napisano 27 Lipca 2019 (edytowane) Tak chyba lepiej? Salmon rose VGC mieszane z białym, czerwonym i szarym - w zależnosci od potrzeb. Edytowane 27 Lipca 2019 przez Marcin M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 Buzia. Na podkładzie z reikland flesh, różne mieszanki light skin tone pactry z medium i dark rust AK, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 31 Lipca 2019 Autor Share Napisano 31 Lipca 2019 Włosy i chustka - na niej bedzie jeszcze rzucik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Sierpnia 2019 Share Napisano 2 Sierpnia 2019 W drugim podejściu dużo lepiej ten kolor koszuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2019 W dniu 2.08.2019 o 18:41, bazylms napisał: W drugim podejściu dużo lepiej ten kolor koszuli. Dzięki, gdybym nie poprawił, nie mógłbym spać spokojnie. Prawe oko, zaznaczone wg zaprezentowanego wcześniej kadru, tylko tak wygląda naturalnie, inne ustawienie sprawia wrażenie twarzy George W. Busha Jra (widziałem takich!) - głównie steel blue, z domieszkami macragge i german blue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Wstępnie zaznaczone lewe oko, myślę, że naturalnie spogląda. Niestety, nie odmłodzę go . Zacząłem kapelusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Ślicznie Ci to wychodzi! Najbardziej mi się podoba to, że świetnie to kontrolujesz! Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 2 minuty temu, enten napisał: Najbardziej mi się podoba to, że świetnie to kontrolujesz! Dzięki enten za miłe słowa. Po prostu, maluję i porównuję ze zdjęciem, czy jest w miarę naturalnie i aby podobieństwo zachować. Bo pół milimetra w tę czy w tę jednak robi różnicę i wyraz twarzy się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Września 2019 Autor Share Napisano 8 Września 2019 Gotowy, czeka na Was w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2019 Trochę zeszło od ostatniego razu. Pieniążki trza było zebrac na kolejnego wspaniałego, bo taniego g:bip: z PRC nie zamierzam kupować. Bernardo O'Reilly, z twarzą Charlesa Bronsona. Irlandzki Meksykanin albo meksykański Irlandczyk. Świeżutko odlany dzisiaj wylądował u mnie. Odlany z szarej żywicy, twarda, sucha, dobre szczegóły jak zawsze. Podobny do siebie ze zdjęcia powyżej. Kapelusz bardzo delikatnie odlany, zwłaszcza w miejscu wlewów, tam trzeba bedzie uważać. trochę szwów, ale w miejscach nie mających wpływu na odbiór, troche szpachli czy gs'a i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi