kryspacz Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Jak mawiał Kiwaczek: "Budowaliśmy, budowaliśmy, aż zbudowaliśmy". Mój pierwszy model ze scratchu, bazą był zestaw Bronco CB35136. Dzięki wszystkim kibicującym w warsztacie za porady techniczne i sugestie (Makinen - patent z rękawiczką kapitalny! :) ), za motywację, i początkową demotywację (nic tak nie pomaga, jak sprowokowanie efektu "Potrzym mnie piwo" ;) ) Szczególne podziękowania dla Mariusza - za kalki i możliwość oglądu i skorzystania z konwersji Legenda, oraz dla Kubisza - za ogromną pomoc ze zdjęciami. Robiłem, jak potrafiłem, kilka rzeczy bym poprawił - zdjęcia (nadal nie umiem w ten kurdebalans bieli ;) ), nieco cieńsze kable na dachu (choć wybrałem najbliższe z dostępnych), lepsze spasowanie drzwi, brudzenie kół... Niestety ostatnie poprawki przynosiły efekt odwrotny do zamierzonego, więc kończę tu, gdzie jestem: Ze środkiem człek się narobił, tylko po to, żeby to w cholerę zamknąć: I zaimprowizowana naprędce scenka, sklecony (konsekwentnie) ze skraczu kapral Eli Goldstein i jego sfatygowany wehikuł: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Piekna robota! Nie moje klimaty niby, ale i tak jest co podziwiac. Ps przy tym poziomie modelarstwa to na ta podstawke troche trzeba chyba powyzywac, za to kapral super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Moją opinię znasz - piękna sprawa..! Najlepiej odwzorowany model humvee w ostatnim czasie. Mnóstwo detali, cała zabudowa zrobiona poprawnie merytorycznie od podstaw. Pogratulować zwycięskiego zderzenia z materią..! Szkolne 6 + 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 35 minut temu, michal0281 napisał: Piekna robota! Nie moje klimaty niby, ale i tak jest co podziwiac. Ps przy tym poziomie modelarstwa to na ta podstawke troche trzeba chyba powyzywac, za to kapral super. Dzięki za dobre słowo Podstawka oczywiście usypana prowizorycznie do zdjęć, z czasem powstanie coś porządnego, tym bardziej, że koledzy od Humvee zgodnie domagają się dziewcząt z IDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Wspaniała robota. Zapraszam również do podzielenia się na FB na naszej grupie tematycznej "Zahal w miniaturze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Pozamiatałeś Pan, Panie. A ja się cieszyłem jak dziecko, że mi się udało dopancerzenie na swoim zrobić w miarę prosto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Gratulacje, Mistrzostwo , poziom normalnie nie do pobicia , merytorycznie to się nie znam , ale wykonanie to szok ….., bardzo fajne zdjęcie pokazujące ostre wnętrze i rozmytą resztę ,(więcej takich ujęć proszę ) jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi