KRL Napisano 28 Marca 2019 Share Napisano 28 Marca 2019 Czas na odpoczynek od samoltów więc medele samolotów do szafy a z szafy na warsztat trafia "wiatraczek" od Hasegawy w skali 1:48 Model śmigłowca SH-3 Sea King, model jest dość dobrze wszystkim znany należy do dość łatwych do złożenia choć oszklenie zdecydowanie daje w kość. Z drugiej strony jeszcze nie spotkałem modelu śmigłowca by ten element był faktycznie łatwy do montażu. Największy problemy miałem z malowaniem a w zasadzie problem tkwił w decyzji jakie malowanie wybrać. Żadna z proponowanych przez producenta wersji nie przypadła mi do gustu. Więc rozpocząłem przeszukiwanie netu by odszukać coś co mi się spodoba. Wybrałem trzy malowania i jedno z nich trafiło na ten konkretny model w przyszłości pojawią się zapewne pozostałe dwa. Plany na malowanie także miałem od początku precyzyjne ma być miejscami wyblakły nie co już zmęczony. Częściowo wykorzystałem kalki zestawowe natomiast większą część napisów otrzymałem dzięki uprzejmości i robocie wykonanej przez Solo który zaprojektował i wyciął maski do tego wiatraka. Solo , podziękowania z mojej strony. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Marca 2019 Share Napisano 28 Marca 2019 Bardzo fajny, choć na mój gust te przetarcia kadłuba trochę za mocne. Ale sam heli fajniutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 28 Marca 2019 Share Napisano 28 Marca 2019 Świetnie się prezentuje. Kawał maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 28 Marca 2019 Share Napisano 28 Marca 2019 Też zwróciłem uwagę na te przetarcia - ale to może efekt obróbki zdjęcia. Model się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Marca 2019 Share Napisano 28 Marca 2019 Wiatraczek bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Marca 2019 Share Napisano 28 Marca 2019 świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 Nareszcie coś kolorowego a nie tylko te szarości. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi