rudy0007 Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Nie wyczytałem wcześniej, skąd wziąłeś grzbiet do SMT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca (edytowane) 9 godzin temu, Soris napisał: Takiego jeszcze zrób, takiego. Proszszę bardzo: To jest dokładnie ten sam, tylko przed zmianą malowania, za Kadafiego jeszcze Ale żeby ci się źle nie pędziło tym welocypedem do pracy, to napiszę, że w planach jest MF-ka w egipskim mundurku: Edytowane 24 Marca przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca 8 godzin temu, rudy0007 napisał: Nie wyczytałem wcześniej, No proszę pana! To tylko świadczy o podejściu do mojego warsztatu!! 8 godzin temu, rudy0007 napisał: skąd wziąłeś grzbiet do SMT? Z modelu MiG 21SMT, w skali 1/72, firmy Condor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Oczywiscie, że przejrzałem warsztatach, z tym że maksymalnie tylko jedną stronę wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca (edytowane) Godzinę temu, rudy0007 napisał: przejrzałem warsztatach, z tym że maksymalnie tylko jedną stronę wstecz Brawo Ty Na więcej pytań nie odpowiadam Edytowane 24 Marca przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca Trochę przytrzodziłem Ale nic to - ze wszystkiego się wytłumaczę na końcu wpisu A zatem lecę dalej w temacie: F-13: Małych koszmarków ciąg dalszy Na szczęście całość dobrze pasuje do kadłuba, a taka szpara zniknie bez większych problemów Pomalowałem wnęki podwozia, wkleiłem do płata i fru w kadłub Jak widać dół pasuje tak jakoś takoś. Na szczęście we firmie znalazł się jakiś mądry i wykombinował, że poziome złącze mozna ukryć pod działkiem i czymś podobnym z drugiej strony Na szczęście górne części skrzydeł dobrze zeszły się z kadłubem Całość jako tako ogarnąłem , jeszcze to i owo się poprawi i będzie git: Zrobiłem też celownik i wewnętrzny wiatrochron: PFM: Trochę pochyliłem się nad tym egzemplarzem i ruszyłem ostro z robotą: I w sumie można lecieć z kolorami A teraz, zgodnie z obietnicą wytłumaczę się z obsuwy - otóż CHRZCINY. A mianowicie chrzciny "hamulcowego" Tak więc z imienia: Kazimierz z nazwiska Pułaski: A z pesela: SP-LAD A całościowo jakoś tak: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca No, nareszcie ładny, bo biały i czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca 28 minut temu, abtb napisał: Tak więc z imienia: Kazimierz z nazwiska Pułaski Hamulcowy piękny, tylko gdzie on drzwi zgubił? A tak a propos drzwi w Ile-62, od razu przypomniała mi się taka anegdota opowiadana przez znajomą stewardessę, która miała okazję latać na tym samolocie. Po drugiej katastrofie naszego Iła w 1987 roku, ten typ samolotu stał się mocno niepopularny wśród pasażerów. Pewnego razu po starcie, podczas wznoszenia, przednie drzwi pasażerskie zaczęły generować pisk, nasilający się wraz z naborem wysokości. Pasażerowie zaczęli się denerwować i coraz mocniej wypytywać stewardessy o przyczynę tego dźwięku. Kiedy atmosfera zrobiła się dość niemiła, szefowa pokładu poszła do kapitana z prośbą o pomoc, tłumacząc że piszczą drzwi i pasażerowie się denerwują. Kapitan niewzruszony odparł: cóż ja ci kochana poradzę, powiedz im że to bieda tak piszczy... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca W dniu 29.03.2025 o 22:36, giberes napisał: No, nareszcie ładny, bo biały i czysty Spokojnie, nie jaraj się jak Rzym za Nerona - jeszcze nie widomo co zażyczy sobie Zamawiający Tymczasem malunki postępują: Kto zgadnie w jakim będzie malowaniu ten dostanie bukiet kwiatów A tymczasem, dzięki wyjątkowej koniunkcji Wenus i Marsa nastąpiło otwarcie czasoprzestrzeni i powstała odrobina międzyczasu którą to wykorzystałem na boje z materią: Udało się ogarnąć część silnikową. Najgorsze są nity, które trzeba jakoś odtworzyć. Nie wiem czy coś z tego wyjdzie ale pokładajmy nadzieję w dobre układy planetarne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca (edytowane) Normalnie hurtownik Ten nowy to 23 czy 27? Czy mam grzebać w czeluściach tematu? Edytowane 31 Marca przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca 7 minut temu, giberes napisał: Czy mam grzebać w czeluściach tematu? Boszsze, następny po @rudy0007-ym ma problem z przejrzeniem warsztatu Żebyś się nie zamęczył przeszukiwaniem warsztatu to podpowiem - 23-ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Kiedyś czytałem cały temat, ale to było dawno, a ja mam pamięć dobrą, ale krótką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca Teraz, giberes napisał: Kiedyś czytałem cały temat, ale to było dawno Jakby nie patrzeć - jutro rocznica - warsztat "ruszył" 01.04.2019 - tak więc będzie okazja postnego "śledzia" podlać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 3 godziny temu, abtb napisał: Kto zgadnie w jakim będzie malowaniu ten dostanie bukiet kwiatów Wietnam panie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca W dniu 29.03.2025 o 22:23, abtb napisał: Jak ja tego wcześniej nie dostrzegłem... Dobry jest! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Kwietnia Autor Share Napisano 1 Kwietnia 6 godzin temu, barszczo napisał: Wietnam panie Obiecany 6 godzin temu, Grzes napisał: Jak ja tego wcześniej nie dostrzegłem... Można by w tej sprawie jakąś komisję powołać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia 3 godziny temu, abtb napisał: Obiecany Piękny, taki prima aprilisowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia W dniu 24.03.2025 o 07:27, abtb napisał: Z modelu MiG 21SMT, w skali 1/72, firmy Condor A gdzie ten jakże unikatowy model znalazłeś? Chętnie bym zdobył ich 21-93 żeby spróbować się z Bisonem, ale mam wrażenie, że jest praktycznie nie do zdobycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia Autor Share Napisano 4 Kwietnia 6 godzin temu, Matys napisał: A gdzie ten jakże unikatowy model znalazłeś? U siebie na dnie szafy W czasach bardzo dawno minionych nabyłem całą serię 21-nek z Condora (UM, R, SMT, 21-93) i mi się SMT uchował. W tej chwili to chyba do nabycia z siódmej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia 13 godzin temu, abtb napisał: U siebie na dnie szafy W czasach bardzo dawno minionych nabyłem całą serię 21-nek z Condora (UM, R, SMT, 21-93) i mi się SMT uchował. W tej chwili to chyba do nabycia z siódmej ręki Czyli krótko mówiąc nie jest mi dane zrobić Bisona Chyba od dwóch lat regularnie zaglądam na olxy, ebaye czy inne allegro i nie widziałem nigdy - więc ta siódma ręka też nie jest dobrym źródłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia 5 minut temu, Matys napisał: Chyba od dwóch lat regularnie zaglądam na olxy, ebaye czy inne allegro i nie widziałem nigdy - więc ta siódma ręka też nie jest dobrym źródłem. Z Ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia 5 minut temu, Xmen napisał: Z Ebay. No już pomijając koszt z wysyłką, który by wyniósł 50 funtów to i tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia (edytowane) 40 minut temu, Matys napisał: No już pomijając koszt z wysyłką, który by wyniósł 50 funtów to i tak: No niestety takie rarytasy kosztują. Ja za Ju-88C6 Hasegawy zapłaciłem 250 zł. ale powiedziałem sobie że muszę go mieć. Teraz poluje na Do-217 z Italeri.. Znalazłem jednego za 140 zł i chyba go kupię. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach. Przepraszam Tomek za zaśmiecanie wątku. Edytowane 5 Kwietnia przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi