Xmen Napisano 5 Kwietnia 2019 Napisano 5 Kwietnia 2019 Jako że została mi "delikatnie " zwrócona uwaga że obijam się z wątkami warsztatowymi to zaczynam następny. Jeżeli znajdzie się choć jedna osoba zainteresowana to fajnie a jak nikt nie zwróci uwagi to też nie będzie koniec świata.Model będzie robiony prosto z pudła "chyba", tylko kalki będą z zestawu pokazanego na zdjęciu.Na początek jest już mały zgrzyt bo jakiś filozof wymyślił fotel pilota odlać razem z pasami.. No to zaczynamy. 1 Cytuj
sebastain Napisano 5 Kwietnia 2019 Napisano 5 Kwietnia 2019 W koncu coś innego niz spitfajer RS Modelowi blizej z jakością do Tamiy czy do Mistercrafta?Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
Xmen Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Napisano 5 Kwietnia 2019 2 minuty temu, sebastain napisał: W koncu coś innego niz spitfajer RS Modelowi blizej z jakością do Tamiy czy do Mistercrafta Tak po środku.Da się to złożyć ale szpachla i papier ścierny pod ręką musi być.Mają ciekawe tematy a chcąc wyjść po za schemat trzeba sięgnąć po ich modele.Miał być spitfajer ale mi to wyperswadowano . 1 Cytuj
abtb Napisano 5 Kwietnia 2019 Napisano 5 Kwietnia 2019 36 minut temu, Xmen napisał: Jeżeli znajdzie się choć jedna osoba zainteresowana to fajnie Zasiadam w .......... ostatnim rzędzie w związku z natłokiem obowiązków(warsztatów) ale zaglądać będę regularnie 37 minut temu, Xmen napisał: mały zgrzyt bo jakiś filozof wymyślił fotel pilota odlać razem z pasami Zwykłe marudzenie, Da się zrobić z tym porządek. A nawet jak skończy się tylko pomalowaniem pasów to i tak przy zamkniętej owiewce nie robi to żadnej różnicy. 25 minut temu, Xmen napisał: Miał być spitfajer ale mi to wyperswadowano . O to,to. Po co komu miliardowy spit na forum? Jeszcze trochę a strach będzie lodówkę otworzyć bo całe stado wyleci Stawiam zimny browar dla "perswadatora" (, gramatyczne to to chyba nie jest) 1 1 Cytuj
Xmen Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Napisano 5 Kwietnia 2019 Zostanie tak jak jest.Szlifować mi się nie chce a blaszka do tego modelu robiona przez Brenguna kosztuje 33zł.Szkoda kasy.Szklo jest tak grube że owiewka tylko zamknięta wchodzi w grę po za tym nie lubię otwartych kabin w modelach. Cytuj
tlb Napisano 5 Kwietnia 2019 Napisano 5 Kwietnia 2019 11 godzin temu, Xmen napisał: nie lubię otwartych kabin w modelach. Cytuj
mig Napisano 6 Kwietnia 2019 Napisano 6 Kwietnia 2019 Widzę , że kolega robi kolekcję Finów. Popatrzę. Cytuj
Xmen Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Napisano 6 Kwietnia 2019 6 godzin temu, mig napisał: Widzę , że kolega robi kolekcję Finów. Popatrzę. Prawdopodobnie będzie kontynuacja kolekcji fińskiej.Mam do wyboru parę modeli ale najpierw muszę skończyć Morana. Cytuj
Baas ArK Napisano 6 Kwietnia 2019 Napisano 6 Kwietnia 2019 Ciekawa była by konwersja na Morko Moraani. Może się pokusisz? ;) 1 Cytuj
Xmen Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Napisano 6 Kwietnia 2019 2 minuty temu, Baas ArK napisał: Ciekawa była by konwersja na Morko Moraani. Może się pokusisz? Nie kuś . Cytuj
zatras Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) 18 godzin temu, Baas ArK napisał: Ciekawa była by konwersja na Morko Moraani. Może się pokusisz? Czyżby Kolega Baas ArK nie znał rynku modelarskiego ? Po co się bawić w w przeróbki/konwersje jak jest gotowiec: W dniu 5.04.2019 o 11:40, Xmen napisał: Tak po środku.Da się to złożyć ale szpachla i papier ścierny pod ręką musi być.Mają ciekawe tematy a chcąc wyjść po za schemat trzeba sięgnąć po ich modele.Miał być spitfajer ale mi to wyperswadowano . Akurat moim zdaniem ten model MS 406C z Rs Model jest bardzo średni i taki bardzo ,,mydlany " .O wiele lepiej wyglądają i są spasowane wypraski z Azur/Az -model ; taka poprawiona (choć umkną im jeden drobny szczegół) kopia Hasegawy . A jak już robić ,,Fina'' i nie ma to być jakiś as np. Lehotovarra na C1 ,to w sumie czemu nie ,,Fińską" ( i tak wszystkie zostały ostatecznie przerobione do tego standardu) wersję MS 410 Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez zatras Cytuj
Xmen Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Napisano 7 Kwietnia 2019 Kolego "Zatras".Mam też model Azura i faktycznie wygląda lepiej, modelu AZ nie "macałem".Myślałem o Morko Morane i o MS 410 ale doszedłem do wniosku że jeden fiński wystarczy.Jeszcze będzie Chorwat.Czy będę robił Francuza i Szwajcara jeszcze nie wiem.Co do detalu to nie jest tak tragicznie.Da się to złożyć. Cytuj
zatras Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 46 minut temu, Xmen napisał: Kolego "Zatras".Mam też model Azura i faktycznie wygląda lepiej, modelu AZ nie "macałem" Wypraski Az-model to wypraski Azura ,może trochę formy odświeżone bo jakby detal ostrzejszy. 53 minuty temu, Xmen napisał: Myślałem o Morko Morane i o MS 410 ale doszedłem do wniosku że jeden fiński wystarczy.Jeszcze będzie Chorwat.Czy będę robił Francuza i Szwajcara jeszcze nie wiem. Dlatego ja Fińskiego zrobiłbym MS 410 ,a Chorwata lub/i Francuza MS 406 C ,ale to ja - Ty Pawle zrobisz przecież po swojemu. Godzinę temu, Xmen napisał: Co do detalu to nie jest tak tragicznie.Da się to złożyć. Zgoda ,jakiejś przepastnej różnicy między tymi shortrunami nie ma. 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 5 godzin temu, zatras napisał: Czyżby Kolega Baas ArK nie znał rynku modelarskiego ? Po co się bawić w w przeróbki/konwersje jak jest gotowiec: A podziękował, tego nie znałem, ostatnio nie bardzo na bieżąco jestem. 4 godziny temu, zatras napisał: O wiele lepiej wyglądają i są spasowane wypraski z Azur To mnie jakiś kaprawy Azur trafił, połączenie połówek kadłuba wymagało trochę zabawy, miały różną wysokość (niewiele, ale jednak). 4 godziny temu, Xmen napisał: Czy będę robił Francuza i Szwajcara jeszcze nie wiem. Jak Śwajcar to jedyny słuszny - D 3801 Xmen sorki za OT (ale skoro zostałem wywołany) Cytuj
Xmen Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Napisano 7 Kwietnia 2019 Spoko.Szwajcarskiego nie przewiduje.Nawet się kalek zestawowych pozbyłem. Cytuj
Xmen Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Napisano 8 Kwietnia 2019 Stan prac na dzisiaj.Nie jest tak tragicznie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi