Xmen Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 Jako że została mi "delikatnie " zwrócona uwaga że obijam się z wątkami warsztatowymi to zaczynam następny. Jeżeli znajdzie się choć jedna osoba zainteresowana to fajnie a jak nikt nie zwróci uwagi to też nie będzie koniec świata.Model będzie robiony prosto z pudła "chyba", tylko kalki będą z zestawu pokazanego na zdjęciu.Na początek jest już mały zgrzyt bo jakiś filozof wymyślił fotel pilota odlać razem z pasami.. No to zaczynamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 W koncu coś innego niz spitfajer RS Modelowi blizej z jakością do Tamiy czy do Mistercrafta?Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2019 2 minuty temu, sebastain napisał: W koncu coś innego niz spitfajer RS Modelowi blizej z jakością do Tamiy czy do Mistercrafta Tak po środku.Da się to złożyć ale szpachla i papier ścierny pod ręką musi być.Mają ciekawe tematy a chcąc wyjść po za schemat trzeba sięgnąć po ich modele.Miał być spitfajer ale mi to wyperswadowano . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 36 minut temu, Xmen napisał: Jeżeli znajdzie się choć jedna osoba zainteresowana to fajnie Zasiadam w .......... ostatnim rzędzie w związku z natłokiem obowiązków(warsztatów) ale zaglądać będę regularnie 37 minut temu, Xmen napisał: mały zgrzyt bo jakiś filozof wymyślił fotel pilota odlać razem z pasami Zwykłe marudzenie, Da się zrobić z tym porządek. A nawet jak skończy się tylko pomalowaniem pasów to i tak przy zamkniętej owiewce nie robi to żadnej różnicy. 25 minut temu, Xmen napisał: Miał być spitfajer ale mi to wyperswadowano . O to,to. Po co komu miliardowy spit na forum? Jeszcze trochę a strach będzie lodówkę otworzyć bo całe stado wyleci Stawiam zimny browar dla "perswadatora" (, gramatyczne to to chyba nie jest) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2019 Zostanie tak jak jest.Szlifować mi się nie chce a blaszka do tego modelu robiona przez Brenguna kosztuje 33zł.Szkoda kasy.Szklo jest tak grube że owiewka tylko zamknięta wchodzi w grę po za tym nie lubię otwartych kabin w modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 11 godzin temu, Xmen napisał: nie lubię otwartych kabin w modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Kwietnia 2019 Share Napisano 6 Kwietnia 2019 Widzę , że kolega robi kolekcję Finów. Popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2019 6 godzin temu, mig napisał: Widzę , że kolega robi kolekcję Finów. Popatrzę. Prawdopodobnie będzie kontynuacja kolekcji fińskiej.Mam do wyboru parę modeli ale najpierw muszę skończyć Morana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Kwietnia 2019 Share Napisano 6 Kwietnia 2019 Ciekawa była by konwersja na Morko Moraani. Może się pokusisz? ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2019 2 minuty temu, Baas ArK napisał: Ciekawa była by konwersja na Morko Moraani. Może się pokusisz? Nie kuś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) 18 godzin temu, Baas ArK napisał: Ciekawa była by konwersja na Morko Moraani. Może się pokusisz? Czyżby Kolega Baas ArK nie znał rynku modelarskiego ? Po co się bawić w w przeróbki/konwersje jak jest gotowiec: W dniu 5.04.2019 o 11:40, Xmen napisał: Tak po środku.Da się to złożyć ale szpachla i papier ścierny pod ręką musi być.Mają ciekawe tematy a chcąc wyjść po za schemat trzeba sięgnąć po ich modele.Miał być spitfajer ale mi to wyperswadowano . Akurat moim zdaniem ten model MS 406C z Rs Model jest bardzo średni i taki bardzo ,,mydlany " .O wiele lepiej wyglądają i są spasowane wypraski z Azur/Az -model ; taka poprawiona (choć umkną im jeden drobny szczegół) kopia Hasegawy . A jak już robić ,,Fina'' i nie ma to być jakiś as np. Lehotovarra na C1 ,to w sumie czemu nie ,,Fińską" ( i tak wszystkie zostały ostatecznie przerobione do tego standardu) wersję MS 410 Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez zatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Kolego "Zatras".Mam też model Azura i faktycznie wygląda lepiej, modelu AZ nie "macałem".Myślałem o Morko Morane i o MS 410 ale doszedłem do wniosku że jeden fiński wystarczy.Jeszcze będzie Chorwat.Czy będę robił Francuza i Szwajcara jeszcze nie wiem.Co do detalu to nie jest tak tragicznie.Da się to złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 46 minut temu, Xmen napisał: Kolego "Zatras".Mam też model Azura i faktycznie wygląda lepiej, modelu AZ nie "macałem" Wypraski Az-model to wypraski Azura ,może trochę formy odświeżone bo jakby detal ostrzejszy. 53 minuty temu, Xmen napisał: Myślałem o Morko Morane i o MS 410 ale doszedłem do wniosku że jeden fiński wystarczy.Jeszcze będzie Chorwat.Czy będę robił Francuza i Szwajcara jeszcze nie wiem. Dlatego ja Fińskiego zrobiłbym MS 410 ,a Chorwata lub/i Francuza MS 406 C ,ale to ja - Ty Pawle zrobisz przecież po swojemu. Godzinę temu, Xmen napisał: Co do detalu to nie jest tak tragicznie.Da się to złożyć. Zgoda ,jakiejś przepastnej różnicy między tymi shortrunami nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 5 godzin temu, zatras napisał: Czyżby Kolega Baas ArK nie znał rynku modelarskiego ? Po co się bawić w w przeróbki/konwersje jak jest gotowiec: A podziękował, tego nie znałem, ostatnio nie bardzo na bieżąco jestem. 4 godziny temu, zatras napisał: O wiele lepiej wyglądają i są spasowane wypraski z Azur To mnie jakiś kaprawy Azur trafił, połączenie połówek kadłuba wymagało trochę zabawy, miały różną wysokość (niewiele, ale jednak). 4 godziny temu, Xmen napisał: Czy będę robił Francuza i Szwajcara jeszcze nie wiem. Jak Śwajcar to jedyny słuszny - D 3801 Xmen sorki za OT (ale skoro zostałem wywołany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Spoko.Szwajcarskiego nie przewiduje.Nawet się kalek zestawowych pozbyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Stan prac na dzisiaj.Nie jest tak tragicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi