Ripper1 Napisano 15 Kwietnia 2019 Share Napisano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam po długiej nieobecności. Chciałem zaprezentować owoc pracy kilku ostatnich miesięcy ( jak u większości, brak czasu :-(( ) Jest to jak w tytule model samolotu Messerschmit Me 262A-1A wykonany ze starego ( szkoda że już nie produkowanego ) zestawu firmy REVELL. Chociaż budowałem samolot chyba w najpopularniejszym malowaniu - białej "8" mjr-a Waltera Nowotnego to nie znalazłem nigdzie zdjęć tej maszyny a tylko tablice i podobne modele innych modelarzy. A więc jest to zestaw REVELL, blaszka PART i kalki z firmy Peddinghaus-Decals. Efekt poniżej: Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Ripper1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 15 Kwietnia 2019 Share Napisano 15 Kwietnia 2019 Zacznie się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Kwietnia 2019 Share Napisano 15 Kwietnia 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Kwietnia 2019 Share Napisano 15 Kwietnia 2019 Bardzo zgrabna jaskółka! szacun za staranne odtworzenie plam kamuflażu, zwłaszcza na ogonie, detal też przyjemny. Dla mnie osobiście za dużo brązów na dole i ogólnie trochę za bardzo styrany, ale to już kwestia indywidualnego podejścia. No i nitowanie (szpachlowane łączenia w 1:1) ale model i tak zacny. pozdrawiam ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Kwietnia 2019 Share Napisano 15 Kwietnia 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 23 godziny temu, wuwumaster napisał: Bardzo zgrabna jaskółka! szacun za staranne odtworzenie plam kamuflażu, zwłaszcza na ogonie, detal też przyjemny. Dla mnie osobiście za dużo brązów na dole i ogólnie trochę za bardzo styrany, ale to już kwestia indywidualnego podejścia. No i nitowanie (szpachlowane łączenia w 1:1) ale model i tak zacny. pozdrawiam ww Dziekuję za opinię. Jeżeli chodzi o brązy na spodzie to jest to też wina zdjęcia, w rzeczywistości są znacznie bardziej stonowane tak jak na zbliżeniu wnęk podwozia. Nitowanie - tak chyba mnie trochę ambicja poniosła, faktycznie oglądając zdjęcia czy nawet filmy z tymi samolotami można co prawda dostrzec nity ale w tej skali nie powinny być one widoczne. Rzeczywiście wyglądają na zeszlifowane lub szpachlowane. No cóż zacząłem robić a później trzeba to było ciągnąć - następny na pewno nie będzie nitowany :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Fajny ten hitlerowiec, podoba mi się malowanie i delikatne brudzenie spodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 ładna Jaskółka!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Masz krzywo naniesone swastyki na obu stronach ogona. Poza tym bardzo ładny model, choć wg. mnie zbyt wybrudzony. Myślę, że życie Jaskółki w tym okresie było b. krótkie, nie zdążyła się tak uwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi