Super Moderator jawkers Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Kruger patrzyłem na fotele i już o tym myślałem jak je zmienić. Do orginałów to one nie są podobne. Coś wymyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Italeri dała w tym miejscu ciała bo fotele i tunel właśnie pochodzę jeszcze z modelu F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Patrzę teraz na tą szafkę i dam radę ją usunąć. Kilka cięć, kawałek polistyrenu i szpachla to powinna załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Zobacz sobie jak ja robiłem to w swojej Scani.Czasochłonne ale jak dobre A jak masz flock niebieski i sypniesz na to to miód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam. Przed chwilą, zabrałem się za smarowanie siodła. Oto co otrzymałem. Za oknem pochmurno, więc zdjęcia nieco ciemniejsze. W rzeczywistości, wygląda to dużo lepiej niż na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Sehr gut Na naczepce też upaprasz ten kawałek nad siodłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Na naczepce też upaprasz ten kawałek nad siodłem Możliwe, że tak. Ale do naczepy jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Kolejny postęp. Wyciąłem szafkę i zaszpachlowałem otwór. Kabina już sklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam. Dzisiaj było troszkę szlifowania. Fotele zmieniają powoli wygląd, otrzymają też podłokietniki. Powoli, zaczynam składać naczepę. Poszedłem dzisiaj kupić spray motipa koloru srebrnego. Zapytałem sprzedawcę, czy z tym lakierem inny lakier bezbarwny, też wejdzie w reakcję i z koloru srebrnego zrobi się szary. Sprzedawce mi powiedział, że w przypadku lakierów ... tak się dzieje, ponieważ odwracają się ziarenka, natomiast ten spray jest przeznaczony do samochodów i kładąc na nim lakier bezbarwny taka reakcja nie ma prawa zajść. Pomyślałem, że gość wie o czym mówi, a ja i tak to wypróbuję na jakimś innym kawałku plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam. Kasta i elementy nadwozia, otrzymały podkład. Zauważyłem, że podczas odchylania kabiny wraz z nią odchylają się światła. W orginale przedni panel pozostaje bez ruchu. Fotele już powoli nabierają kształtów, lecz jeszcze dużo pracy mnie czeka przy nich. Kupiłem także dwie puszki lakieru, którym będę malował model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam. Zauważyłem, że podczas odchylania kabiny wraz z nią odchylają się światła. W orginale przedni panel pozostaje bez ruchu. Hm... a jesteś pewny ?? Według mnie w modelu powinno być tak samo. Może jeszcze ktoś kto skleił taki model potwierdzi lub zaprzeczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Hmm w moim cały dolny gril wraz, ze zderzakiem i tymi innymi zostawał a tylko kabina się unosiła coś nie tak chyba, albo Cię źle zrozumiałem. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Możliwe, że coś przeoczyłem jak przeglądałem instrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Też myślałem, że światła się z kabiną odchylają xD Ale wtedy nawet byś nie dał rady do końca odchylić ;) Ja je jakoś na rame jakby naklejałem i nie mocowałem do samej kabinki :P Mam nadzieje, że skminisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Z tego co ja pamietam to w Volvie FH12 też sie kabina uchylała bez świateł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 zwir3k zgadza się jak by to wyglądało jak by razem się z kabiną podnosiło ? Wszystko by o siebie "zaczepiało" itd, więc tu się z Tobą zgadzam. marcinzo56 Również się zgadzam w FH12 też bez całego dolnego grila "zderzaka" itd.W ogóle to we wszystkich Volvach tak jest. Po prostu jawkers musisz zderzak przykleić do ramy tam są taki jak by zaczepy i potem wszystko już będzie ok kabinę na tych "zawiasikach" montujesz i tyle. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Lampy są integralną częścią zderzaka, montowany jest na sztywno do ramy a tylko kabina jest ruchoma. Tak jak napisał eKrystian, musisz przykleić go do ramy a nie do kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Żeby nie było, że kłamie czy cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Dzięki panowie. To zamieszanie, to moje niedopatrzenie w instrukcji. Dzisiaj wiele nie zrobiłem, prace skoncentrowałe się na naczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Nie dziwie się, że nie zauważyłes. Te instrukcje jak robiłem to porażka... Ja drążek kierowniczy też źle przykleiłem, bo zupełnie inaczej było widoczne w instrukcji xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Koła nie są czasami odwrotnie sklejone , cos mi w nich nie pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Też mi się tak wydawało, ale tak jest w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Sam też źle w swojej chłodni koła skleiłem xD Najgorsze że zauważyłem dopiero po ok. 2 tygodniach jak przymierzałem z tarczami na hamulcu ;/ Po prostu nie dowiesz się dopóki nie przymierzysz xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Tak przedstawia to instrukcja. Ja tak samo skleiłem, moje felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Mi sie wydawało ze źle , jak ja w swojej chłodni skleiłem tak koła to mi powiedzieli ze źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi