Super Moderator jawkers Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Kwietnia 2008 A z aerografu, to jakąś farbką typu HUMBROL? Masz do niej rozpuszczalnik/rozcieńczalnik?? Malowałem Model Masterami. Farbę rożcieńczyłem jak zawsze rozcieńczam ok 1:1. Używam roźcieńczalnika Wamodowskiego. A nie mam pojęcia, dlaczego nie powłaziła mi w te szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Kolorystyka wnętrza super jednak te nierówne przejścia pomiędzy kolorami psują cały efekt, ale pewnie to jeszcze pójdzie do retuszu i będzie OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Tak, te boki jeszcze nie są skończone. Właśnie schną. Wczoraj udało mi się jeszcze, dokończyć grill. EDIT: Panowie a z czego, można zrobić pasy? Klamry zrobie z puszki po zupce chmielowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Jawkers, idź do pierwszej lepszej pasmanterii i kup odpowiedniej szerokości tasiemkę. Koszt będzie wynosić pare złotych a efekt będzie genialny Czy to wina zdjęcia, czy ja źle widzę...wydaje mi się że na ostatnim zdjęciu między lewym bokiem kabiny a przodem jest szpara Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Źle ci sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2008 wydaje mi się że na ostatnim zdjęciu między lewym bokiem kabiny a przodem jest szpara Nie Paffko, nie ma tam szpary, to od lampy błyskowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 wydaje mi się że na ostatnim zdjęciu między lewym bokiem kabiny a przodem jest szpara Nie Paffko, nie ma tam szpary, to od lampy błyskowej. A to sorki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Boki poprawione, choć na górze w jednym muszę jeszcze poprawić. Oraz fotele, zaszpachlowałem kratkę i dorobiłem uchwyty na pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Fotele wyglądają bardzo obiecująco , a z czego robiłęs uchwyty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2008 z czego robiłęs uchwyty ?? Uchwyty robiłem z polistyrenu 1,5mm. Skleiłem dwa ze sobą. Jeszcze podłokietniki oraz pasy i fotele będą prawie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 A zaznaczasz linie podziału na fotelach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2008 A zaznaczasz linie podziału na fotelach?? Chodzi Ci o szwy, łączenia materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Tak dokładnie o szwy. Robisz je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Jawkers... Bierz patyczek higieniczny, lekko zwichruj, zanurz w rozcieńczalniku Wamoda i przejedź po tym czarnym, które Ci wyjszło poza obręb podszybia. Tylko ostrożnie na początku. Ja w ten sposób pięknie dopieściłem grill w magnumce. Jak potem lekko spolerujesz to miejsce, to nie będzie żadnej różnicy połysku/koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Wiesz Praetorian coraz bardziej zaczyna mi to przeszkadzać. Myślałem właśnie żeby to zjechać papierem, ponieważ dużo tego nie ma i jeszcze raz pomalować to na czarno całe podszybie. A już doszedłem dleczego mi się tak stało. Miałem tępy skalpel i szczępił mi ciętą krawędz. Po dociśnięciu taśmy nie przylegała ona we wszystkich miejscach. Tak że chyba to poprawię, mam jeszcze niebieski spray i będzie po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Tak jak Ci mówię Jawkers. Spróbuj leciutko przejechać Wamodem. Zadziała na Model Mastera, a spraya w ogóle nie powinien ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Zacząłem naprawiać swój błąd. Może nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 A co to za rysa, czyżby jakiś włos sie przykleił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Kwietnia 2008 A co to za rysa, czyżby jakiś włos sie przykleił? Nie, tą część przetarłem papierem i powtórnie pomalowałem. Jest to odbicie od taśmy maskującej, które się wyrówna papierem ściernym. Następnie na to bezbarwny oraz podszybie na czarno się pryśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Aha rozumiem, a jak fotele, robisz te szwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Kabina po poprawce wygląda nestępująco. Jeszcze tylko małe poprawki, nałożyć lakier i polerka. Poprawiałem tylko dół. Szfy na fotelach, może zrobię, to się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Od razu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Nie, no teraz to mistrzowsko!! Czekam na foteliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Wygląda o niebo lepiej. Naprawdę świetna robota . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Jak chcesz to potrafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi