Skocz do zawartości

Volvo FH-12 Yamaha Team 2004r. 1:24 Italeri

Rekomendowane odpowiedzi

• Super Moderator
Napisano
A z aerografu, to jakąś farbką typu HUMBROL? Masz do niej rozpuszczalnik/rozcieńczalnik??

Malowałem Model Masterami. Farbę rożcieńczyłem jak zawsze rozcieńczam ok 1:1. Używam roźcieńczalnika Wamodowskiego. A nie mam pojęcia, dlaczego nie powłaziła mi w te szczeliny.

• Odpowiedzi 367
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kolorystyka wnętrza super jednak te nierówne przejścia pomiędzy kolorami psują cały efekt, ale pewnie to jeszcze pójdzie do retuszu i będzie OK!

• Super Moderator
Napisano

Tak, te boki jeszcze nie są skończone. Właśnie schną. Wczoraj udało mi się jeszcze, dokończyć grill.

59b18e52643d6235.jpg

EDIT:

Panowie a z czego, można zrobić pasy?

Klamry zrobie z puszki po zupce chmielowej.

Napisano

Jawkers, idź do pierwszej lepszej pasmanterii i kup odpowiedniej szerokości tasiemkę. Koszt będzie wynosić pare złotych a efekt będzie genialny

Czy to wina zdjęcia, czy ja źle widzę...wydaje mi się że na ostatnim zdjęciu między lewym bokiem kabiny a przodem jest szpara

Pozdrawiam

• Super Moderator
Napisano
wydaje mi się że na ostatnim zdjęciu między lewym bokiem kabiny a przodem jest szpara

Nie Paffko, nie ma tam szpary, to od lampy błyskowej.

Napisano
wydaje mi się że na ostatnim zdjęciu między lewym bokiem kabiny a przodem jest szpara

Nie Paffko, nie ma tam szpary, to od lampy błyskowej.

A to sorki

Pozdrawiam

• Super Moderator
Napisano

Boki poprawione, choć na górze w jednym muszę jeszcze poprawić.

9b310d04bcfa11d7.jpg

Oraz fotele, zaszpachlowałem kratkę i dorobiłem uchwyty na pas.

bf8a65687c680a6a.jpg

• Super Moderator
Napisano
z czego robiłęs uchwyty ??

Uchwyty robiłem z polistyrenu 1,5mm. Skleiłem dwa ze sobą.

Jeszcze podłokietniki oraz pasy i fotele będą prawie gotowe.

Napisano

Jawkers... Bierz patyczek higieniczny, lekko zwichruj, zanurz w rozcieńczalniku Wamoda i przejedź po tym czarnym, które Ci wyjszło poza obręb podszybia. Tylko ostrożnie na początku. Ja w ten sposób pięknie dopieściłem grill w magnumce. Jak potem lekko spolerujesz to miejsce, to nie będzie żadnej różnicy połysku/koloru.

• Super Moderator
Napisano

Wiesz Praetorian coraz bardziej zaczyna mi to przeszkadzać. Myślałem właśnie żeby to zjechać papierem, ponieważ dużo tego nie ma i jeszcze raz pomalować to na czarno całe podszybie. A już doszedłem dleczego mi się tak stało. Miałem tępy skalpel i szczępił mi ciętą krawędz. Po dociśnięciu taśmy nie przylegała ona we wszystkich miejscach.

Tak że chyba to poprawię, mam jeszcze niebieski spray i będzie po kłopocie.

Napisano

Tak jak Ci mówię Jawkers. Spróbuj leciutko przejechać Wamodem. Zadziała na Model Mastera, a spraya w ogóle nie powinien ruszyć.

• Super Moderator
Napisano
A co to za rysa, czyżby jakiś włos sie przykleił?

Nie, tą część przetarłem papierem i powtórnie pomalowałem. Jest to odbicie od taśmy maskującej, które się wyrówna papierem ściernym. Następnie na to bezbarwny oraz podszybie na czarno się pryśnie.

• Super Moderator
Napisano

Kabina po poprawce wygląda nestępująco. Jeszcze tylko małe poprawki, nałożyć lakier i polerka.

Poprawiałem tylko dół.

5f06c42b545e6ed3.jpg

Szfy na fotelach, może zrobię, to się zobaczy.

Napisano

Nie, no teraz to mistrzowsko!! Czekam na foteliki