Panzer Machine Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 W zeszłym miesiącu dzwoni do mnie kumpel i pyta się czy składałem kiedykolwiek Gundamy. Nie byłem zaznajomiony z tematem wielkich robotów w świecie modelarskim i raczej zawsze unikałem ich jak ognia. Jak się okazało dla mnie był to wielki błąd. po otwarciu pudełka byłem zaskoczony stosunkiem jakość do ceny rynkowej. Montaż modelu obył się bez kleju, a elementy były już pomalowane. Składanie tego robota sprawiło mi bardzo dużo zabawy i przyjemności. Dodatkowym dla mnie plusem jest to że każda z tych części się rusza i można ją montować i demontować co ułatwia malowanie. Spróbowałem również swoich sił weatheringowych. Kalkomanie użyłem z rożnych zestawów, które mi zostały. Polecam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 widziałem już na FB. Kozaczek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 3 godziny temu, Bengal napisał: widziałem już na FB. Kozaczek ! Dzięki! polecam spróbować jakiegoś gundamka Bengal. Zabawa przednia i fajna odskocznia od czołgów. idę o zakład, że będzie zaskoczony jakością zestawu tak jak ja byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 9 minut temu, Panzer Machine napisał: polecam spróbować jakiegoś gundamka Bengal. Zabawa przednia i fajna odskocznia od czołgów. idę o zakład, że będzie zaskoczony jakością zestawu tak jak ja byłem Mam w planach ale za jakiś czas, ale najpierw mam zakaz kupowania nowych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 13 minut temu, Bengal napisał: mam zakaz kupowania nowych modeli ha! skąd ja to znam ja sam sobie taki zakaz dałem... w mojej gawrze wygląda trochę jak w sklepie modelarskim XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 7 minut temu, Panzer Machine napisał: ja sam sobie taki zakaz dałem. ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 Hmmm... nie jestem kompletnie w temacie - to jakieś transformersy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 5 minut temu, M.A.V. napisał: Hmmm... nie jestem kompletnie w temacie - to jakieś transformersy ? Japońskie anime o tematyce robotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 dzięki Bengal wizualnie to mi najbardziej to TF pasowało... swoją drogą modelik bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 Dla zainteresowanych filmik jak modelik powstawał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Zdjęcia na końcu to normalnie jak z komiksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Mnie sie podoba, nawet bardzo. Jakie to jest duże, bo skala 1:144 ale nie mam punktu odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Bengal napisał: Zdjęcia na końcu to normalnie jak z komiksu Say what? 1 godzinę temu, Przemek Przybulewski napisał: Mnie sie podoba, nawet bardzo. Jakie to jest duże, bo skala 1:144 ale nie mam punktu odniesienia. około 13 cm wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 3 minuty temu, Panzer Machine napisał: około 13 cm wysokości Dzięki. Kiedyś chciałem coś takiego złożyć - może się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 wszystko jest na wcisk czy coś kleiłeś? szkoda, że nie pokusiłeś się o użycie szpachli.. np. ta krecha łączenia połówek broni w prawej kończynie rzuca się mimo wszystko w oczy, chociaż malowanie urywa przysłowiowe 4 litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) 5 godzin temu, Przemek Przybulewski napisał: Dzięki. Kiedyś chciałem coś takiego złożyć - może się skuszę. Z czystym sumieniem mogę polecić ten model, który sklejałem. Byłem zaskoczony jakością wykonania elementów w ramkach. Bardzo łatwo i gładko odcinało się elementy z ramki. Po delikatnym oszlifowaniu nie było widać śladu. Model składało się jak klocki Lego. Może to moje wrażenie ale w zasadzie jakość bym porównał do nowych zestawów Tamiya za cenę 60 zł. 4 godziny temu, FAZZY_bez_humoru napisał: wszystko jest na wcisk czy coś kleiłeś? szkoda, że nie pokusiłeś się o użycie szpachli.. np. ta krecha łączenia połówek broni w prawej kończynie rzuca się mimo wszystko w oczy, chociaż malowanie urywa przysłowiowe 4 litery Wszystko jest na wcisk. Nie potrzebowałem w ogóle kleju. Słyszałem, że niektóre zestawy mają luźne ściski i do wymagających póz mecha potrzebny jest klej. W moim przypadku nie użyłem kleju. Łączenie zostawiłem specjalnie ponieważ robiłem to na zasadzie: "prosto z pudła" w myśl o tym na ile się da ciekawych rzeczy wyciągnąć bez ingerencję w konstrukcję modelu. Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Panzer Machine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 A co to za teoria, ze szpachlowanie dziur/szczelin to ingerencja w konstrukcje modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Piękny, gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 21 godzin temu, Bzdura napisał: A co to za teoria, ze szpachlowanie dziur/szczelin to ingerencja w konstrukcje modelu? Model nie był szpachlowany, nie był klejony i nie był malowany (czytaj: podkład, malowanie kolorów bazowych czy z shadingiem czy bez to bez różnicy) W ten sposób wiele ludzi składa modele Gunpla. I mnie chodziło ile da się wycisnąć z takiego modelu w momencie kiedy nałoży się na niego kilka efektów weatheringowych. Z takim zamysłem go wykonałem. 21 godzin temu, mbrnnr napisał: Piękny, gratki Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 20 Kwietnia 2019 Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Mi też się bardzo podoba. Ładne użycie różnych siuwaksów do weatheringu, wychodzi, że nawet samo MCP wystarczy żeby model wyglądał dobrze.Ja też się zastanawiałem nad czymś takim, tylko klasy MG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Ja mam jeszcze jednego HG w staszu i później też chciałbym spróbować jakiegoś MG a MCP? co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 20 Kwietnia 2019 Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Multi colored parts. Czyli wypraski z częściami w kolorach docelowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Dzięki za wyjaśnienie skrótu No tak! Taki był zamysł tak jak napisałeś: Godzinę temu, Tap-chan napisał: <...> wychodzi, że nawet samo MCP wystarczy żeby model wyglądał dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Maja 2019 Share Napisano 14 Maja 2019 Fajna sprawa! Chyba przy składaniu kolejnego będę musiał malowania spróbować... albo w ogóle dokupić jednego potwora w Ultimie Słowem, inspirująca galeria ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi