Qz9 Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 zwykła szyba biała. Zielonkawy odcień ma szyba pancerna w wiatrochronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 6 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2019 Mam w takim razie pytanie, jak zrobić gładką i równa powierzchnie zielonego odcienia, używam clear green i wszystko spływa z aerografu, albo jak grubo jest za geste i matowe, a pędzlem są ślady, głupio trochę ale no nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 Barwienie szkła owiewki to nie jest taka banalna sprawa jak się wydaje. Ja kiedyś bawiłem się z moją owiewką do Rafale przez bity miesiąc - nieustanne poprawki i powtórki. Najlepiej gdybyś zrobił mieszankę clear green z GX100 Gunze, a to wszystko mocno rozcieńczone Leveling Thinnerem, gdzieś tak 1:4, może nawet bardziej. Kładź taką mieszanką szybkimi ruchami mokrą warstwę i pozwól jej zaschnąć. Jeśli trzeba, operację powtórz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 6 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2019 Super, dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Czerwca 2019 Share Napisano 8 Czerwca 2019 Pięknie to Koledze wychodzi Podoba mi się bardzo malowanie i fajnie podrasowane bombki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2019 Po tym wstępie można przejść dalej Powoli zmierzam do celu, nie wszystko przyklejone, wiec większość można usunąć, cos zmienić, kalki przede mną, brudzenie kalek i jakieś tam drobne sprawy. Sam model jest banalnie prosty i finezji tu nie ma, wiec moim celem jest skupić się na malowaniu, zastosować wszystko co umiem i mieć pole do przemyśleń przy następnych modelach. Oczekuje sugestii są tu oleje które można delikatnie przytrzeć badz tez nanieść więcej. Nie jest to model redukcyjny wiec mam spory dystans, wśród grafik znajdziecie jedno zdjęcie oryginalnego samolotu, mam jednak podejrzenia (poszlaki), ze to po gruntownym malowaniu tuz pod koniec akcji na wietnamem. Tu poszlaka są odblaskowe pasy na bokach i brak jakichkolwiek zużyć, odblaski podobno piloci usuwali by maksymalnie zmniejszyć widoczność w nocy i często tych pasów nie ma na maszynach sprzed 70 roku. Jeśli chodzi o stopień zużycia to te samoloty były chyba traktowanie równie podle co radzieckie maszyny, czyli miód na serce i oczy modelarza, można się bawić piekła nie ma. Tu zabawana sprawa bo ta dziura w modelu zouikei mura jest i łatwo ja zalepić, zastanawiałem się dlaczego cały model ladnie pasuje a przed owiewka wywalili dziurę wielkość 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi