GrzechuM Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 (edited) Model jak w opisie. Sklejanie bardzo przyjemne. Malowany Hataką serii orange. Co do malowania i efektów to być może jest za bardzo "styrany" życiem. Konstruktywna krytyka mile widziana. Edited May 14, 2019 by GrzechuM 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 Się podoba i to bardzo. Jak zrobiłes obramowania oszklenia, kalkomania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzechuM Posted May 14, 2019 Author Share Posted May 14, 2019 (edited) 7 minut temu, Moses napisał: Się podoba i to bardzo. Jak zrobiłes obramowania oszklenia, kalkomania? Żółte obramowanie oszklenia to kalki z zestawu. Możliwe były dwie opcje kalek. Same żółte ramki lub ramki połączone z czarnym kolorem owiewki. (Ja zastosowałem same żółte ramki) Generalnie kalki zasługują na duży + bo w żadnym wypadku nie przypominają tych pancernych kalek Academy - których żadna chemia nie potrafi zmiękczyć - a jakie znamy z innych zestawów. Edited May 14, 2019 by GrzechuM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 Cześć! Jest bardzo ładny, też bym chciał takiego zrobić (zestaw już od dawna kupiony...). Mała uwaga, podobno jak skrzydło jest podniesione to automatycznie też wyjeżdżają klapy - przynajmniej tak słyszałem. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzechuM Posted May 14, 2019 Author Share Posted May 14, 2019 17 minut temu, pmroczko napisał: Cześć! Jest bardzo ładny, też bym chciał takiego zrobić (zestaw już od dawna kupiony...). Mała uwaga, podobno jak skrzydło jest podniesione to automatycznie też wyjeżdżają klapy - przynajmniej tak słyszałem. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Co do klap to faktycznie tak powinno być przy czym producent o ile przewidział wychylone sloty przy podniesionym skrzydle o tyle "zapomniał" o ruchomych klapach. Przez chwilę nawet myślałem o tym by je wyciąć ale gdzieś ta myśl uciekła ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Bardzo ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Ładnie wykonany, malowanie staranne, niestety o weatheringu nie można tego powiedzieć. Nienaturalny, zwłaszcza tylna część spodu kadłuba. Mogłeś go zostawić czystego z lekkim washem i efekt byłby o niebo lepszy. Jeśli nie zabezpieczyłeś weatheringu, to go zmyj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 21 godzin temu, pmroczko napisał: Jest bardzo ładny, też bym chciał takiego zrobić (zestaw już od dawna kupiony...). Znam ten ból Pawle, ja szukam zestawu wczesniejszego z malowaniem USMC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzechuM Posted May 15, 2019 Author Share Posted May 15, 2019 2 godziny temu, GreGG24 napisał: Ładnie wykonany, malowanie staranne, niestety o weatheringu nie można tego powiedzieć. Nienaturalny, zwłaszcza tylna część spodu kadłuba. Mogłeś go zostawić czystego z lekkim washem i efekt byłby o niebo lepszy. Jeśli nie zabezpieczyłeś weatheringu, to go zmyj. Dzięki za uwagi. Tak, mam świadomość, że weathering może być przesadzony. Nie ukrywam, że jest to pierwszy model, w którym zastosowałem go na taką skalę i być może ta skala mnie przerosła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 Fajny!! Fajnie pomalowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlb Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 Konstruktywnej krytyki nie przeczytasz ode mnie bo mi się podoba, i to bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts