Skocz do zawartości

F-8E Crusader, Academy 1/72

GrzechuM

Rekomendowane odpowiedzi

Model jak w opisie. Sklejanie bardzo przyjemne. Malowany Hataką serii orange. Co do malowania i efektów to być może jest za bardzo "styrany" życiem. 

Konstruktywna krytyka mile widziana.

DSC_0670.JPG

DSC_0658_zpsxxftgybb.jpg

DSC_0650_zpskhlwmvej.jpg

DSC_0671_zpstxf1hj39.jpg

DSC_0667_zpsjla4ug0v.jpg

DSC_0680_zpsliwe3igz.jpg

DSC_0677_zps444thukf.jpg

DSC_0687_zpsf4c0wkoi.jpg

DSC_0691_zpsxbgkmkpr.jpg

DSC_0685_zps3rxq067c.jpg

DSC_0669_zpsj2bmfa3o.jpg

DSC_0668_zpsiu9gvgor.jpg

Edytowane przez GrzechuM
  • Like 3

Się podoba i to bardzo. Jak zrobiłes obramowania oszklenia, kalkomania?

Napisano (edytowane)
7 minut temu, Moses napisał:

Się podoba i to bardzo. Jak zrobiłes obramowania oszklenia, kalkomania?

Żółte obramowanie oszklenia to kalki z zestawu. Możliwe były dwie opcje kalek. Same żółte ramki lub ramki połączone z czarnym kolorem owiewki. (Ja zastosowałem same żółte ramki) Generalnie kalki zasługują na duży + bo w żadnym wypadku nie przypominają tych pancernych kalek Academy - których żadna chemia nie potrafi zmiękczyć - a jakie znamy z innych zestawów. 

Edytowane przez GrzechuM

Cześć!

Jest bardzo ładny, też bym chciał takiego zrobić (zestaw już od dawna kupiony...).

Mała uwaga, podobno jak skrzydło jest podniesione to automatycznie też wyjeżdżają klapy - przynajmniej tak słyszałem.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł

17 minut temu, pmroczko napisał:

Cześć!

Jest bardzo ładny, też bym chciał takiego zrobić (zestaw już od dawna kupiony...).

Mała uwaga, podobno jak skrzydło jest podniesione to automatycznie też wyjeżdżają klapy - przynajmniej tak słyszałem.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł

Co do klap to faktycznie tak powinno być przy czym producent o ile przewidział wychylone sloty przy podniesionym skrzydle o tyle "zapomniał" o ruchomych klapach. Przez chwilę nawet myślałem o tym by je wyciąć ale gdzieś ta myśl uciekła ;]

Ładnie wykonany, malowanie staranne, niestety o weatheringu nie można tego powiedzieć. Nienaturalny, zwłaszcza tylna część spodu kadłuba. Mogłeś go zostawić czystego z lekkim washem i efekt byłby o niebo lepszy. Jeśli nie zabezpieczyłeś weatheringu, to go zmyj.

21 godzin temu, pmroczko napisał:

Znam ten ból Pawle, ja szukam zestawu wczesniejszego z malowaniem USMC

2 godziny temu, GreGG24 napisał:

Ładnie wykonany, malowanie staranne, niestety o weatheringu nie można tego powiedzieć. Nienaturalny, zwłaszcza tylna część spodu kadłuba. Mogłeś go zostawić czystego z lekkim washem i efekt byłby o niebo lepszy. Jeśli nie zabezpieczyłeś weatheringu, to go zmyj.

Dzięki za uwagi. Tak, mam świadomość, że weathering może być przesadzony. Nie ukrywam, że jest to pierwszy model, w którym zastosowałem go na taką skalę i być może ta skala mnie przerosła.

• 3 weeks later...