GrzechuM Napisano 14 Maja 2019 Share Napisano 14 Maja 2019 (edytowane) Model jak w opisie. Sklejanie bardzo przyjemne. Malowany Hataką serii orange. Co do malowania i efektów to być może jest za bardzo "styrany" życiem. Konstruktywna krytyka mile widziana. Edytowane 14 Maja 2019 przez GrzechuM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Maja 2019 Share Napisano 14 Maja 2019 Się podoba i to bardzo. Jak zrobiłes obramowania oszklenia, kalkomania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuM Napisano 14 Maja 2019 Autor Share Napisano 14 Maja 2019 (edytowane) 7 minut temu, Moses napisał: Się podoba i to bardzo. Jak zrobiłes obramowania oszklenia, kalkomania? Żółte obramowanie oszklenia to kalki z zestawu. Możliwe były dwie opcje kalek. Same żółte ramki lub ramki połączone z czarnym kolorem owiewki. (Ja zastosowałem same żółte ramki) Generalnie kalki zasługują na duży + bo w żadnym wypadku nie przypominają tych pancernych kalek Academy - których żadna chemia nie potrafi zmiękczyć - a jakie znamy z innych zestawów. Edytowane 14 Maja 2019 przez GrzechuM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Maja 2019 Share Napisano 14 Maja 2019 Cześć! Jest bardzo ładny, też bym chciał takiego zrobić (zestaw już od dawna kupiony...). Mała uwaga, podobno jak skrzydło jest podniesione to automatycznie też wyjeżdżają klapy - przynajmniej tak słyszałem. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuM Napisano 14 Maja 2019 Autor Share Napisano 14 Maja 2019 17 minut temu, pmroczko napisał: Cześć! Jest bardzo ładny, też bym chciał takiego zrobić (zestaw już od dawna kupiony...). Mała uwaga, podobno jak skrzydło jest podniesione to automatycznie też wyjeżdżają klapy - przynajmniej tak słyszałem. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Co do klap to faktycznie tak powinno być przy czym producent o ile przewidział wychylone sloty przy podniesionym skrzydle o tyle "zapomniał" o ruchomych klapach. Przez chwilę nawet myślałem o tym by je wyciąć ale gdzieś ta myśl uciekła ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Ładnie wykonany, malowanie staranne, niestety o weatheringu nie można tego powiedzieć. Nienaturalny, zwłaszcza tylna część spodu kadłuba. Mogłeś go zostawić czystego z lekkim washem i efekt byłby o niebo lepszy. Jeśli nie zabezpieczyłeś weatheringu, to go zmyj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 21 godzin temu, pmroczko napisał: Jest bardzo ładny, też bym chciał takiego zrobić (zestaw już od dawna kupiony...). Znam ten ból Pawle, ja szukam zestawu wczesniejszego z malowaniem USMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuM Napisano 15 Maja 2019 Autor Share Napisano 15 Maja 2019 2 godziny temu, GreGG24 napisał: Ładnie wykonany, malowanie staranne, niestety o weatheringu nie można tego powiedzieć. Nienaturalny, zwłaszcza tylna część spodu kadłuba. Mogłeś go zostawić czystego z lekkim washem i efekt byłby o niebo lepszy. Jeśli nie zabezpieczyłeś weatheringu, to go zmyj. Dzięki za uwagi. Tak, mam świadomość, że weathering może być przesadzony. Nie ukrywam, że jest to pierwszy model, w którym zastosowałem go na taką skalę i być może ta skala mnie przerosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 Fajny!! Fajnie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 Konstruktywnej krytyki nie przeczytasz ode mnie bo mi się podoba, i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi