M.A.V. Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 Ja na Twoim miejscu to bym jednak kupił gotowca - odejdzie kombinowanie z kolcami. Co do palików sugerowałbym spróbować z tym : https://www.martola.com.pl/pl144/produkty46164/slide_fit_brass_pack_0_3_0_5_0_7_0_9mm w zestawie kilka średnic do wyboru i na pewno coś się dobierze żeby pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) Wykałaczki, zapałki, patyczki do szaszłyków, gałązki w 1:72 mogą być już za grube. Na fotce poniżej bodajże z wykaľaczek. Sam "drut" to PE. Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez R_Mazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Witam. Usunąłem pale i drut kolczasty, tak jak mi sugerowaliście. Postanowiłem troszkę błota dodać, by nie było to takie monotonne. Teraz czas na dalsze prace jak tylko błoto wyschnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Cześć. Patrzę na twòj projekt z zazdrością i podziwem. Jak tylko zobaczyłem twòj warsztat wykluł się w mojej głowie kolejny po Tigerze pomysl na scenkę. To co teraz masz to genialna baza. Przeszukałem neta i podsuwam kilka pomysłów poniżej (z bòlem bo znalazłem dla siebie) Pociągnij to dalej i będzie dzieło sztuki. Zasiadam w pierwszym rzędzie. Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Wygląda, jakby tonął w tym błocku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2022 23 godziny temu, Mariusz45 napisał: Cześć. Patrzę na twòj projekt z zazdrością i podziwem. Jak tylko zobaczyłem twòj warsztat wykluł się w mojej głowie kolejny po Tigerze pomysl na scenkę. To co teraz masz to genialna baza. Przeszukałem neta i podsuwam kilka pomysłów poniżej (z bòlem bo znalazłem dla siebie) Pociągnij to dalej i będzie dzieło sztuki. Zasiadam w pierwszym rzędzie. Mariusz. Dziękuję Mariusz za zdjęcia. Przepiękne prace. Myślę że w 1:35 mógłbym poszaleć, ale w 1:72 mam małe obawy. Mam Mark V w 1:35 i też będę go sklejał, wtedy na pewno którąś pracą się będę inspirował. Zobaczymy co wyjdzie z tej w 1:72. 22 godziny temu, Lipstein napisał: Wygląda, jakby tonął w tym błocku... Taką miałem wizję tej vinetki. Mark I który zakopał się w błocie. To jest pierwsza moja praca w której odwzorowuję błoto, tak że nie mam pojęcia jak ono wyjdzie po skończeniu. Będę się starał by było ok. Dziękuje jeszcze raz Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Na kanale Nightshift ostatnio przewinęła się seria z Mark IV i podstawką do niego. Warto sobie popatrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Jak miał być utopiony, to lepiej być nie może (moim skromnym zdaniem...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Maja 2022 W dniu 25.04.2022 o 18:11, orzechu500 napisał: Na kanale Nightshift ostatnio przewinęła się seria z Mark IV i podstawką do niego. Warto sobie popatrzeć Tak dokładnie. Oglądałem na bieżąco wszystkie 5 części. W dniu 25.04.2022 o 20:27, Lipstein napisał: Jak miał być utopiony, to lepiej być nie może (moim skromnym zdaniem...) Dzięki, postaram się jak tylko potrafię, by coś z tego wyszło. Tym czasem dotarły do winetki nowi żywiczni figuranci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 Hmm, nieco statyczne pozy. Będą stać i przyglądać się jak tonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Maja 2022 3 godziny temu, zaruk napisał: Będą stać i przyglądać się jak tonie? On już zatonął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 34 minuty temu, jawkers napisał: On już zatonął. Wody bym dodał... Jakieś kałuże wielkie, czy "cuś"... No i wypadałoby zróżnicować kolor tego czegoś, co ma uchodzić za błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Maja 2022 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Maja 2022 7 godzin temu, Dorotka napisał: Wody bym dodał... Jakieś kałuże wielkie, czy "cuś"... No i wypadałoby zróżnicować kolor tego czegoś, co ma uchodzić za błoto To jest jeszcze nie skończone. Będe powoli nad tym pracował. Kałuża bedzie z lewej strony czołgu. Bedzie mial bok zalany. Żołnierze mieli by stać nad tym czolgiem i sie zastanawiac co dalej, ale nie wiem czy ich dodam. Bede różnicował pigmentami i moze jakieś gałęzie czy coś dolożę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Lipca Autor Super Moderator Share Napisano 18 Lipca Witam. Czas dokończyć zbiornik. I ziemia stała się czarna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Lipca Share Napisano 18 Lipca 28 minut temu, jawkers napisał: ziemia stała się czarna. Chyba błotko wyschło od ostatniego postu. Podglądam z zaciekawieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Lipca Autor Super Moderator Share Napisano 20 Lipca Witam. Starania z nadaniem barwy błota. W ruch poszły farby Vallejo. Nie mam pojęcia czy barwa jest odpowiednia. Jutro zobaczę to przy dziennym świetle, ale myślę że tak zostanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Lipca Share Napisano 21 Lipca Waćpan wracasz niczym bumerang.... nieźle utopiony tylko teraz wygląda jak porzucony... jeśli by niedawno był w ruchu to w takim błocku swoim szerokim zadkiem musiałby wyżłobić niezły szeroki ślad który nawet przy dość płynnym błocie tak szybko by się nie zniwelował... (wózek z kółkami pomijam chociaż też pewnie by coś za sobą zostawiły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Lipca Autor Super Moderator Share Napisano 21 Lipca 18 minut temu, M.A.V. napisał: Waćpan wracasz niczym bumerang.... nieźle utopiony tylko teraz wygląda jak porzucony... jeśli by niedawno był w ruchu to w takim błocku swoim szerokim zadkiem musiałby wyżłobić niezły szeroki ślad który nawet przy dość płynnym błocie tak szybko by się nie zniwelował... (wózek z kółkami pomijam chociaż też pewnie by coś za sobą zostawiły) Witam. No tak, brak czasu i wiele innych czynników niestety jest tego powodem, że nie zawsze mogę usiąść i w spokoju coś pogrzebać. Ślady po gąsienicach miałem zrobione. Lecz po ciągłych zmianach warstw błota niestety nie są już widoczne. Trudno już nic nie wymyślę. Mam zamiar wylać wodę pod wózek i postawić kilku żołnierzy, ale nie wiem czy to dobry pomysł z tymi żołnierzami. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Lipca Share Napisano 21 Lipca Bardziej teraz wygląda na porzucony, nie musiał przecież być rozbity, mógł po prostu się zepsuć może kilku piechociarzy obok? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Lipca Autor Super Moderator Share Napisano 21 Lipca Mam takich załogantów Zamierzam ich użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lipca Autor Super Moderator Share Napisano 22 Lipca Witam. W dniu dzisiejszym, tematem przewodnim będzie "kałuża" inaczej "zastoina wodna". Kałuże zrobiłem w trzech wgłębieniach, w których w warunkach realnych, mogła by się zebrać woda. Są to moje pierwsze zastoiny wodne i według mnie wyglądają dobrze. Wiadomo na żywo zawsze to lepiej wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Lipca Share Napisano 22 Lipca Fajnie to wygląda. A propos kałuży to definicja "wojskowa" brzmi. Kałuża to zbiornik wodny o małym znaczeniu strategicznym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca Wyglądają bardzo dobrze! Podziwiam odwagę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Lipca Autor Super Moderator Share Napisano 23 Lipca Dziękuję Panowie. Zastanawiam się nad figurkami. Nie mam doświadczenia w malowaniu figurek. Jest duża szansa, że figurki te zniszczą cały wygląd tej winety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca IMHO wygląda teraz, jakby zatkał sobą bijące spod spodu źródło, a nie zatrzymał się w kałuży.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi