zegeye Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Witajcie, jak dotąd dość rzadko zaglądałem na to szacowne forum. No i do dziś niczego tu nie prezentowałem.... w warsztacie, ale postanowiłem zmienić ten stan rzeczy. Czy to dobrze.... nie wiem okaże się. Jeśli się Wam nie spodoba dajcie znać.... zniknę z Waszych oczu Od jakiegoś tygodnia dłubię sobie tego Mustanga. On jest bez specjalnej napinki, z tego co miałem w magazynku (a ten jest baaardzo duży). Więc na wstępie napiszę że nie, nie będę nic robił z jego owiewką... i tak wiem że ona jest zwalona. Być może ma jeszcze kilka innych wad, ale po zlepieniu w zasadzie wygląda jak Mustang, a na dokładkę leżał u mnie na półce i wołał.... no więc wziąłem go i robię. A tak wychodzi: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Trochę tak przez zaskoczenie Prezes poleciał Nie zdążyłem chleba i soli przygotować Jak patrzę na "temat" to jestem skłony zaryzykować tezę że jakiś koniec świata się kroi. Tak bez hinomaru na kadłubie Coś jednak jest na rzeczy. Na razie wygląda to obiecująco. Blacharka wychodzi całkiem zgrabnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Ładnie to wszystko wygląda.Za podejście do tematu należy się koledze i to duży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Ty mi tu Zbychu byle mustangiem oczu nie mydlij. Dawaj raz dwa łodzia latajacego. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 20 minut temu, lesio-69 napisał: Dawaj raz dwa łodzia latajacego. Też po cichaczu liczyłem na tą piękność ale chyba Kolega zapchał ją na dno magazynu i kicha. Trzeba będzie samemu iść na zakupy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 (edited) Czapką do ziemi witam, panie przewodniczący, czapką do ziemi Zaskakująca tematyka, nie sądziłem, że ta maszyna cię w ogóle zainteresuje. Jakby co, mam jeszcze w zapasach F-51 Italki, jeśli cię temat wciągnie Czy blachy też leżakowały od lat, czy kupowałeś jakoś ostatnio? Czekam w napięciu co dalej- no i na to, jakie malowanie wybierzesz. Może "13" Jacqueline Cochran? https://www.thisdayinaviation.com/jackie-cochrans-north-american-aviation-inc-p-51c-mustang-racer-n5528n/ Edited May 24, 2019 by LordDisneyland Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted May 24, 2019 Author Share Posted May 24, 2019 (edited) Hej chłopaki, bez przesady. Oczywiście uwielbiam wszystko co ma na sobie hinomaru, ale interesuje mnie cały konflikt rejonu Pacyfiku. Poza tym mustang to ikona. Jak bym mógł go pominąć? Nie zamierzam. Co więcej chciałbym zrobić wszystkie modele. Jeden już prawie mam: Ale rejserow robił nie będę. A ten Revell w malowaniu pudełkowym. Jedyny słuszny, spadkobierca dywizjonu latających tygrysów z Chin w 1944 roku. A blachy....tak to stary Edek..... Leżakowały dość długo. Edited May 24, 2019 by zegeye 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted May 26, 2019 Author Share Posted May 26, 2019 Garbusek nabiera kształtów... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 No na razie szału nie ma. Ale patrząc na 'srebrzucha" to raczej poradzisz z "materią" bezproblemowo. Trzymam kciuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 No to będzie cudeńko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted May 29, 2019 Author Share Posted May 29, 2019 Model Revella, choć nie taki znowu zły, wymaga jednak nieco prac "budowlanych". Ale to nic, co nie byłoby do ogarnięcia. Po drodze dorobiłem też wnętrze lampy do lądowania.... (telefon nie sfokusował dobrze... przepraszam) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Tempo prac iście wyścigowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted May 31, 2019 Author Share Posted May 31, 2019 Położyłem czarnucha... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 Ładnie Aczkolwiek......... dostrzegam jakiś podejrzany światłocień nad prawym wydechem (a raczej dziurą na wydech) 21 minut temu, zegeye napisał: Położyłem czarnucha. Kolega wie że w "dzisiejszych czasach" może to być "śliskie" sformułowanie. I będzie trzeba tłumaczyć, wyjaśniać, przepraszać i etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted May 31, 2019 Author Share Posted May 31, 2019 19 minut temu, abtb napisał: Aczkolwiek......... dostrzegam jakiś podejrzany światłocień nad prawym wydechem (a raczej dziurą na wydech) Sokole oko. To ślad po palcu... poprawi się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted June 3, 2019 Author Share Posted June 3, 2019 No dobra.... pojechałem dalej z tematem.... na początek marne próby tzw. black basing.... (uczę się) Potem kolorki podstawowe.... Jak można zauważyć na końcówce prawego skrzydła zrobił mi się mały kleks.... trzeba było poprawiać... Na koniec zaakcentowałem linie (nie wszystkie) podziau na skrzydłach i kadłubie innym odcieniem olive drab. Teraz będą drobiazgi i kalki.... potem łosz.... do babaryby chyba dam radę 8-) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Chłopie zwolnij bo nie nadążam z oglądaniem zdjęć Czyli jest szansa na "oblukanie" na Babarybie. Mój "rogacz" dopiero się podkładuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted June 7, 2019 Author Share Posted June 7, 2019 (edited) Porobiłem trochę śladów eksploatacyjnych i wystartowałem z kalkami.... ale na Babarybę nie dokończę go niestety..... wczorajszy dzień zszedł mi na szykowaniu dyplomów dla zwycięzców, a dziś idę ustawiać stoły i szykować halę na wasze przybycie Edited June 7, 2019 by zegeye 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 8 minut temu, zegeye napisał: ale na Babarybę nie dokończę go niestety. Spokojnie, damy radę zapchać wolne miejsce "modelem zastępczym" . Już pakuję do pudła 9 minut temu, zegeye napisał: wczorajszy dzień zszedł mi na szykowaniu dyplomów dla zwycięzców, 9 minut temu, zegeye napisał: a dziś idę ustawiać stoły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted June 7, 2019 Author Share Posted June 7, 2019 42 minuty temu, abtb napisał: Dyplomy oczywiście są niewypełnione.... pisałem o projekcie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 1 godzinę temu, zegeye napisał: Dyplomy oczywiście są niewypełnione.... pisałem o projekcie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted July 22, 2019 Author Share Posted July 22, 2019 Coś tam się ruszyło w temacie.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted August 4, 2019 Author Share Posted August 4, 2019 W zasadzie skończyłem. Galeria niebawem... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 23 minuty temu, zegeye napisał: W zasadzie skończyłem 23 minuty temu, zegeye napisał: Galeria niebawem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 Doczekałem Podoba mi się efekt tego blackbasingu, na wcześniejszych fotkach rzecz jasna, bo ostatnią traktuję jako teaser do galerii 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts