Solo Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 Kolor plastiku też się trochę różni... Jureczku, to dysze z tego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2019 Prysnąłem bardzo rozcieńczonym surfacerem 1500 Poszpachlowalem szparki na spodzie Psiknąłem surcerem czarnym od Vallejo Te ślady na wlotach -przykleił mi sie do podstawki Dysze zestawowe , troszkę je pociąłem mocno pocieniłem Aby je troszkę urealnić ,muszę pozbyć sie tych wyobleń zaznaczonych na zdjęciu Na razie tylko tyle ,a i robię wszystko ,aby nie zacząć malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Nie morduj się z tymi dyszami, kup Amigo models lub inne . np edka. lub dobry klon ., jest na AllegroTe, to spółdzielnia pracy,, daremny trud::,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin_PL Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Żadne kupowanie dysz . Po co ? Co to pomoże ? . Będzie jak róża w nocnik. Przecież widać , ze modelarz ma problem z podstawowymi technikami modelarskimi , a Ty mu dysze każesz kupować. Jureczku obawiam się , ze tzw digital camo to jednak trochę nie na Twoje siły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 A czemu nie?Niech zobaczy różnice.Pokaż jak sam to zrobiłeś i nie krytykuj kogoś kto nie stoi w bramie za rogiem i czeka na zeta na browar ,tylko ma podobną pasję.Nie każdy może być Rembrantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Do Academy zdaje się dysze robi Aires, nie trzeba sprowadzać z Amigo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2019 To dodałeś mi kopa .Teraz to już na pewno nie ruszę Dodatków nigdy nie kupowałem , bo jak widzisz technika sklejania nie jest u mnie na poziomie modelarskim Sklejam bo lubię , dla siebie i wnuków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Dodatki to żadna magia, trzeba je po prostu przykleić zamiast części zestawowych, dałbyś radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Oczywiście,ale polecam koledze te najlepsze.Czy nie oto tu chodzi? Pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Kwestie finansowe są ważne, a do tego moim zdaniem dysze Airesa są chyba ładniejsze niż Amigo. Te ostatnie mają też do montażu blaszki na gondolach, moim zdaniem trudne w montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Ilekroć biorę się za model to myślę,,,wow,, ale go zrobię.I jak wyląduje w galerii , to widzę błędy, które mi umknęły.Nawet Andrzej Ziober bije się w piersi.A gdzie mi do Niego.Czasem sobie myślę, czy to jest już obsesja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Mam podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2019 Nie wstydzę sie Moi Drodzy , ale co tu dużo gadać ,bardzo i to baarrdzzo odstaje za Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Tu żadnego wstydu nie ma.To się nazywa modelarstwo. To coś jak wyprawa Odyseusza po złote runo. .Sięgaj po to czego nigdy nie złapiesz.Ponoć mu się udało! Mity mogą wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Podoba mi się takie podejście. Jureczku, nie daj sobie nigdy wmówić, że czegoś tam nie możesz albo nie powinieneś, bo nie umiesz albo że za wcześnie. Walić to, jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. Najwyżej zepsujesz teraz, za to potem już nie. Ja tak do tych rzeczy podchodzę i wciąż żyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2019 Solo jak coś spieprzę to mnie opierdzielisz ,jak coś mi się uda fajnie zrobić to pochwalisz Dzieki za to Dysze muszę wypolerować , nawet mi sie podobają , jednak po powiększeniu na fotkach , wyszły babole Wstępnie prysnąłem dol I dołożyłem sobie dysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Dół mi się podoba, lubię taki lekko przesadzony marmurek i preshading. Z dyszami gorzej, ale ja też nie mam pomysłu jak je realistycznie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2019 Dysze wystrugałem nowe , nawet podobne do originale ,nie jest to Aries ale jestem zadowolony Przygotowałem gore I naszykowałem zestaw do pracy Przedrukowałem kalki są od Cartografa jednak bardzo odbiegają od orginalu ,będę kombinował Przygotowany do malunku I pierwsze podejście Cholernie trudno ,jednak zabawa super Do końca daleko , nie da rady przyspieszyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2019 Dla relaksu zrobiłem kabelki do kolek i dalszy ciąg malowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 jaki to będzie nr burtowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2019 Nr 619 Na pewno wyjdzie SF ,ponieważ jest mi bardzo trudno układać ten kamuflaż , ale zarąbiście mi się podoba Wychodzi troszkę nierówno , myślę , ze uda mi się to wyrównać gdy będę malował kolor pośredni - FS 36320 Gunze H-307 tzn. ciemniejszy od jasnego -baza , a jaśniejszy od ciemnego Zabawa naprawdę przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) ładnie wyglada choć współczuje ilości pracy , bo musi być katorga, następnym razem polecam maski Naprawdę trudne to nie jest, ja malowałem su27 w digital i myśle ze było to łatwiejsze niż kładzenie kalek. https://www.martola.com.pl/pl140/produkty74692/digital_mikoyan_mig_29ub Edytowane 20 Czerwca 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2019 Wielka katorga to nie jest . Kalki bardzo odbigaja od orginalu , dlatego tak jak pisalem wczesniej kombinuje . aby jak najbardziej sie zblizyc do orginalu Porobilem szablony z przedrukowanych kalek i na podstawie zdjec usiluje je odpowiednio -'' umaskowac '' Na zdjeciu ponizej rozkad kalek Tak wygląda orginal i do takiego efektu chce sie zbliżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 21 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2019 Uporałem sie z najciemniejszym kolorem 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi