Jump to content

MiG - 29 1:48 Academy

jureczek
 Share

Recommended Posts

Piętnastka ,  nie polecam to nie to co osiemnastka tej samej firmy

Co pokaże ten zestaw okaże sie podczas lepienia

Pobawiłem sie fotelem , bo bardzo odbiegał   od  normalności i pocieniłem osłonę tablicy

Bedzie Slowak

Do zestawu dołączone sa kalki jednak będę robił szablony i próbował pobawić się malowaniem

HnHbebx.jpgg2ZMjuB.jpgparnwRj.jpgdgzljKD.jpgUj9PZPu.jpgohRz5OO.jpg

Nie wiem jak jest w tym, ale znajomi mówili że Academy zrobiło kadłub w czterech częściach. I w instrukcji podają żeby sklecić dół i górę z tylnej części razem, przód - góra i dół a dopiero potem całość razem. Ponoć średnio to pasowało i potem robili tak że najpierw montował odo no cała górę, osobno dół i potem to razem sklejali. Nie wiem czy ten wywód coś pomoże, ale zawsze można sprawdzić na sucho. 

Tylko w ten sposób łącząc częsci góry i potem dołu można to skleić. Malo tego, trzeba wzmocnić połączenia podklejając od spodu linie łączenia kawałkami plastiku. Tak z ogole to to jest juz bardzo wiekowy model i dość trudny w montażu. Trzeba być bardzo dokladnym. Plus jest taki, ze jest do niego mnostwo dodatkow i można zrobić fajnego migacza z tego zestawu.

Edited by Qz9

Dide i Bazylms Macie racje ,pocięty jest bardzo .Bedę starał się to wolno ogarnąć

Nie potrafię wstawiać fotek i ich opisać pod spodem ,wiec najpierw napisze o później wstawię zdjęcia

Pomalowałem kola - nawet mi sie podobają i powalczyłem z tablica , Tutaj poległem , chciałem aby po waszu nie była taka ciemna , wiec maznąłem jaśniej - wyszła kaszana . Płyn hamulcowy , mycie i od początku , nie jest najgorzej , lupa ,trochę poprawek i będzie OK

Wnęki podwozia sa ogromne ale puste ,będę chciał upchnąć troszkę kabelków

Teraz pytanie do znawców prawa strona wnęk ( mowie o kierunku lotu ) posiada zespól do tankowania - a co jest w lewej ?

Na jednym z poniższych zdjęć zaznaczyłem lekkie zapadniecie elementu -już skleiłem . Bedzie szpachla .Elementy przy składaniu na sucho już miały bardzo  zapadnięte krawędzie

W dalszym montażu wykorzystam sugestie moich przedmówców i wzmocnie krawędzie klejenia

fZrGdv3.jpgh0AKh2W.jpgUEN63lQ.jpgFODndxm.jpgwX8wkJJ.jpgG0ovIX3.jpgIxlbFyE.jpgG2HZSsc.jpg3spSaXk.jpg4jUJHUX.jpgJrYsJGU.jpgVP4JYif.jpggUzXL4w.jpg

Bazylms o to mi chodziło ,wielkie dzieki

Pisałem do Jawkersa na PW i dostałem odpowiedz . Jak dla mnie trochę zawiłą bo tłumaczył mi jak wstawiać fotki , a Ty kiedyś tłumaczyłeś jak posługiwać sie Ingmurem

Kadłub poklejony .Balem sie o spasowanie chwytów powietrza , ale nie wyszło najgorzej

Teraz to czego najbardziej nie lubię , szlifowanie i poprawa linii

NeBO6lw.jpgL0wMOj1.jpgXjxYexl.jpg4q5XUsW.jpg

Sprawdzam pisanie pod obrazkami

Działa ??

Bazylms dziękuje

Jawkers ,wiem czytałem i bardzo dziękuje. Nie gniewaj się , jednak jakoś dla ,mnie to było bardzo zawile

Poświeciłeś sporo czasu na fotki i opis

Przepraszam za poświęcony czas

Wystarczyło napisać ,  po obrazku kliknij enter tak jak Bazylms

Jeszcze raz bardzo przepraszam i dziękuje

Najważniejsze , ze działa

Taki był kształt wyprasek , a ja myślę , ze to jest luz miedzy slotami i klapami

Tak marzy mi się go pomalować , jednak teraz OGROMNIE się boje

6aktlEY.jpg

Myślę ,ze to są te szparki

Pg2Ytjz.jpg

fm4O1id.jpg

rjj78yR.jpg

Solo pytał  o połączenie  skrzydeł  na obszarze  pomiędzy klapami tylnymi i na krawędzi natarcia.Trza to poprawić.Tam ma być zero szparki.