jureczek Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2019 Dalszy ciag malowan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2019 Aktualizacja postępu prac Jest trochę wpadek ,dysza zrobiła kaput , owiewka nie za specjalna i kolor fotek tez jakiś nijaki w realu jest ladnieszy Wszystko do korekty . HA HA i tak zorabiscie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 29 Czerwca 2019 Share Napisano 29 Czerwca 2019 ładny, tylko anteny z nosa do usunięcia - foto moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 30 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2019 To się uporałem , fajnie wygląda na polce Jutro wrzucę więcej zdjęć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grumpy Napisano 30 Czerwca 2019 Share Napisano 30 Czerwca 2019 Bardzo mi się podoba twoje podejście do tego co robisz. Nie przejmujesz się niepowodzeniami, tylko czerpiesz z modelowania autentyczną przyjemność. No i co najważniejsze, coraz lepiej ci to wychodzi. Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Lipca 2019 Autor Share Napisano 1 Lipca 2019 Dziękuję Nareszcie ktoś mnie rozumie Cytat Bardzo mi się podoba twoje podejście do tego co robisz Bardzo dobre określenie , za modelarza w pełnym tego słowa znaczeniu się nie uważam ''. Sklejam '' , może to wyższy stopień mojego lepienia . Bardzo mnie ta robota relaksuje , nawet jak coś się partoli .Talentu za dużego to ja nie mam .Jak przez 50 lat się nie nauczyłem to już się chyba nie nauczę , chociaż jako wielki optymista mam nadzieje Pociesza mnie fakt , ze coraz ładniej moje ulepki wyglądają Ostatni mój ulepek MiG-29 Slowckich Sil Powietrznych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Lipca 2019 Share Napisano 2 Lipca 2019 Wszystko fajnie, tylko czemu popełniasz klasycznego babola, wałkowane było to milion razy, i robisz zamknięte i górne wloty i dolne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 2 Lipca 2019 Autor Share Napisano 2 Lipca 2019 Moja wina Podczas montażu nie moglem spasować imitacji silników w dolotowych gondolach , wiec je pominąłem .Aby nie było dziury ,zakleiłem dolne W późniejszym terminie dorobię osłonki Wiedziałem o tym ,ponieważ wcześniej bawiłem sie tym samolotem w 1 : 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toyo Napisano 2 Lipca 2019 Share Napisano 2 Lipca 2019 Hamulec aerodynamiczny, fajnie wygląda, ale niestety, ta on nie działa, dolna część może być "oklapnięta", ale nie górna. Wypuszczenie blokuje podwodzie i/lub zbiornik podwieszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Lipca 2019 Share Napisano 2 Lipca 2019 1 godzinę temu, Toyo napisał: Hamulec aerodynamiczny, fajnie wygląda, ale niestety, ta on nie działa, dolna część może być "oklapnięta", ale nie górna. Wypuszczenie blokuje podwodzie i/lub zbiornik podwieszany. Hamulec aero w 29-ym wychyla się symetrycznie. Opuszczenie tylko dołu możliwe jest tylko w przypadku braku ciśnienia w instalacji hydraulicznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Lipca 2019 Share Napisano 2 Lipca 2019 (edytowane) Jest niestety także błąd w konfiguracji podwieszeń. W 29-ym niestety nie można podwiesić trzech rodzajów np rakiet a tylko dwa.... I montując zbiornik podwieszany sugerowałeś się instrukcją co niestety było błędem. Zbiornik powinien być przesunięty do przodu... Edytowane 2 Lipca 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Lipca 2019 Autor Share Napisano 3 Lipca 2019 Faktycznie co do konfiguracji podwieszeń nie moglem znaleźć odpowiedniego zdjęcia .Moja broszurka od Kagero tez nic mi na ten temat nie mówiła , Zludana instrukcja tez wprowadziła mnie w błąd z fotka 3 rakiet na pylonach .Co do zbiornika na wypraskach nie byl zaznaczony otwór co do jego umiejscowienia . Kombinowałem na wlane oko , aby nie blokował hamulców i klap podwozia . Tamzan79 marzy mi sie Migacz od GWH .Jak uciułam troszkę hajcu , zrobię go w polskim malowaniu , Ciebie będę prosił o pomoc . Za co już z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 59 minut temu, jureczek napisał: Tamzan79 marzy mi sie Migacz od GWH .Jak uciułam troszkę hajcu , zrobię go w polskim malowaniu , Ciebie będę prosił o pomoc . Za co już z góry dziękuje Nie ma sprawy, zawsze służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Lipca 2019 Autor Share Napisano 3 Lipca 2019 OK To na tym forum lubię najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 (edytowane) Dorzucę i ja swoje Bo, jeśli najpierw piszesz, że Co do zbiornika na wypraskach nie byl zaznaczony otwór co do jego umiejscowienia . Kombinowałem na wlane oko ale piszesz wcześniej że masz: Moja broszurka od Kagero domyślam się, że chodzi o TopShotsa nr 11. To wystarczy się przyjrzeć na zdjęcie okładkowe, pięknie pokazujące umiejscowienie zbiornika. Poza tym już setki razy udowodniono, że instrukcje z modeli nie mogą stanowić głównego źródła dokumentacji. Edytowane 3 Lipca 2019 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Lipca 2019 Autor Share Napisano 3 Lipca 2019 OK Podobno najciemniej pod latarnia Na okładkę nie patrzyłem . Przesuniecie zbiornika to nie problem .Do skorygowania . Przyklejony na jeden bolec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 37 minut temu, jureczek napisał: najciemniej pod latarnia Prawda wiecznie żywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 19 godzin temu, Tazman79 napisał: Hamulec aero w 29-ym wychyla się symetrycznie. Opuszczenie tylko dołu możliwe jest tylko w przypadku braku ciśnienia w instalacji hydraulicznej... Ale jeśli jest założony zbiornik paliwa to hamulec aerodynamiczny jest zablokowany i nie można go otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 (edytowane) Godzinę temu, Flachenty napisał: Ale jeśli jest założony zbiornik paliwa to hamulec aerodynamiczny jest zablokowany i nie można go otworzyć. Tego akurat nie wiedziałem, lecz moje 3 grosze bardziej dotyczyły tego "oklapnięcia" dołu. Na postoju dolny hamulec opuszcza się w minimalnym stopniu, a całkowite jego opuszczenie możliwe jest tylko przy braku ciśnienia w instalacji hydraulicznej Edytowane 3 Lipca 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 Jureczek, bardzo mi przykro, że w czasie kiedy się zmagałeś z MiG-iem, potraktowano mnie miesięcznym banem, posiadam masę dokumentacji do Słowackich 29, byłbym pomógł. Baboli jest na tym modelu taka masa, że wymieniać nie ma sensu... Trudno. Pozostaje pogratulować, że udało Ci się skończyć model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 Godzinę temu, mbrnnr napisał: posiadam masę dokumentacji do Słowackich 29, byłbym pomógł. To może posiadasz także dokumentacje do czeskich Migów. Chodzi mi głównie o dobre zdjęcia płatowca na których widać jak się rozkładały zabrudzenia i jak się zużywała powłoka lakiernicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Zabrudzenia się rozkładają na 29 tak samo, niezależnie od malowania. Możesz się wzorować na polskich lub słowackich z pierwszej serii przed zmianą kamuflażu na szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Lipca 2019 Autor Share Napisano 4 Lipca 2019 Koledzy OK Zbiornik odklejony , Klapy hamulców poprawie tzn dolna podniosę W sprawie konfiguracji podwieszeń , pytanie Czy na środkowym APU zamiast rakiety mogę podczepić UB 32 mam od SU-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Niby się da... Ale czy nie lepiej wygląda tylko z rakietami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi